Monday, May 16, 2016

Το Ελληνικό στρατηγικό δίλημμα στην Λιβύη: υπέρ ή κατά του φιλοδυτικού κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος πολεμά την ISIS;


Στην Λιβύη πολεμούν μεταξύ τους οι ισλαμιστές της ISIS και μία φιλοδυτική κυβέρνηση συνασπισμού. Αν και δεν υπάρχει ομοιογένεια μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών, εν τούτοις η βασική διαχωριστική γραμμή είναι ξεκάθαρη.
Το ερώτημα για τους Έλληνες είναι τί στάση θα κρατήσουν στην εξελισσομένη σύρραξη στην Λιβύη. Αυτόν τον καιρό συζητείται στον ΟΗΕ η παροχή όπλων στον φιλοδυτικό κυβερνητικό συνασπισμό. Πρέπει ή δεν πρέπει να δώσουμε όπλα στους φιλοδυτικούς Λίβυους; Αν αποφασιστεί Νατοϊκή στρατιωτική επέμβαση κατά της ISIS, πρέπει ή δεν πρέπει να πολεμήσουμε στο πλευρό τους;
Ενώ οι περισσότεροι εξ ημών θα έβλεπαν με απέχθεια την δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου στην Λιβύη, εν τούτοις αν υποστηρίξουμε την φιλοδυτική κυβέρνηση είναι σαν να βάζουμε θηλιά στον λαιμό μας.
Μην ξεχνάμε ότι ο φιλοδυτικός κυβερνητικός συνασπισμός ανέτρεψε το κοσμικό καθεστώς του Καντάφι και δολοφόνησε τον ηγέτη του.

Όσο ζούσε ο Καντάφι η Λιβύη δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα δημιουργίας ισλαμικού χαλιφάτου στο έδαφός της. Επιπλέον ο Καντάφι είχε θέσει φραγμούς στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Ευρώπης και της Αμερικής στην Αφρικανική ήπειρο, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τον Ελληνισμό.
Τώρα ο φιλοδυτικός λυβικός κυβερνητικός συνασπισμός στην ουσία μάς λέει το εξής: «Ανατρέψαμε τον Καντάφι, αλλά είμαστε ανίκανοι να καταστείλουμε την ισλαμική εξέγερση. Και γι’ αυτό ψάχνουμε κορόιδα από το εξωτερικό για να επιλύσουν το πρόβλημα που εμείς δημιουργήσαμε».
Η Ελληνική απάντηση πρέπει να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Πριν την αιτιολογήσουμε, ας δούμε τί εγκλήματα διέπραξε ένας άλλος φιλοδυτικός ηγέτης της Μέσης Ανατολής, ο Ιορδανός βασιλιάς Abdullah. Σε συνεργασία με Τούρκους σουνίτες, Σαουδάραβες, Αμερικανούς, Βρετανούς, και Ισραηλινούς, συμμετείχε στην προσπάθεια ανατροπής του προέδρου Άσσαντ της Συρίας.
Αλλά μία μέρα ξύπνησε απότομα, όταν η ISIS έκαψε ζωντανό έναν πιλότο της πολεμικής αεροπορίας της Ιορδανίας, και ορκίστηκε εκδίκηση. Τώρα είναι πολύ αργά. Μέσα στην Ιορδανία έχουν ήδη δημιουργηθεί δίκτυα ισλαμιστών της ISIS και σύντομα η χώρα θα αποσταθεροποιηθεί όπως και η Συρία. Αν ο βασιλιάς Abdullah ζητήσει την βοήθειά μας για να καταστείλει την ισλαμική εξέγερση στην Ιορδανία, θα πρέπει να του την δώσουμε;
Για την Ελλάδα, οι φιλοδυτικές κυβερνήσεις αποτελούν εχθρό όπως και η ISIS.
Όταν αντιμετωπίζουμε τριγωνικές καταστάσεις, ήτοι διμέτωπο πόλεμο, ποτέ δεν πρέπει να ακολουθούμε την λογική του μικρότερου κακού, διότι εν προκριμένω το κακό όχι μόνον δεν σταματά με την υποστήριξη φιλοδυτικών σουνιτικών κυβερνήσεων, αντιθέτως μεγεθύνεται.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία παλαιότερα(επί Μουσολίνι) και η Γαλλία προσφάτως(επί Σαρκοζύ), εποφθαλμιούν τα λιμάνια και τα πετρέλαια της Λιβύης. Η Λιβύη έχει στρατηγική σημασία για την ευρωπαϊκή διείσδυση στην Υποσαχάρια Αφρική.
Επειδή η Λιβύη ευρίσκεται στην αυλή μας και στην μεσογειακή περιοχή ευθύνης της Ελλάδος, δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους ευρωπαίους κατακτητές και το ΝΑΤΟ να δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων στην Αφρική.
Στην περίπτωση της Λιβύης η καλύτερη στρατηγική για την Ελλάδα είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών, και να μετατραπεί σε μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς. Μας συμφέρει να αποδυναμωθούν και οι δύο. Και οι ισλαμιστές της ISIS, και ο φιλοδυτικός σουνιτικός συνασπισμός.
Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να υποκινηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συγκρούσεις έτσι ώστε η Λιβύη να παραμείνει αποτυχημένο κράτος για πολλά χρόνια, μακριά από τα αρπακτικά νύχια των δυτικών ιμπεριαλιστών.
Με αυτή την στρατηγική θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες για τον λαό της Λιβύης, αλλά αν όντως ο φιλοδυτικός κυβερνητικός συνασπισμός ενδιαφέρεται να αποφευχθεί η αιματοχυσία, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει γεωπολιτικό προσανατολισμό και να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από χώρες εκτός του ΝΑΤΟ και εκτός δυτικού κόσμου. 

Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να βοηθήσει και η Ελλάδα. Αν όμως οι ηγέτες της Λιβύης επιμείνουν στον φιλοδυτικό τους προσανατολισμό, τότε η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει εχθρική στάση, και την πλήρη ευθύνη για την αιματοχυσία θα φέρει η φιλοδυτική κυβέρνηση. 
Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να ανέχεται την εγκαθίδρυση φιλοδυτικών κυβερνήσεων στην περιοχή ευθύνης του. Πρέπει να ακολουθεί μακροχρόνια στρατηγική φθοράς εναντίον των τζιχαντιστών και εναντίον των φιλοδυτικών καθεστώτων, στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου. 

Σκοπός μας είναι να μειωθεί δραματικώς η επιρροή της χριστιανικής Ευρώπης και του Ισλάμ στην Μεσόγειο. Η λεκάνη της Μεσογείου ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος και δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους ανταγωνιστές μας να δρούν ανεξελέγκτως.

Αν οι Έλληνες στρατιώτες πολεμήσουν στο μέτωπο της Βόρειας Αφρικής, θα το κάνουν για τα συμφέροντα της Ελλάδος, και ποτέ για τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Αμερικής.    

2 comments:

  1. http://img.haberler.com/haber/942/new-york-times-tan-skandal-turkiye-haritasi-8441942_2404_m.jpg

    ReplyDelete
  2. https://youtu.be/Ird-Jb_-mZU

    ReplyDelete