Saturday, May 14, 2016

Το αντίθετο της παραμονής στην ΕΕ είναι η παγκόσμια προοπτική, όχι η απομόνωση




Όποιος είδε το φίλμ Brexit, θα διαπίστωσε την ζημιά που έχει κάνει στην Αγγλία η Ευρώπη.

Από την επιχειρηματολογία των Άγγλων αντιευρωπαϊστών μπορούμε να διδαχτούμε πολλά για την αντίληψη που πρέπει να έχει μία πολιτική ελίτ.

Σε όλη την διάρκεια του φιλμ οι αντι-ΕE διανοούμενοι αναφέρονται στην εθνική αυτοπεποίθηση και στην παραδοσιακή εξωστρέφεια της Αγγλίας να κοιτάζει προς όλο τον κόσμο, αντί να εγκλωβίζεται σε μία ήπειρο.

Καταδικάζουν την ευρωκεντρική στενοκεφαλιά.

Δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εμπορικές συμφωνίες για να κάνουν συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο. Αντιθέτως η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ κατέστρεψε το Βρετανικό εμπόριο.

Αναφέρονται στο πώς η χώρα τους πρέπει να είναι ανοικτή στην καινοτομία και στο παγκόσμιο εμπόριο.

Αναπολούν την παλαιά Αγγλία του 19ου αιώνος που ήταν παγκόσμια δύναμη, και πρωτοστατούσε στην βιομηχανία και το εμπόριο, και λυπούνται για την σημερινή τους κατάντια εξ αιτίας των καταστρεπτικών δεσμών της Βρετανίας με την ΕΕ.

Εκφράζουν το πάθος τους για εθνική ανεξαρτησία και για ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας.

Ζητούν να έχει ο λαός της Βρετανίας το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον μόνος του, αντί να αποφασίζει γι' αυτόν μία χούφτα διορισμένων και ανευθύνων γραφειοκρατών.

Το πιο σημαντικό σημείο της ταινίας είναι η εμμονή τους στο να στρέψει η Αγγλία το βλέμμα της προς όλο τον κόσμο, και να μην περιορίζεται στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, εξ αιτίας της ευρωπαϊκής προπαγάνδας, ένα ποσοστό συμπολιτών μας έχουν καταντήσει σαν τους αποβλακωμένους χριστιανούς του Μεσαίωνος, που πίστευαν ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία, διότι κυριαρχεί ο διάβολος.

Το μεγαλύτερο κέρδος της Ελλάδος μετά την απελευθέρωσή της από την ευρωπαϊκή σκλαβιά είναι ότι θα αποκτήσει παγκόσμια προοπτική, αντί της στενόμυαλης ευρωκεντρικής πολιτικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Οι ευρωραγιάδες στην Ελλάδα και στην Αγγλία προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς ότι η έξοδος από την Ευρώπη σημαίνει εθνική απομόνωση. 

Η ταινία Brexit είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού που φωνάζουμε τόσον καιρό: το αντίθετο της παραμονής στην ΕΕ είναι η παγκόσμια προοπτική, όχι η απομόνωση.

Οι Άγγλοι πάση θυσία θέλουν την έξοδο από την ΕΕ για να ανακτήσουν το παγκόσμιο κύρος τους. Ζητούν να απελευθερωθούν από την ΕΕ για να μπορούν να αντιμετωπίζουν στα ίσα όλες τις παγκόσμιες προκλήσεις. 

Το μάθημα για τους Έλληνες από την ταινία Brexit είναι ότι η ΕΕ μάς μετατρέπει σε φοβικά δουλικά ανθρωπάκια. Και όπως είπε στην ταινία ο Nigel Farage, "The EU is not undemocratic, it is anti-democratic", με την έννοια ότι αρνείται να λάβει υπ' όψιν την βούληση των λαών.

2 comments:

  1. Εξαιρετική ανάλυση .... μπράβο !
    μακάρι να βολέψει να σε φέρω για μια ομιλία στην Παραμυθιά.

    ReplyDelete
  2. Αυτα που λες εδω, ορθως, δεν συμβαδιζιυν με αυτα οου λες για την λεπρα του ισλαμ σε αναρτησι πιο πανω

    ReplyDelete