Saturday, May 7, 2016

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το κόμμα Plaid Cymru στις εκλογές στην Ουαλία





Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Ουαλία, το Ουαλικό εθνικιστικό κόμμα Plaid Cymru, αναδείχθηκε δεύτερο.

Μετά το Σκωτσέζικο εθνικιστικό κόμμα, οι Ουαλοί αποκτούν ένα ταυτοτικό κόμμα, προσαρμοσμένο στις δικές τους συνθήκες. Τα εθνικιστικά κόμματα στην Σκωτία και την Ουαλία, έχουν σοσιαλιστικές οικονομικές και πολιτιστικές θέσεις. Εις ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ζητούν ανεξαρτησία από την Βρετανία και ένταξη(!) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως παρά τα αδύνατα σημεία τους, έχουν ένα ισχυρό ταυτοτικό κίνητρο. Θυμούνται την κέλτικη καταγωγή τους, εκδηλώνουν την διαφορά τους από τους γερμανικής καταγωγής Αγγλοσάξωνες Βρετανούς συμπολίτες τους και επιζητούν την εθνική τους ανεξαρτησία.

Η δεύτερη θέση στις δημοτικές εκλογές δείχνει ότι η κοινή Βρετανική ταυτότητα δέχεται επιθέσεις πανταχόθεν. Και από τους εθνομηδενιστές, υποστηρικτές του πολυπολιτισμού, αλλά και από τους Κέλτες εθνικιστές, υποστηρικτές του διαχωρισμού από τους Αγγλοσάξωνες κατακτητές.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/06/uk-elections-2016---results-in-full-map-and-find-out-who-won-in/
http://www.bbc.com/news/election-2016-wales-36207410
http://www.theguardian.com/politics/2016/may/06/labour-wales-plaid-cymru-takes-rhondda-plaid-cymru

2 comments:

  1. Ανοητοι ειναι και θελουν ενταξη στην Ε.Ε?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανόητοι θα ήταν αν έμεναν έξω!
      Αλλά τώρα η ΕΕ είναι τελειωμένη ,
      όλοι διαλέγουν τον έυκολο δρόμο της εξόδου παρά το να επιβληθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση/Αυτοκρατορία και να την ελέγχουν ολόκληρη προς το συμφέρον τους ...προτιμούν οι περισσότεροι πλέον τον παρακμιακό εθνικισμό και επαρχιωτισμό !

      Delete