Tuesday, May 31, 2016

Επανάσταση σημαίνει ιδεολογική κυριαρχία πλήρους φάσματος (full-spectrum ideological dominance)


Γιατί οι Έλληνες δεν έχουν επαναστατήσει ακόμη; Το μόνιμο κοινωνιολογικό ερώτημα.

Αν ερευνήσει κάποιος την ποιότητα της πνευματικής εργασίας που παρήχθη στην Ελλάδα από την επιβολή του πρώτου μνημονίου μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει ότι είναι κάτω του μετρίου.

Για να ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς πρέπει να αμφισβητήσουμε όλες τις θεωρητικές του βάσεις.

Ο αναθεωρητισμός αποτελεί στάση ζωής και σχολή σκέψεως. Εκτός από τον ιστορικό αναθεωρητισμό, υπάρχει ο πολιτικός αναθεωρητισμός. Το αυτό ισχύει για τον θρησκευτικό, οικονομικό, φιλοσοφικό, γεωπολιτικό, και πολιτιστικό αναθεωρητισμό.

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σε όλο το φάσμα της επικρατούσης ιδεολογίας.

Πρέπει να αναθεωρήσουμε και να συντρίψουμε την επικρατούσα γαλλο-γερμανική ομοσπονδιακή αντίληψη. Να αναθεωρήσουμε την νομισματική πολιτική υπέρ του ευρώ. Να αναθεωρήσουμε την θρησκευτική αντίληψη υπέρ του χριστιανισμού. Να αναθεωρήσουμε τις επικρατούσες αντιφυλετικές απόψεις. Να αναθεωρήσουμε την επικρατούσα άποψη υπέρ των ανοικτών συνόρων και της λαθρομεταναστεύσεως. Να αναθεωρήσουμε την επικρατούσα γεωπολιτική άποψη του "Ανήκομεν εις την Δύσιν". Να αναθεωρήσουμε τις ιδεολογικές βάσεις του φεμινιστικού ρεύματος. Να αναθεωρήσουμε όλες τις φιλοσοφικές βάσεις του κυρίαρχου δυτικού φιλελευθερισμού. Να αναθεωρήσουμε τις επικρατούσες πολιτειολογικές απόψεις υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Να αναθεωρήσουμε τις επικρατούσες απόψεις περί πολυπολιτισμού, και να χαράξουμε μία Ελληνική πολιτιστική στρατηγική. Να αναθεωρήσουμε την επίσημη ιστορία του ρωμέικου ψευδοκράτους. Να αναθεωρήσουμε την γλωσσική αντίληψη υπέρ της δημοτικής που επικρατεί στην κοινωνία.

Εν ολίγοις ο αναθεωρητισμός πρέπει να εισβάλλει σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής.

Αν δεν αμφισβητούμε το κατοχικό καθεστώς σε όλες του τις εκφάνσεις, από την θρησκεία μέχρι την οικονομία, και από την γεωπολιτική μέχρι την δημοκρατία, θα καταλήξουμε όπως κάποιοι "αγανακτισμένοι πολίτες" να περιοριζόμαστε σε διαμαρτυρίες για τους πενιχρούς μισθούς και τις μειωμένες συντάξεις. Με τόσο περιορισμένο ορίζοντα αμφισβητήσεως, δεν ανετράπη ποτέ κανένα καθεστώς.

Το μεγάλο πρόβλημα της επαναστατικής διαδικασίας που ζούμε είναι ότι ενώ το κατοχικό καθεστώς καταρρέει διότι πριονίζει όλα τα κοινωνικά του ερείσματα, εν τούτοις δεν έχει ηττηθεί ιδεολογικώς. Και η ευθύνη για αυτό το πρόβλημα ανήκει εξ ολοκλήρου στην επαναστατική διανόηση, η οποία μέχρι στιγμής περιορίζει την αναθεωρητική της στρατηγική στα μνημόνια και στο ευρώ. Ενώ έπρεπε να έχει εξαπλωθεί η αμφισβήτηση και η λαϊκή δυσαρέσκεια στον χριστιανισμό, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στον φιλελευθερισμό, στον αντιφυλετισμό, σε όλα τα ιδεολογικά θεμέλια του καθεστώτος.

Για περισσότερη ανάλυση προτείνουμε το σύγγραμμα: The Dimensions of Hegemony: Language, Culture and Politics in Revolutionary Russia - Craig Brandist

44 comments:

  1. Η πλειοψηφία θέλει να φάει να πιει και να διασκεδάσει τα υπόλοιπα είναι για αυτούς που αναλύουν τις περιστάσεις. Όταν η πείνα έρθει, θα ξεσηκωθεί ο ραγιάς αλλά αυτό δεν θα γίνει γιατί θα φροντίσουν να ζεις με τα ελάχιστα και έχει ο Γιαχβε .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλοι αυτοί που λες ότι γουστάρουν να πίνουν και να τρώνε (και καλά κάνουν) δέχονται καθημερινά μια βροχή καθεστωτικής προπαγάνδας ώστε να αδρανούν σε σημαντικά ζητήματα. Την ίδια στιγμή κλοτσάνε σε ασήμαντα τα οποία υπερπροβάλονται. Ουσιαστικά δε θα πράττουν τίποτα όπως και τώρα...αλλά με τον εχθρό σου ως αποδέκτη της αδράνειας. Είναι προτιμότερο τον ευρωπαϊστή να τον έχεις φοβισμένο στο σπιτάκι του παρά στο δρόμο και να πουλάει μισελληνισμό.

      Delete
  2. http://www.festival4sce.org/event/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81-%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B5/

    Nα θυμηθουμε τους αγανακτισμένους

    ReplyDelete
  3. παλι δεν λες τιποτα για την ταμπακιερα αγαπητε ιφικρατη....
    για την απολυτη κυριαρχια των εαμοβουλγαρων αναρχοκομουνιστων σε ολους τους τομεις σε ολα τα επιπεδα 42 χρονια τωρα ,για τον πολιτισμικο μαρξισμο!
    μας λες να αναθεωρησουμε φιλελευθερισμους ευρωπαισμους χριστιανισμους φεμινισμους αντιφυλετισμους και τα παντα αλλα δεν αναφερεσαι παλι στους αριστερισμους που ειναι και ο απολυτος κυριαρχος των παντων...
    αν θες να φτιαξεις ενα εθνικιστικο κινημα η οπως αλλιως θες να το ονομασεις απο αριστερα να μας το πεις. εγω θα ειμαι μαζι σου.μακαρι ολοι οι αριστεροι να γινουν με ενα θαυμα απο διεθνιστες μισελληνες ξαφνικα ελληνολατρες σωβινιστες οπως ειμαι εγω. αλλα να το ξερουεμε να μας το πεις
    ειμαι η εθνικη σωβινιστικη πανελληνιστικη αριστερα και εχω αυτες τις θεσεις, οχι να χτυπας τα παντα (καλως)αλλα οχι τον καρκινο της εαμοβουλγαρικης μισελληνικης αριστερας....

    ReplyDelete
    Replies
    1. - "αμφισβήτηση και η λαϊκή δυσαρέσκεια στον χριστιανισμό, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στον φιλελευθερισμό, στον αντιφυλετισμό"
      - "Να αναθεωρήσουμε τις επικρατούσες απόψεις περί πολυπολιτισμού"
      - "Να αναθεωρήσουμε τις επικρατούσες αντιφυλετικές απόψεις."
      - "Να αναθεωρήσουμε την επικρατούσα άποψη υπέρ των ανοικτών συνόρων και της λαθρομεταναστεύσεως."

      Τι άλλο θες να σου γράψει; Η αριστερά είναι πολύ αόριστος και διχαστικός όρος. Χτυπώντας τις αξίες της όποιας αριστεράς είσαι καλυμμένος ιδεολογικά. Καλό θα ήταν να αποβάλλεις το όποιο κόμπλεξ σου με τις λέξεις γιατί δε κάνει καλό στην προπαγάνδα.

      Delete
    2. Δίκιο έχει ο 9.10
      Το αριστερά είναι ένας πολύ συγκεκριμένος όρος- και ιδιαίτερα με τη μορφή που έλαβε αυτός κατά τα τελευταία 40 χρόνια έφτασε να αποτελεί συνώνυμο του διεθνισμού, του μισελληνισμού, του παρασιτισμού, του κοινωνικού κρετινισμού.

      Η αριστερά έχασε τον τελευταίο της λόγο ύπαρξης στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν σε συνεργασία με τα δεξιά αφεντικά νομιμοποίησε τους πρώτους λαθρομετανάστες. Έκτοτε, το αριστερά έγινε ένας όρος 100% αρνητικός, βλαπτικός και υβριστικός.

      Άπαντες οι αληθινοί εθνικοί σκουπιδιάζουμε την αριστερά σε κάθε ευκαιρία. Χρησιμοποιούμε τον όρο αριστερά συλλογικά και περιληπτικά, για να περιγράψουμε ένα εθνικό και κοινωνικό καρκίνωμα ακόμη μεγαλύτερο και από τον -εξασθενημένο σήμερα- Ιουδαιοχριστιανισμό. Και φυσικά, δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να τοποθετήσουμε στην ίδια ακριβώς θέση και το όρο δεξιά, κατά τα όσα του αναλογούν.

      Μάλλον αυτός που χρειάζεται να αποβάλλει το κόμπλεξ του με τις λέξεις είναι ο -πρώην αριστερός κατά δική του παραδοχή- Ιφικράτης.

      Delete
    3. Για τα καρότα ,γιατί αυτή τη φορά δεν αναφέρεις τίποτα για καρότα σύναγωνιστή 9 : 10 ; Πού είναι τα καρότα οέοο ;;;

      Delete
    4. Όλα τα χαρακτηριστικά που απέδωσες στην αριστερά μπορώ να τα κολλήσω άνετα και στην δεξιά. Μην επιμένεις ότι η "αριστερά" είναι κάτι συγκεκριμένο γιατί ΔΕΝ είναι. Συγκεκριμένα είανι τα μαθηματικά...όχι οι προσδιορισμοί πολιτικών παρατάξεων με 100 χρόνια ιστορίας.

      Χρειάζεται ένα νέο δίπολο που λέγεται Έλληνας-μισέλληνας. Τα συνθήματα κατά της αριστεράς ωθούν τον κόσμο προς την δεξιά. Όσο χρησιμοποποιείς ορολογία που αυτοί επινόησαν θα συντηρείς την κοινοβουλευτική τυραννία. Η προπαγάνδα πρέπει να στοχεύει συγκεκριμένες συμπεριφορές και όχι σε ανούσιες προσωπικές κόντρες. Αν μπορείς να κάνεις τους σημερινούς αριστερούς να δώσουν πατριωτική μάχη τότε κάνε το με κάθε μέσο (το έκανε και ο αριστερός Στάλιν).

      Delete
    5. Ξαναλέω, ο όρος αριστερά στα ελληνικά είναι πολύ συγκεκριμένος για όποιον Έλληνα έχει ζήσει τις πολιτικές καταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών που οδήγησαν το ελληνικό κράτος στην απόλυτη αποδόμηση.

      Περαιτέρω ερμηνείες δεν μας απασχολούν, ούτε και θα έπρεπε να μας απασχολούν. Το τι έκανε ο αριστερός Στάλιν πριν από 80 χρόνια ή τι είπε ο αριστερός Μαρξ πριν 150 χρόνια αφορούν τους ιστορικούς της πολιτικής θεωρίας. Για εμάς, τους Έλληνες του σήμερα, όσο γρηγορότερα ψοφήσει ο τελευταίος αριστερός ελλαδίτης τόσο περισσότερο οξυγόνο θα εξοικονομηθεί. Το αν ο τελευταίος αριστερός ελλαδίτης 'ξυπνήσει' με κάποιον τρόπο και δώσει "πατριωτική μάχη", είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και δε μας ενδιαφέρει ούτε κατ'ελάχιστο.

      Και επειδή ζητάς να το ακούσεις: αποτελεί γεγονός ότι και σε αυτό το έργο του αριστερού ξυπνήματος η λεγόμενη 'πατριωτική αριστερά' είναι έτη φωτός πίσω από φορείς της λεγόμενης 'πατριωτικής δεξιάς' όπως η Χρυσή Αυγή. Ο οποιοσδήποτε μέσος χρυσαυγίτης θα κράξει τον διεθνιστή φιλελέ δεξιό τόσο σκληρά όσο κανείς 'αριστερός πατριώτης' δεν έχει ονειρευτεί να κάνει με τους γνωστούς πιθηκομούρηδες της καθεστωτικής απατριδοσύνης.

      Αν μάλιστα οι χρυσαυγίτες δεν μαστίζονταν από τον κληρονομικό ιουδαιοχριστιανισμό, αλλά και τον βλακώδη φιλογερμανισμό, θα είχε αφαιρεθεί κάθε λόγος ύπαρξης ακόμη και μιας πατριωτικής αριστεράς.

      Delete
    6. Η αριστερά είναι συγκεκριμένη μόνο στο μυαλό σου. Εσύ και κάθε εσύ επιλέγεις να δεις την εικόνα του αριστερού όπως σε βολεύει. Στο τέλος δεν έχει σημασία τι εσύ πιστεύεις που είσια 1/30.000.000 Ελλήνων. Προσπαθείς να επιβάλλεις την οπτική σου και στο τέλος ακόμα και να το καταφέρεις δεν θα έχεις κερδίσει ΤΙΠΟΤΑ!

      Συνέχισε όπως το πας και μη διανοηθείς να κατηγορήσεις ξανά τον Έλληνα που γίνεται μπαλάκι από την αριστερά στη δεξιά και τούμπαλιν. Ο μόνος υπαίτιος για αυτήν την κατάσταση είσαι ΕΣΥ...όχι ο Τσίπρας ή ο Μαρξ.

      υ.γ. ο οποιοσδήποτε μέσος χρυσαυγίτης παρακαλάει τον μέσο διεθνιστή φιλελέ να μη τον αποκαλεί φασίστα. Κάτσε εσύ να φας τη ζωή σου για να απενεχοποιήσεις τον φασισμό.

      Delete
    7. πιτ παδοκοστας εισαι λαθος
      δεξιος σημαινει εξ ορισμου πατριωτης.πατρις θρησκεια οικογενεια. οπως ηταν μεχρι το74
      η ΝΔ δεν ειναι δεξιο πραγμα, ειναι κατι μεσαιο φιλελεδικο μην τα μπερδευεις
      σημερα οι οπαδοι της επισης δεν ειναι δεξιοι
      δεξιοι κεντρωοι βασιλικοι και βενιζελικοι ηταν πατριωτες εθνικιστες και μεγαλοιδεατες-δηλαδη το 95% του ελληνικου λαου που ηταν μεχρι το 40
      οι μεσαιοι αστουλιδες χριστιανοδειολληδες δεν ειναι και ιδιαιτερα....
      η αριστερα και οι αρστεροι αναρχοκομουνιστες ηταν και ειναι παντα προδοτες μισελληνες διεθνιστες που πανε παντα με ολους τους εχθρους της ελλαδας(τουρκους βουλγαροσκοπιανους τουρκαλβανους λαθροεποικους ισλαμιστες οπως το 40 πηγαν με γερμανους και ιταλους εισβολεις ενω ολοι οι αλλοι ελληνες τους πολεμησαν.
      τεσπα εγω σαν ελληνας υπερσωβινιστης πανελληνιστης δεν θα κατσω να υποστηριξω ουτε τη δεξια ουτε τη χα. απλως πρεπει οπωσδηποτε να ξεριζωθει ο καρκινος της εαμοβουλγαρικης αριστερας και του πολιτισμικου μαρξισμου
      και γιαυτο ειμαι προθυμος να συμαχησω ακομα και με ισλαμιστες τουρκους και αραπηδες εναντιον της....

      Delete
    8. αντι χριστιανοδειολληδες διαβαζε χριστιανοδεξιουλιδες

      Delete
    9. - η αριστερα και οι αρστεροι αναρχοκομουνιστες ηταν και ειναι παντα προδοτες μισελληνες διεθνιστες που πανε παντα με ολους τους εχθρους της ελλαδας(τουρκους βουλγαροσκοπιανους τουρκαλβανους λαθροεποικους ισλαμιστες
      - ειμαι προθυμος να συμαχησω ακομα και με ισλαμιστες τουρκους

      ....μήπως πρώτα να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου σε τι ακριβώς πιστεύεις;

      Delete
    10. ξερω πολυ καλα τι πιστευω μπολσεβικε
      θεωρω εσας τους αριστερους μεγαλυτερους εχθρους για την πατριδα μου απο ολους τους αλλους μαζι-τουρκους ισλαμιστες κ.α.
      και θα συμαχησω μαζι τους για να σας εξοντωσουμε και μετα φυσικα θα στραφω εναντιον τους.
      οπως θεωρησε και ο ελληνικος λαος εσας τους εαμοβουλγαρους μεγαλυτερους εχθρους απο γερμανους ιταλους αλβανους και βουλγαρους κατακττητες μαζι και συμαχησε με τους γερμανους εναντιον σας. μετα τα ηρωικα ταγματα ασφαλειας θα στρεφοταν φυσικα και εναντιον των γερμανων κατακτητων.
      τι δεν καταλαβαινεις μπολσεβικε?

      Delete
    11. Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά
      και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά

      Είναι του αγώνα μας τα φώτα κι ο λαός ακολουθεί πιστά,
      νέοι, γέροι, όλοι μαζί φωνάζουν: ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ

      Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ την πείνα θα μας σώσει και πάλι απ’ την σκλαβιά
      κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία˙ ζήτω ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ

      Έχει ενώσει όλο τον λαό μας, έχει την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ,
      κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία˙ ζήτω ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ

      Delete
    12. αχαχαχαχαχαχαχαααααααα πλακα εχεις εαμοβουλγαρε
      κουνα τωρα τη κωλαρα σου να πεσουν τα καροτα μωρη γκαμπριελα...
      ο 4ος γυρος θα ειναι ο τελικος.....

      σκατα στα κοκκαλα των ξεκολιασμενων εαμοβουλγαρων σεπαρατιστων της μακρονησου σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    13. έχει ενδιαφέρον ότι μπορώ να βάλω έναν μπετόβλακα να σφαχτεί κάνοντας μια απλή αντιγραφή-επικόλληση 4 στιχάκια από προπαγανδιστικό τραγούδι 75 χρόνων.

      Delete
    14. τιποτα δεν μπορεις να κανεις βλακομουτρο
      πρωην αριστερος ειμαι και γω και σας κλανω ολους ανετα καταμουτρα....

      Delete
    15. κοίτα να δεις που εγώ ποτέ δεν ήμουν ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε οποιαδήποτε άλλη ηλιθιότητα αναπαραγάγεις. Στην βλακεία σου πατάει ο κάθε Τσίπρας και Μητσοτάκης για να επιβάλλει την ανθελληνική εξουσία του.

      Delete
    16. τριχας εισαι, αστκοπατριωτης της καρπαζιας και ροχαλας που τον ξεφτιλιζουν ανετα οι αναρχοκομουνιστες 42 χρονια τωρα ηττημενε....

      Delete
    17. κοίτα να δεις που εγώ ποτέ δεν ήμουν ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε οποιαδήποτε άλλη ηλιθιότητα αναπαραγάγεις. Στην βλακεία σου πατάει ο κάθε Τσίπρας και Μητσοτάκης για να επιβάλλει την ανθελληνική εξουσία του.

      Delete
    18. τριχας εισαι, αστκοπατριωτης της καρπαζιας και ροχαλας που τον ξεφτιλιζουν ανετα οι αναρχοκομουνιστες 42 χρονια τωρα ηττημενε....

      Delete
    19. "Η αριστερά είναι συγκεκριμένη μόνο στο μυαλό σου."
      Ρε βλαμμένε στις τελευταιες εκλογές το ΚΚΕ έφαγε τη σκόνη της Χρυσής Αυγής στη β' Πειραιά. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι το απολύτως συγκεκριμένο και παγιωμένο πράγμα που λέγεται αριστερά αηδιάζει πλέον τον λαουτζίκο τόσο πολύ που προτιμά να τον συκοφαντούν ως φασίστα, για να μη σου πω ότι σε λίγο καιρό θα δηλώνει ο ίδιος υπερήφανος φασίστας και τότε θα είναι που η αριστερά θα τα έχει κάνει απολύτως σκατά. Αλλά ακόμη και τότε εσύ μάλλον θα θεωρητικολογείς περί των ερμηνειών του όρου, αγωνιώντας μήπως και ξυπνήσει κανένας πασοκοσυριζαίος από δαύτους που ψήφισαν τη μια βδομάδα Όχι, την αμέσως επόμενη Τσίπρας, σε λίγο Κούλης και πάλι από την αρχή. Η από 'κείνους που προτιμούν την παραλία από την κάλπη.

      Δεν μπορείς να σώσεις τον κόσμο βλαμμένε, αν δε σώσεις πρώτα τον εαυτό σου. Σε τρία χρόνια αριστεροί και δεξιοί μαζί θα αποτελούν μειοψηφία απέναντι στις ασιατικές και αφρικανικές ρεζέρβες. Σου κάνουν μισθωμένο λαθροεποικισμό με χορηγό την ύπατη αρμοστεία κι εσύ μας λες ιστορίες για όταν ο Στάλιν θυμήθηκε την παράδοση και την ορθοδοξία!



      "υ.γ. ο οποιοσδήποτε μέσος χρυσαυγίτης παρακαλάει τον μέσο διεθνιστή φιλελέ να μη τον αποκαλεί φασίστα. Κάτσε εσύ να φας τη ζωή σου για να απενεχοποιήσεις τον φασισμό."
      Ο μέσος χρυσαυγίτης έχει φλομώσει στο φασίστας, το νεοναζί και το ακροδεξιός, πλέον τα ακούει βερεσέ. Φυσικά μαζί με τον χρυσαυγίτη έχει φλομώσει και πολύς κόσμος που δεν είναι χρυσαυγίτης. Η καραμέλα λιώνει και θα γυρίσει μπούμεραγκ. Το χτύπημα που θα φάει η αριστερά από το μπούμεραγκ θα είναι καταλυτικό, επειδή έχει κάνει ΤΑ αίσχη και το μόνο που ακόμη τη σώνει είναι ότι δεν έχει βγει κάποιος να φωνάξει "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

      Αλλά μιας που ανέφερες περί απενοχοποίησης, θυμήθηκα το κάζο του 'αριστεροπατριωτικού' περιοδικού Ρεσάλτο το 2009. Έξι η ώρα το απόγευμα καταμεσής στην πλατεία εξαρχείων, το αναρχομπουλούκι τους την πέφτει, τους σπάει την εξώπορτα, την εσώπορτα, τον εξοπλισμό, τα γραφεία, τα πατώματα, τους τοίχους, τους βάζει φωτιά και ποστάρει το ρεπορτάζ στο ιντιμιντια. Αυτοί απαντούν με μια ανακοίνωση-μνημείο κλάψας όπου κατηγορούν την πυροσβεστική, την αντιτρομοκρατική, τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς, το ριζοσπάστη. Τα πάντα όλα ώστε να αποφύγουν να κατονομάσουν τους αναρχοαριστερούς οι οποίοι τους γαμούσαν επί ένα ολόκληρο μισάωρο είδει απογευματινού περιπάτου.

      Κάτσε εσύ να φας τη ζωή σου για να μην ενοχοποιήσεις τον αριστερισμό.

      Delete
    20. Η αποψίλωση του καθεστώτος έχει ήδη ξεκινήσει και η Χρυσή Αυγή σου έχει μείνει χιλιόμετρα πίσω υπερασπιζόμενη τα έδρανα της βουλής και τα σταθερά λιγοστά ψηφαλάκια τους. Κακά τα ψέμματα η ΧΑ εγκατέλειψε κάθε είδους επαναστατικότητα και εγκλωβίστηκε εντός του ίδιου της του εαυτού. Προτεραιότητα αποτελεί να σώσουν τα τομάρια τους και να επαναφέρουν την κομματική επιχορήγηση. Αν έχεις ονειρώξεις με τον Μιχαλολιάκο να ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας καλά θα κάνεις να ξυπνήσεις γιατί με τις πολιτικές επιλογές τους αργά και σταθερά θα εξαφανιστούν και από το δρόμο και από το κυνοβούλιο.

      Delete
    21. Αν με ρωτήσεις τι με ενοχλεί με την ΧΑ θα σου πω τίποτα. Τίποτα δε μπορεί πλέον να με ενοχλήσει με δαύτους γιατί είανι ανύπαρκτοι. Σκέψου πως ήταν πριν 10-15 χρόνια η ΧΑ και δες πως αστικοποιήθηκαν τώρα. Με τα λεφτά, με τις διώξεις, με τον αντιφασισμό με με με συμβιβάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Δικαίωμα τους το βουλευτιλίκι. Οι εθνικιστές όμως θεωρούμε ότι το παιχνίδι παίζεται στο πεζοδρόμιο. Αφού μας το παραχώρησαν μεγιά τους με χαρά τους να κλαίγονται ολημερίς που το MEGA δε τους καλεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αντί να γεμίσουν τον αθήνα με αφίσες κατά του καθεστώτος.

      Delete
    22. Βλαμμένε φίλε μου δεν είμαι αριστερός δεξιός χρυσαυγίτης εθνικιστής, είμαι αρχαιόθρησκος, δωδεκαθεϊστής, παγανιστής, προγονολάτρης, παρελθοντολάγνος, ελληνοφρενής. Τι δεν καταλαβαίνεις. Δεν έχω καμμία σχέση με οτιδήποτε έχει προκύψει στην πολιτική από τον 16ο αι. εντεύθεν.

      Τον αντιχρυσαυγιτισμό στον χαρίζω, από τη στιγμή που δεν είμαι χρυσαυγίτης δεν μπορεί να είμαι ούτε αντιχρυσαυγίτης. Εσύ μάλλον είσαι από τους απογοητευμένους του Μιχαλολιάκου που ψάχνονται γενικώς. Αν διάβαζες πραγματικά ελληνική ιστορία θα ήξερες τον χαρακτήρα των Λακώνων, θα ήξερες τι να περιμένεις από αυτούς, δεν θα απογοητευόσουν κ θα τους απέδιδες τα εύσημα σε αυτό που κάνουν καλά.

      Στο δρόμο βλέπω μόνο ΧΑ, ανένταχτους ή αριστερούς εθνικιστές πουθενά. Όπως διαβάζεις στον τίτλο η πολιτική επικράτηση δεν είναι θέμα πεζοδρομίου. Οι αριστεροί έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας στους δρόμους μέχρι τη 10ετία του 60, είχαν όμως επικρατήσει απολύτως στα γράμματα και τις τέχνες -την πηγή δηλαδή της Παιδείας του Κράτους- απέναντι στα ανυπόστατα γομάρια χριστιανοδεξιούς που νόμιζαν ότι η ελληνορθοδοξία και οι καριέρες στα σώματα ασφαλείας θα τους εξασφάλιζαν για πάντα. Για να δουν τα ίδια τους τα παιδιά να γίνονται οι χειρότεροι κνίτες απ όλους.

      Delete
    23. - Δεν έχω καμμία σχέση με οτιδήποτε έχει προκύψει στην πολιτική από τον 16ο αι. εντεύθεν.
      + Όντως δεν έχεις καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο 16ος είναι τουλάχιστον μχ;

      - αρχαιόθρησκος, δωδεκαθεϊστής, παγανιστής, προγονολάτρης, παρελθοντολάγνος, ελληνοφρενής
      + η ελληνική θρησκεία είναι αιώνια και όχι αρχαία ή πεπαλαιωμένη. Ο όρος παγανιστής είναι προσβλητικός για κάθε Έλληνα εθνικό. Προσθέτωντας στα προηγούμενα το παρελθοντολάγνος και ελληνοφρενής μόλις απέδειξες ότι είσαι απλά καραγκιόζης και μέγας αυνανιστής.

      - από τη στιγμή που δεν είμαι χρυσαυγίτης δεν μπορεί να είμαι ούτε αντιχρυσαυγίτης
      + μελετώντας Αριστοτέλη την αμόλησες αυτή την κοτσάνα;

      - θα τους απέδιδες τα εύσημα σε αυτό που κάνουν καλά
      + τι κάνετε καλά χρυσαυγίτη; Τώρα δε σε δουλεύω. Γράψε μου τι όντως κάνετε καλά και αν το πετύχεις θα στο δώσω.

      - Στο δρόμο βλέπω μόνο ΧΑ
      + ναι σου λέω! Είσαι ή γκαβός ή ηλίθιος....δε παίζει κάτι άλλο...

      - Οι αριστεροί έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας στους δρόμους
      + Διαχρονικά τσάκιζαν στο ξύλο κάθε φωνή που δεν υποτασσόταν στα κελεύσματά τους. Αν τώρα εσύ θεωρείς γράμματα και τέχνες τα σημερινά ξεράσματα...δικό σου πρόβλημα. Σε συμβουλεύω να βελτιώσεις το γούστο σου.

      Delete
    24. πιτ παπαδακος
      δεν ειναι θεμα αριστερας εναντιον δεξιας
      ειναι θεμα αριστερας εναντιον ελληνων, εναντιον ανθρωπων, εναντιον της ΜΗ αρισετρας(μεσα σην οποια εντασεται και η πανηλιθια δεξια)αρα μην προσπαθεις να υποβαθμισεις το ζητημα σε ποδοσφαιρικες ομαδες που τσακωνονται και σταματηστε ρε παιδια και ολοι μαζι παναγιτσα μου...
      εγω σαν πολιτικος επιστημονας και κοικωνιολογος γνωριζω πολυ περισσοτερα απο σενα σαυτα τα πραγματα, και που ακριβως εντασσονται και τετοιοι εξυπνακηδες και υπερεπανασταταροι σαν και σενα,πουπεριφρονουν ολους τους αλλους, του δηθεν υπερανω αυτων των συγκρουσεων του τυπου -ολοι μαζι ενωμενοι να παρουμε την πολη και την αγια σοφια ρε παιδια, και δεν μενδιαφερει η χα εγω ειμαι υπερανω, και οι αριστεροι μαζι που ταχα μου ετρωγαν το ξυλο της αρκουδας στους δρομους!!!!απο ποιους απο τους πανιβλακες δεξιους????? πότε το 50 και το 60? που τετοια τυχη...
      που βλεπεις παντου χρυσαυγιτες στο δρομο?στον υπνο σου?
      τολμαει να εμφανιστει ενας ΜΗ αριστερος μεστα σοβιετικα παν/μια με ελληνικη σημαια και δεν θα βγει νεκρος ή σακατεμενος? αρα ποιος εχει την απολυτη εξουσια στο ιδεολογικο πνευματικο πολιτισμικο φιλοσοφικο κοινωνικο οικονομικο και πολτικο επιπεδο?οι δεξιοι και αριστεροι ή μονο οι εαμοβουλγαροι αριστεροι?
      ο ιφικρατης αποφευγει να αναφερθει στην κοκκινη πανουκλα και την απολυτη ηγεμονια σε ολους τους τομεις καιολα τα επιπεδα του πολιτισμικου μαρξισμου.μη μου πει κανεις οτι οι χριστιανουληδες εχουν ιδεολογικη εξουσια γιατι θα βαλω τα κλαματα..... σε γριουλες και γεροντακια ισως και σε καποια νεολαιιστικα φυτα στα κατηχητικα πουθενα αλλου!
      αρα ξεκοληστε ολοι και μαθετε να υποσττηριζετε καθε τι εθνικο εστω και τον αδωνι.... αντι να το παιζετε υπερανω ολων(αν ειστε πατριωτες και νοιαζεστε φυσικα για το εθνικο συμφερον και το μελλον του εθνους οπως εμεις οι υπερσωβινιστες ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ

      FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    25. Ανάθεμα αν έχεις την παραμικρή ιδέα από πολιτική και μεθόδους ώστε να μαζικοποιήσεις ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Στόχος είναι να απεμπλέξεις τους Έλληνες από το σημερινό πολιτικό σύστημα και όχι να εξυπηρετήσουμε εμείς το δικό σου ιδεολογικό κατάντημα.

      Οι φιλελεύθεροι είναι το ίδιο διεθνιστές, άθρησκοι, καπιταλιστές και ανελλήνιστοι με τους αριστερούς. Η διαφοροποίηση είναι πλασματική και έχει εφευρεθεί από τους ίδιους (αριστερούς + δεξιούς) για να γελάνε με κομπλεξικούς επιστήμονες. Σταμάτα να βασίζεσαι στις πλαστές διακυρήξεις τους. Είναι προτιμότερο να παρατηρείς τις από κοινού εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ποιά η διαφορά Τσίπρα και Άδωνι; ΚΑΜΙΑ! Υποστηρίζουν τα ίδια ακριβώς πράγματα και είναι ακριβώς το ίδιο ενδοτικοί σε ότι μας αφορά. Τον έναν θα τον μουτζώνεις και τον άλλον θα τον χειροκροτάς.
      http://4.bp.blogspot.com/-yspQdVYSZQg/VkbygZM3TOI/AAAAAAABdQU/BmP7UitgIk4/s1600/1.jpg

      Delete
    26. Ο Άδωνις είναι ελπίδα για τους ευρωπαίους κι όχι για τους Έλληνες. Παλιότερα ταύτιζε εγκληματικά τον Ελληνισμό με τον ιουδαιοχριστιανισμό. Δεν γνωρίζω αν το προπαγανδίζει πια μεταξύ της προσπάθειάς του να αφομοιώσει τους Έλληνες στην Ευρώπη και τα καυχήματά του περί πιο μνημονιακού πολιτικού.
      Το ότι εξέδωσε μερικά συγγράμματα για προσωπικό κέρδος δεν σημαίνει ότι δεν είναι μισέλληνας.

      Delete
    27. είσαι για τα πανηγύρια. δε θα κάτσω να αναλύσω τις βαθυστόχαστες μαλακίες σου γιατί δεν εκφράζουν κανέναν Έλληνα.

      Delete
    28. Μπιτ Παπαδοκώστα μη γίνεσαι μπιτ για μπιτ μαλάκας. Όταν σου λέει κάποιος σοβαρότερος 2 πραγματάκια μη το παίζεις ιστοριούλα και πρήζεις αρχίδια.

      Τι κάνουν οι Λάκωνες καλά:
      Τον οπλαρχηγισμό. Ο οπλαρχηγισμός μπορεί να σου ακούγεται μαλακία αλλά αποτελεί μια πρώτη και ικανή πλατφόρμα αντίστασης. Ο οπλαρχηγισμός της χα είναι το αντάρτικο στα ορεινά του τέλους της μεταπολίτευσης.

      Επίσης:
      Η χα πιστώνεται ανεξάρτητα οικονομικά, γεγονός πρωτοφανές για πολιτικό κόμμα στη μετακατοχική περίοδο, για να μη σου πω στη νεοελληνική περίοδο.

      Η χα πιστώνεται την εμπλοκή Φουντούλη από το πουθενά, με μόνο κριτήριο το θάνατο του γιού του. Βρες μου άλλο κόμμα που να πρότεινε θέση ευρωβουλευτή σε άνθρωπο τυχαίο εκτός κομματικού σωλήνα και δίχως να λογαριάσει την πρότερη πολιτική του τοποθέτηση, απλώς ποντάροντας στον γενικό λαϊκό πατριωτισμό. Βρες μου άλλο κόμμα με βουλευτές λαϊκούς και φτωχαδάκια.

      Η χα πιστώνεται την καλή δουλειά που γίνεται σε σωματειακό/συνδικαλιστικό επίπεδο κατευθείαν στα μούτρα του αριστερού εργασιακού παρακράτους. Χάρη στη χα πολύς κόσμος έχει πάρει τα χαμπάρια του και ριζοσπαστικοποιηθεί, κόσμος που μέχρι το '13 ήταν εν υπνώσει.

      Τώρα λέγε μου τι κάνετε εσείς οι κάποιοι/τοιούτοι/πουθενάδες/αριστεροί εθνικισταράδες καλά, δείξε μου και που βρίσκεστε στο δρόμο. Περιμένω.

      Το 'άνθρωπος της υπαίθρου' όρος προσβλητικός; Επειδή το ανέφεραν υποτιμητικά οι χριστιανοί; Αν εγώ αναφέρω το Μπιτ Παπαδοκώστας υποτιμητικά θα πρέπει εσύ να το απορρίψεις ως προσβλητικό; Αφού παραχωρείς στους χριστιανούς την αυθεντία να ορίζουν το λεξιλόγιό σου, δέξου και το 'δαίμων' ως βελζεβούλης, 'αίρεση' ως παραφθορά χριστιανικών δογμάτων κτλ.


      Βρε βλαμμένε το να είσαι συναισθηματικά φορτισμένος απέναντι σε κάτι πάει να πει ότι αυτό το κάτι σε ενδιαφέρει. Εσύ ως αντιχρυσαυγίτης είσαι τουλάχιστον πρώην χρυσαυγίτης, και αφού είσαι πρώην χρυσαυγίτης μπορεί να είσαι και μελλοντικός. Εγώ δεν ήμουν ούτε θα είμαι. Εγώ βλέπω τη χα αποστασιοποιημένα, με τα καλά της και τα κακά της. Εσύ βλέπεις μόνο κακά γιατί κάποτε δε σου έκατσε ο Μιχαλολιάκος. Ε ήσουν άσχημος, τι να κάνουμε τώρα. :)

      Delete
    29. ανωνυμος
      τον αδωνι τον εφερα ως ακραιο παραδειγμα και ως εσχατη μικρη εναλλακτικη

      πιτ παπαδακοσ
      δε πειραζει κανε τις παπαριες φαντασιωσεις του αδολφου σου πραγματικοτητα παρεα με τους αριστερους γαμιαδες σου, σπορα των ηττημενων και κατεξεφτελισμενων γερμανοτουβλων του 45

      Delete
    30. είσαι για τα πανηγύρια. δε θα κάτσω να αναλύσω τις βαθυστόχαστες μαλακίες σου γιατί δεν εκφράζουν κανέναν Έλληνα.

      Delete
    31. Bit Papadokostas γράφεις το όνομά σου στα greeklish ρε γελοίε και μετά έρχεσαι να μας το παίξεις Ελληνική θρησκεία;

      Α ρε facebook... τα έχεις αυνανίσει καλά τα κεφάλια της νεολέρας......

      Delete
    32. Μπουμπούκο γύρνα πίσω να περιμαζέψεις τον πατριωτισμό σου, γιατί τον ξέχασες στα γραφεία της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευκαιρία τσίμπα και τον μισθουλάκο. Το σύστημα πληρώνει καλά τους ξεφτιλισμένους προβοκάτορες.

      Delete
    33. Εγώ ακόμη περιμένω να μου πει ο μεσιέ Bit και να μου δείξει ποιοί είναι αυτός και η παρέα του και που ακριβώς βρίσκονται.

      Και περιμέεενωω...

      Delete
    34. θα περιμένεις πολύ μπουμπούκο. βλέπεις οι Έλληνες δε δίνουμε λογαριασμό σε παπατζήδες εθνικόφρονες της καρπαζιάς.

      Delete
    35. Ρε βλαμμένε καταρχήν γιατί με λες μπουμπούκο. Παγάνη με λένε. Να συνηθίσεις να λες Παγάνης, να ξεπεράσεις το ηλίθιο κόμπλεξ σου με τη λέξη.

      2ον, εσύ παραπάνω δεν έλεγες ότι η χα 'σας' παραχώρησε 'τους δρόμους' και γιατί δεν είχε γεμίσει 'τον αθήνα' με αφίσες. Άντε λοιπόν δείξε μου μια δικιά σου αφίσα στους παραχωρημένους δρόμους του αθήνα.

      3ον μου ζήτησες ένα πράγμα που κάνει η χα καλά και σου είπα 3 που δεν σχολίασες δίνοντας την εντύπωση ότι ταπώθηκες.

      Delete
    36. σκύψε μπουμπούκο. έρχεται η Μέρκελ.

      Delete
    37. Τουλάχιστον η Μέρκελ γράφει το όνομά της στα γερμανικά ρε κρετίνε. Είσαι έτη φωτός πίσω από τη Μέρκελ, αυνάνα ε αυνάνα

      Delete
    38. Ο τύπος είναι τρολ, τον παρακαλάω να μου δείξει κάποια φυσική παρουσία έπειτα από δικό του ισχυρισμό και κάνει τον κινέζο.

      Delete
  4. Καλησπέρα,

    Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες μας.
    http://mapsofhellas.blogspot.com.cy/

    Ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  5. Φέρτε μας πίσω τον Μπούκουρα .https://youtu.be/I6uhXxpMGtM?t=5

    ReplyDelete