Monday, May 23, 2016

Έχουν δίκιο οι φιλελεύθεροι όταν φωνασκούν για την υπερβολική παρέμβαση του κράτους στην κοινωνία;


Στον δυτικό κόσμο το κράτος διαρκώς καθίσταται ουδέτερο σε θεμελιώδη ζητήματα. Στο ζήτημα της φυλής, του πολιτισμού, του γάμου, της γλώσσης, του νομίσματος, το κράτος απέχει.

Ενώ αρκετοί φιλελεύθεροι καταριούνται το κράτος για την παρεμβατικότητά του σε οικονομικά ζητήματα (ασφαλιστικό, φορολογία, δημόσια παιδεία, αδειοδοτήσεις, κλπ), εν τούτοις η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι το κράτος στην Δύση διαρκώς απέχει από καίρια ζητήματα.

Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, η κοσμοπολίτικη αντίληψη, ο ατομοκεντρισμός, και ο πολυπολιτισμός, ως κυρίαρχες ιδεολογίες στον Δυτικό κόσμο επέβαλαν την ουδέτερη στάση του κράτους σε ζωτικής σημασίας προβλήματα.

Το Αμερικανικό κράτος στις νότιες πολιτείες διανέμει προεκλογικό υλικό στα ισπανικά για να ικανοποιήσει τους λατινοαμερικάνους ψηφοφόρους. Δεν απασχολεί το Αμερικανικό κράτος η γλωσσική ομοιογένεια των Αμερικανών πολιτών.

Στην Ελλάδα επηρεασμένοι από την παρηκμασμένη Δύση βλέπουμε το κράτος να τηρεί ουδέτερη στάση στον πολιτισμό. Στο όνομα του πολυπολιτισμού, αρνείται να υπερασπιστεί τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το ίδιο ισχύει για το νόμισμα. Το καθεστώς του Κώστα Σημίτη αρνήθηκε να υποστηρίξει το εθνικό νόμισμα, δημιουργώντας μία ολόκληρη γενιά διανοουμένων η οποία ισχυρίζεται βλακωδώς ότι "δεν έχει σημασία ποιός εκδίδει το νόμισμα".

Στο ζήτημα της ιθαγενείας όλα τα δυτικά κράτη συμφωνούν ότι δεν έχει κανένα νόημα η φυλετική και εθνική καταγωγή των πολιτών. Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη εφαρμόζονται "color-blind policies", πολιτικές φυλετικώς ουδέτερες, όσον αφορά την απόδοση υπηκοότητος.

Το τελευταίο κατάντημα αυτής της διαδρομής είναι ότι πιά τα δυτικά κράτη τηρούν ουδέτερη στάση στο ζήτημα του γάμου. Δεν υπερασπίζονται τον ετεροφυλοφιλικό γάμο. Κρατούν ουδέτερη στάση με πρόσχημα την ανοχή στην διαφορετικότητα και τον αντιρατσισμό, ήτοι νομιμοποιούν τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Είναι προφανές ότι οι δυτικές ελίτ θέλουν μία κοινωνία ρευστού φύλου και ρευστής σεξουαλικής ταυτότητος που μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν.

Στις ΗΠΑ δημιουργούν gender-fluid ταυτότητες, όπου η σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου αποδίδεται με βάση τα συναισθήματα που διακατέχουν το άτομο, και η οποία μπορεί να αλλάζει από μέρα σε μέρα.

Συμπερασματικώς, παρά τις φωνασκίες των φιλελευθέρων για το ζήτημα της υπερβολικής κρατικής παρεμβάσεως στην οικονομία, σε άλλους τομείς (γλώσσα, πολιτισμός, ιθαγένεια, νόμισμα, γάμος), το κράτος τηρεί ουδέτερη στάση, η οποία εξελίσσεται σε ανθελληνική στάση.

No comments:

Post a Comment