Saturday, May 28, 2016

Η Σουηδία εγκατέλειψε την παραδοσιακή πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητος



Η Σουηδία εγκατέλειψε την παραδοσιακή στάση ουδετερότητος που τηρούσε και οδεύει προς ένταξη στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα ασταθείας στην Σκανδιναβία.

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την κατακτητική πολιτική στην προσπάθειά του να υποτάξει όλες τις Σκανδιναβικές χώρες.

Μετά την εγκατάλειψη της Σουηδικής ουδετερότητος αυξάνονται οι πιθανότητες πολέμου στην Ευρώπη.

Ο καλύτερος τρόπος εξισορροπήσεως της Σουηδικής υποταγής στο ΝΑΤΟ είναι ο απεγκλωβισμός της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ.

Η Χώρα μας θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την τυφλή υποταγή της στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Επί καθημερινής βάσεως αποκτάμε νέους εχθρούς εξ αιτίας της επεκτατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο Ελληνικός Λαός και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα του πολέμου κατά της Δύσεως. Ο πόλεμος θα είναι παρατεταμένος, ασύμμετρος, απεριόριστος, υβριδικός, αλλά αναγκαίος.

Πρέπει πάση θυσία να απωθήσουμε τα νατοϊκά στρατεύματα από τα σύνορά μας.

Για να κατανοήσει κάποιος την ανοησία που διέπραξε η Σουηδία με την συμφωνία που υπέγραψε με το ΝΑΤΟ, πρέπει να μελετήσει ιστορικά συγγράμματα αφορώντα τα αίτια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Και μάλιστα να μελετήσει συγγράμματα από δυτικούς αντικειμενικούς ιστορικούς. Θα πρότεινα το δίτομο έργο του Αμερικανού ιστορικού Sidney Bradshaw Fay - The Origins of the World War.

Ένα από τα βασικότερα αίτια του Α' παγκοσμίου πολέμου, γράφει ο καθηγητής Fay, ήταν οι πολλαπλές μυστικές συμφωνίες συμμαχίας που είχαν υπογράψει μεταξύ τους τα ευρωπαϊκά κράτη.

Με αποτέλεσμα, αν εμπλέκοντο σε πόλεμο δύο κράτη, αυτομάτως επεβάλλετο να εισέλθουν στον πόλεμο δεκάδες ευρωπαϊκά κράτη.

Έτσι κλιμακώθηκε η σύρραξη μεταξύ Αυστρο-ουγγαρίας και Σερβίας πέραν από τα σύνορά τους.

Αντιστοίχως, σήμερα μία σύρραξη μεταξύ Ρωσσίας και Σουηδίας δεν θα περιοριστεί στην Σκανδιναβία. Θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη. Θα κληθεί όλη η Ευρώπη να συμμετάσχει σε πόλεμο στο πλευρό της Σουηδίας.

Η λογική των σχεδιαστών της εξωτερικής πολιτικής του ΝΑΤΟ είναι ότι μία τέτοια συνθήκη θα έχει αποτρεπτική ισχύ, και άρα δεν θα τολμήσει η Ρωσσία να συγκρουστεί με την Σουηδία. Με το βλακώδες σκεπτικό των Αμερικανών ηγετών, έτσι θα εξασφαλιστεί η Ανατολική Ευρώπη από την ρωσσική επεκτατικότητα.

Αυτό που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους είναι ότι η Ρωσσία συνδέεται στρατιωτικώς με την Κίνα, την Αρμενία, το Καζακστάν, και το Ιράν, και στο μέλλον με άλλες χώρες της Ασίας.

Αν κινητοποιηθεί το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσσίας, η σύρραξη δεν θα περιοριστεί στο ευρωπαϊκό έδαφος. Θα επεκταθεί στην Κεντρική και στην Ανατολική Ασία. Σύντομα οι φλόγες του πολέμου θα αγκαλιάσουν την Μέση Ανατολή, την Αφρική, και την Λατινική Αμερική.

Οι στρατιωτικές συμμαχίες είναι δίκοπο μαχαίρι. Συνήθως υπογράφονται με προτροπή των ισχυρών κρατών για να ελέγχουν τα αδύναμα κράτη.

Όμως η ιστορία των παγκοσμίων πολέμων(όχι μόνον των δύο τελευταίων) έχει αποδείξει ότι ένα μικρό κράτος μπορεί να εμπλέξει την υπόλοιπη ανθρωπότητα σε πόλεμο.

Παγκοσμίους πολέμους είχαμε και πριν το 1914. Αλλά δυστυχώς η σύγχρονη ιστοριογραφία επικεντρώνεται στους δύο τελευταίους με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να νομίζει ότι πριν το 1914 δεν είχαν διεξαχθεί παγκόσμιοι πόλεμοι.

2 comments:

  1. Και οι δυο τελευταιοι κανονικα δεν ειναι παγκοσμιοι πολεμοι καθως δεν βλεπουμε Παγκοσμια συρραξη
    Ο μονος παγκοσμιος αν τελικα γινει θα ειναι μεταξυ ΗΠΑ Κινα και των συμμαχων τους !

    Τωρα για αυτο που γραφεις περι εχθρικης ρωσσιας ειναι πολυ λαθος ,καθως οι χωρες της Ευρωπης ως φασιστικες που θα ειναι συντομα θα πανε με την Ρωσσια και η Κινα θα παραμεινει απομονωμενη ,καθως η Ρωσσια δεν ειναι ο κυριως εχθρος των ΗΠΑ και αποκλειεται να αφησουν οι ΗΠΑ να παει η Ρωσσια με την Κινα !

    *καλα κανει το ΝΑΤΟ και αποκταει περρισοτερους συμμαχους ,και αν η ελλαδα αποχωρησει τοτες θα ειναι η καταστροφη της!

    ReplyDelete
    Replies
    1. όσα ονόματα και αν αλλάξεις, είσαι το ευρώδουλο τρολάκι που ολοι φτύνουμε.

      Delete