Saturday, May 28, 2016

Αττικά Διονύσια, 4 Ιουνίου, Πάρκο Τρίτση, είσοδος ελεύθερη



https://www.facebook.com/events/1580026315661582/



ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


19:00 Άνοιγμα θυρών

Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ που θα παρουσιάζει σύγχρονες ανακατασκευές αρχαίου στρατιωτικού εξοπλισμού. Τα μέλη της ομάδας θα πραγματοποιήσουν δύο 15λεπτες ομιλίες/παρουσιάσεις μπροστά από το περίπτερο τους και θα απαντήσουν σε όλες τις σχετικές μας απορίες για την τέχνη του πολέμου στην αρχαιότητα. Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ είναι ένας ζωντανός Οργανισμός Πολιτισμού, ερευνώντας και εφαρμόζοντας πειραματικά την Πολεμική και Στρατιωτική Κληρονομιά των Ελλήνων από την Εποχή του Χαλκού μέχρι το ύστερο Βυζάντιο. Απο το 2008, πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της έρευνας και Πρακτικής Μελέτης του τρόπου πολέμου των Ελλήνων, ανακατασκευάζοντας και ζωντανεύοντας όπλα ,πανοπλίες και τεχνικές μάχης 3.000 χρόνων Ελληνικής Ιστορίας.

19:55 Έναρξη Αττικών Διονυσίων

20:00 Ο Μύθος τού Έρωτα και τής Ψυχής
Αφήγηση – Ζωή Νικητάκη
Αγαπάει τη ζωγραφική, όπως αγαπάει και τα παραμύθια. Και στις δυο περιπτώσεις νοιώθει πως καταπιάνεται με τ΄όνειρο. Άλλωστε όλοι μας λίγο πολύ, είμαστε πλάσματα φτιαγμένα από το υλικό των Ονείρων. Είναι στη μοίρα μας να ονειρευόμαστε κι ίσως, επειδή τα όνειρα μετουσιώνονται μέσω του λόγου και της εικόνας, γίνονται παραμύθια και ζωγραφιές που τρέφουν τη ψυχή μας.

20:20 Αρχαιοελληνική μουσική
Αρχαία Λύρα – Λίνα Παλερά / οργανοποιία Luthieros
Κοντραμπάσο - Δάνης Κουμαρτζής
Αξιοποιώντας τις δημιουργίες της οργανοποιίας Luthieros η Λίνα Παλερά στην αρχαία λύρα συνοδευόμενη από τον Δάνη Κουμαρτζή στο κοντραμπάσο θα μας ταξιδέψουν μουσικά με σωζόμενα αρχαιοελληνικά αποσπάσματα αλλά και διασκευές γνωστών Ελληνικών κομματιών του πρόσφατου παρελθόντος.

20:40 Βακχεία, η Ιερή Έκσταση
Ομάδα γυναικών “Θάλλουσα Θεά”
Η ομάδα γυναικών “Θάλλουσα Θεά” γιορτάζει τα Αττικά Διονύσια και τιμά τον Θεό της Ιερής Έκστασης με χορό και μουσική. Με συνοδεία αρχαίας ελληνικής λύρας, ψάλλει τον Ορφικό ύμνο του Διονύσου, ξεσπά σε εκστατικό χορό και παρουσιάζει το α' στάσιμο από της “Βάκχες” του Ευριπίδη, καλώντας τη μεταμορφωτικη ενέργεια του Θεού να γειωθεί στη γιορτή προς τιμήν του!

21:00 Μουσικό διαχρονικό ταξίδι
Αρχαία λύρα – Λίνα Παλερά / οργανοποιία Luthieros
Κοντραμπάσο - Δάνης Κουμαρτζής
Συνέχεια με διασκευές πιο σύγχρονων μουσικών κομματιών.

21:30 Δρώμενο “Βίος Διόσδοτος”
Όταν όλα γύρω μας φαίνονται αβέβαια και ρευστά, εμείς στρέφουμε την σκέψη μας στα σταθερά του πολιτισμού μας, λαμβάνουμε την Διόσδοτο Αίγλη κι ο βίος μας γίνεται ευδαίμων. Tο δρώμενο αναπτύσσεται σε τέσσερα επεισόδια όπου αρχικά υμνείται η ίδια η ζωή (α΄ επεισόδιο) και στην συνέχεια αναδεικνύονται οι αιτίες των επιβουλών (β΄ επεισόδιο) και των συμφορών των θνητών (γ΄επεισόδιο). Τέλος εκδηλώνεται η ευδαιμονική ανάταση που προσφέρει ο “Βίος Διόσδοτος” (δ΄επεισόδιο), με το διονυσιακό στοιχείο να κλείνει το δρώμενο βακχευτικά (έξοδος) προς τιμήν του Διονύσου και της ίδιας της ζωής.

Η ΛΑΒΡΥΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά το δρώμενο “Βίος Διόσδοτος” με την συμμετοχή των μελών της σε όλα τα επίπεδα από την συγγραφή, την σκηνοθεσία, την μουσική, την χορογραφία και φυσικά τον θίασο:
Συγγραφή: Μέτων Τ. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία/Μουσική/Διδασκαλία: Πάνος Λαμπρίδης
Χορογραφία: Όλγα Παπαχρυσοστόμου
Μουσική: Πανδίων X. Πανόπουλος

10:45 Ευωχία με τραγούδια και χορό

1 comment:

  1. https://www.facebook.com/festival4sce/

    Γεμάτο Σ.Κ γιατί παίζει και αυτό...

    ReplyDelete