Monday, November 16, 2015

Σύσταση πολιτικού λογιστηρίου του κράτους


Η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει πολιτικό λογιστήριο του κράτους όπου θα καταγράφωνται οι χρεώσεις και οι πιστώσεις ξένων χωρών. Δηλαδή, τί κακό ή τί καλό κάνει στην Ελλάδα η κάθε χώρα ξεχωριστά, σε οιοδήποτε τομέα: οικονομία, εξωτερική πολιτική, άμυνα, παιδεία, πολιτισμό, δημογραφικό.
Ό,τι ακριβώς πράττει το λογιστήριο του κράτους για οικονομικά ζητήματα, το αυτό θα πράττει το πολιτικό λογιστήριο για πολιτικά ζητήματα. 
Δυστυχώς η Χώρα μας λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν βασίζονται σε ιστορικά αρχεία ούτε σε πολιτικά γεγονότα του παρελθόντος. Σπανίως λαμβάνεται υπ’ όψιν η ζημία ή το κέρδος που μας έχει προξενήσει ένα ξένο κράτος ή ένας ξένος πολιτισμός.   
Οι αξιωματούχοι πρέπει να ελέγχουν τις πολιτικές εγγραφές, και να καταχωρούν την εκκαθάριση των λογαριασμών. Δηλαδή αν ένα ξένο κράτος μας έχει προξενήσει ζημία, εγγράφουμε μία χρέωση στην στήλη των χρεώσεων, και στο μέλλον οφείλουμε να εκκαθαρίσουμε τον πολιτικό λογαριασμό, ανταποδίδοντάς του την ζημία.
Όταν συμβαίνει ένα γεγονός όπως στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου, πριν ανακοινώσουμε πολιτικές αποφάσεις, θα ελέγχεται η πολιτική συμπεριφορά της γαλλικής κυβερνήσεως σε διάστημα αιώνων. Τί έκανε εις βάρος της Συρίας, τί έκανε εις βάρος της Ελλάδος, τί έκανε εις βάρος άλλων χωρών τα τελευταία 200 χρόνια. Μόνον έτσι αποκτούμε αίσθηση της ιστορίας και του πεπρωμένου μας. 

Η γαλλική κυβέρνηση έχει χρεωθεί την βοήθεια προς τους τζιχαντιστές εναντίον της Συρίας. Αυτή η χρεωστική πολιτική εγγραφή πρέπει να ανακαλείται από το αρχείο και να επιδεικνύεται στον Λαό και τους αξιωματούχους της Ελλάδος ώστε να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις.
Αντίστοιχο πολιτικό αρχείο πρέπει να δημιουργηθεί για τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Ο,τιδήποτε γράφεται, ακούγεται, ή προβάλλεται από ξένα μμε που αφορά την Ελλάδα, θα καταχωρείται σε ειδικό πολιτικό αρχείο με κατάλληλο αρνητικό ή θετικό πρόσημο, ώστε Λαός και αξιωματούχοι να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιό μέσον έχει πεί τί, υπέρ ή εναντίον της Ελλάδος, και αναλόγως να του συμπεριφέρωνται.
Η τήρηση πολιτικού λογιστικού αρχείου με όλα τα συμβάντα, κατά χρονική σειρά, με στήλες χρεώσεων και πιστώσεων, θα βοηθήσει τον Ελληνικό Λαό να σταματήσει να αναρτά γαλλικές σημαίες στα κοινωνικά δίκτυα ως ένδειξη συμπαραστάσεως στο γαλλικό κράτος. 
Η έλλειψη πολιτικού διπλογραφικού συστήματος συμβάντων, έχει αποπροσανατολίσει τον Λαό μας σε σημείο να λατρεύει τους σφαγείς του. Δεν ξέρει ποιόν να θεωρεί φίλο ή εχθρό διότι του λείπει μία βάση δεδομένων που να ενημερώνεται τακτικώς ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τί πολιτικές απαιτήσεις, και τί πολιτικές οφειλές έχει προς ξένα κράτη.
Είναι αδιανόητο κάθε φορά που θα έχουμε μία τρομοκρατική ενέργεια σαν αυτήν στο Παρίσι να ταυτιζώμεθα με τα θύματα, αδιαφορώντας για την ιστορική διαδρομή του ξένου κράτους και της ξένης κυβερνήσεως. 
Το πολιτικό λογιστήριο πρέπει να κρατά αρχεία αιώνων, και κάθε φορά που η Ελλάδα καλείται να λάβει μία απόφαση εξωτερικής πολιτικής, να υπολογίζει την ζημία που έχει υποστεί ή το κέρδος που έχει αποκομίσει από το ξένο κράτος. 
Σήμερα το μόνο κράτος που ακολουθεί μία παρόμοια πολιτική είναι το κινεζικό. Η Κίνα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ανακτήσεως της παγκοσμίου ισχύος που διέθετε πριν από αιώνες, δηλώνοντας ότι το 2049, εκατό χρόνια από την κατάκτηση της εξουσίας από τον Μάο τσε Τουνγκ, θα έχει υπερφαλαγγίσει τις ΗΠΑ ως πρώτη δύναμη στον κόσμο.
Το κινεζικό κράτος εκτρέφει αυτό το στρατηγικό σχέδιο υπενθυμίζοντας στον Κινεζικό λαό τον «Αιώνα Ταπεινώσεως» που υπέστη στα χέρια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, (1839-1949).
Οι περισσότεροι Κινέζοι στρατηγικοί σχεδιαστές μελετούν την περίοδο των πολέμων μεταξύ βασιλείων στην Αρχαία Κίνα, και βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς θα ανατρέψουν την δυτική ηγεμονία.
Σε αρκετά βιβλία που κυκλοφορούν τελευταία, μιλούν για το «Κινεζικό Όνειρο», και το πώς βλέπουν το μέλλον του κόσμου. Αλλά η κύρια αναφορά τους είναι ο «Αιώνας Ταπεινώσεως» που υπέστησαν, μεταξύ άλλων με πολέμους εναντίον των Άγγλων ιμπεριαλιστών που ήθελαν να τους επιβάλλουν το όπιο.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δείχνουν να διαθέτουν μακρά μνήμη. Στην Ελλάδα οφείλουμε να αποκτήσουμε πολιτικό διπλογραφικό σύστημα καταγραφής συμβάντων, ώστε κάθε ξένο κράτος ή ξένος πολιτισμός να αντιμετωπίζεται με βάση την συμπεριφορά του στο παρελθόν και όχι με συναισθηματισμούς.

2 comments:

  1. Το εχω σκεφθει και εγω εδω και χρονια. Συνεπως ΚΑΙ αλλοι θα το σκεπτονται.
    Πρεπει να προχωρησουμε σε οργανωσι πολιτικου φορεως.
    Μονον με το διαδυκτιο δεν θα γινεη τιποτε

    ReplyDelete
    Replies
    1. δε ξεκινάς με ένα λεξικό της ελληνικής;

      Delete