Sunday, November 22, 2015

Να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους από την ισλαμική ιδέα, και όχι τους ισλαμιστές σε καλούς και κακούς



Η Ρωσσία και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετούν ανοήτως την αμερικανική αντίληψη περί ισλαμικής τρομοκρατίας. Ήτοι, διαχωρισμός της ISIS από το Ισλάμ. Άλλο το Ισλάμ, άλλο η ISIS.

Πρόκειται για μία παλαιά αντίληψη της δεκαετίας του 1950 και του 1960, όταν η Δύση πολεμούσε αντάρτικα κινήματα σε αποικίες και προτεκτοράτα του Τρίτου Κόσμου. Τότε επικρατούσε η στρατηγική του διαχωρισμού των ανταρτών από τον υπόλοιπο πληθυσμό μίας πόλεως.

Την συγκεκριμένη αντίληψη αποτύπωσε ανάγλυφα o David Galula στο έργο του Counterinsurgency Warfare - Theory and Practice, όταν πολεμούσε στον πόλεμο της Αλγερίας με τους Γάλλους.

Η περίπτωση να διαχωρίσουν όλους τους ανθρώπους μίας πόλεως από το Ισλάμ, δεν περνά από το μυαλό τους.

Η δική τους στρατηγική είναι ο διαχωρισμός ανθρώπων σε μετριοπαθείς και ακραίους.

Η δική μας στρατηγική είναι ο διαχωρισμός ανθρώπων και ιδεών: να μην ενωθούν οι άνθρωποι με την ισλαμική ιδέα. Εντελώς διαφορετική στρατηγική αντίληψη.

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό, ότι τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντιγράφουν μία ξεπερασμένη στρατηγική έξι δεκαετιών, η οποία αφορούσε άλλη εποχή και άλλες καταστάσεις.

Η τυφλή αντιγραφή μεθόδων άλλης εποχής σε διαφορετικού τύπου πολέμους, είναι συνταγή σίγουρης ήττας και καταστροφής.

3 comments:

  1. http://koukfamily.blogspot.gr/2015/11/blog-post_333.html Aνταποκρινεται στην πραγματικοτητα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ενδιαφέρον. λείπουν όμως οι αριθμοί. Μάλλον πρόκειται προπαγανδιστικό κείμενο της εκκλησίας για να κινητοποιήσουν όποιους μηχανισμούς προστασίας διαθέτουν.

      Delete
    2. Δεν μπορω να πω οτι μπορει να τεθει τετοιο ερωτημα,αλλα κατα την γνωμη σου,αναμεσα στην Ορθοδοξη και στην Καθολικη Εκκλησια,ποια ειναι πιο κοντα στον Ελληνισμο;

      Delete