Thursday, November 19, 2015

Βασικά στοιχεία στρατηγικής ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία(ΙΙ)


Δεκατέσσερα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ ακόμη να καθορίσουν στρατηγική έναντι του Ισλάμ. Το τί φταίει είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά ένα πολυφυλετικό, πολυεθνικό, και πολυπολιτισμικό κράτος, δύσκολα μπορεί να αποκτήσει στρατηγική συνέχεια. Το κακό είναι ότι το εσωτερικό πρόβλημα των ΗΠΑ διαχέεται σε όλους τους συμμάχους των, δυστυχώς και στην Ελλάδα. Το ελληνόφωνο ρωμέικο ψευδοκράτος ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μη διαθέτον δική του στρατηγική.
Εις ό,τι αφορά τους Έλληνες και την στρατηγική μας έναντι της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής στρατηγικά ερωτήματα:
Α) Ποιοί είμαστε; Αν δηλώσουμε ότι είμαστε ένα πολυπολιτισμικό μόρφωμα, τότε προφανώς η στρατηγική έναντι του ισλάμ, δεν μπορεί να περιλαμβάνει αντι-ισλαμικά μέτρα.
Β) Ποιό το πεπρωμένο μας; Αν δηλώσουμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε μία απόφυση της Ευρώπης, τότε προφανώς η στρατηγική μας θα καθορίζεται από την Ευρώπη, ασχέτως δικών μας προθέσεων και συμφερόντων.

Γ) Ποιός ο εχθρός μας; Αν δηλώσουμε ότι είναι κάποιοι φανατικοί που διαστρεβλώνουν το νόημα της ισλαμικής θρησκείας, αυτομάτως απορρίπτουμε μία στρατηγική αποϊσλαμοποιήσεως των μουσουλμάνων.
Εις ότι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος, είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε στο τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε, αλλά οφείλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για το τί ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε, από εμπειρίες προηγουμένων πολέμων. 

Λέμε ΟΧΙ σε πολιτικώς ορθούς πολέμους, με αυτοκτονικούς κανόνες εμπλοκής για τα στρατεύματά μας. Δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί πόλεμοι. Μόνον αιματηροί και απάνθρωποι. Αν εμπλακούμε σε πόλεμο με τους ισλαμιστές, θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος, χωρίς επιστροφή, χωρίς αιχμαλώτους, και χωρίς ειρήνη.
Αναγνωρίζουμε ότι σε ανορθόδοξους πολέμους, για να νικήσουμε πρέπει να πολεμάμε με ανορθόδοξες μεθόδους.
Προληπτική δράση. Σταματάμε τον εχθρό όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σε αρχικό στάδιο, πριν δημιουργήσει υποδομές σε όλα μέρη του κόσμου.
Μελετούμε και εφαρμόζουμε τις βασικές αρχές του ψυχοθρησκευτικού πολέμου, ένα είδος πολέμου που διαξάγεται εδώ και δύο χιλιετίες. Στον ψυχοθρησκευτικό πόλεμο, σκοπός είναι η επιβολή άλλης θρησκείας στον εχθρό, καθώς και η ολοκληρωτική εξάλειψη της συλλογικής μνήμης και του αξιακού κώδικος του εχθρού. 

No comments:

Post a Comment