Tuesday, December 31, 2013

Καλόν ενιαυτόν


Σε αυτές τις εορταστικές και δύσκολες ημέρες για το Έθνος των Ελλήνων, 

αφ' ενός εύχομαι Καλόν ενιαυτόν, με ευδαιμονίαν, και υγείαν, (για εμάς τους Έλληνες στο θρήσκευμα το έτος αλλάζει στην Εαρινήν Ισημερίαν, για δε τους Αθηναίους Έλληνες στο θρήσκευμα το έτος αλλάζει στο Θερινό Ηλιοστάσιο), 

αφ' ετέρου ως πολιτικός ζητώ την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Είτε αριστεροί, είτε εθνικιστές, είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Τα κάτεργα της κυνοβουλευτικής χούντας αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητος.

Έρρωσθε, ευδαιμονείτε, και καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας!

5 comments:

  1. Καλή Χρονία να έχουμε αδερφέ !!!

    ReplyDelete
  2. Σ' ευχαριστώ προσωπικά για όλα τα διδάγματα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, κ. Αμυρά. Σου εύχομαι καλή υγεία και ενέργεια διότι πολλοί Έλληνες χρειάζονται να αφυπνιστούν. Άλλοι Έλληνες έχουν τις ίδιες γνώσεις που κατέχεις, αλλά δεν κάνουν την προσπάθεια που κανείς εσύ. Και γι' αυτόν τον λόγο είσαι πιο αξιέπαινος.

    ReplyDelete
  3. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ελλήνων στο θρήσκευμα και Αθηναίων Ελλήνων στο θρήσκευμα. Αλλού πίστευαν οι μεν και αλλού οι δε; Πρώτη φορά το ακούω.

    ReplyDelete
  4. Στο αττικό ημερολόγιο η αλλαγή του χρόνου γίνεται στο θερινό ηλιοστάσιο σε σχέση με τα υπόλοιπα ημερολόγια που γίνεται στην εαρινή ισημερία.

    ReplyDelete
  5. Αν και διαφωνώ με κάποιες θέσεις- άποψεις σου, θέλω να πιστεύω πως εκτός απο ευφυής και πολυπράγμων είσαι τίμιος καί αγνός.Το νέο έτος και αλλά στα επόμενα να έχεις υγεία σώματος , διάυγεια στο πνεύμα. Θεούς και ανθρώπους στο πλευρό σου.

    Ζ

    ReplyDelete