Sunday, December 15, 2013

"Αγίου" Λουκά αρχιεπισκόπου Κριμαίας: "Πώς μπορούμε να προσκυνάμε τον εσταυρωμένο εβραίο;"
Στον χριστιανισμό δεν έχει σημασία το τί λένε οι απλοί πιστοί που δεν έχουν θεολογική κατάρτιση. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν διαβάσει το ιερό βιβλίο του χριστιανισμού.

Ούτε έχουν σημασία οι παραλογισμοί που εφευρίσκει ο κάθε εγκλωβισμένος συμπολίτης μας προκειμένου να δικαιολογήσει την αιχμαλωσία του στον ιουδαϊσμό, (πχ ο Χριστός ήταν Έλληνας, ο Χριστός ήταν υιός του Διός, ο Χριστός είπε τα ίδια πράγματα με τον Σωκράτη, κλπ). 

Ως Έλλην πολιτικός ευχαριστώ δημοσίως τον αρχιεπίσκοπο Κριμαίας δια την προσπάθειαν που κατέβαλλε να αφυπνιστούν τα ελληνόφωνα πρόβατα, τα οποία πάσχουν από την ψυχοπαθολογική πλάνη του "ελληνοχριστιανισμού". 

Ας διαβάσουμε μετά προσοχής το άρθρο ενός χριστιανού και ειλικρινούς ιεράρχου. 

Παραθέτουμε ακριβώς το κείμενο χωρίς ουδεμίαν περικοπή, καθώς και τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο απ' όπου το αλιεύσαμε.

http://www.egolpion.com/proskiname_evraio.el.aspx#ixzz2nZfmwG6i

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΕΒΡΑΙΟ;

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

Περί της εβραϊκής καταγωγής της Υπεραγίας Θεοτόκου

Προσπαθώ να σάς μάθω τις βασικές αλήθειες της χριστιανικής μας πίστεως. Το έργο αυτό δεν είναι εύ­κολο, αλλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, διότι οι πολ­λοί από σάς, ίσως και περισσότεροι, δεν είναι προε­τοιμασμένοι να ακούνε αυτά που λέμε και συχνά παρεξηγούν τα λόγια μου.

Πριν λίγες μέρες άκουσα από κάποιον, ότι τα λό­για μου που είπα σε μία από τις ομιλίες μου, ότι δηλα­δή η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν Εβραία, σε μερικούς προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη και απορία. «Ήταν Ε­βραία η Παναγία μας;».

Εσείς τι θέλετε; Να ήταν Ρωσίδα; Αλλά ο ρωσι­κός λαός τότε ακόμα δεν υπήρχε. Μ’ αυτή την λογική και οι Γάλλοι θα έπρεπε να θέλουν να είναι Γαλλίδα και οι Γερμανοί Γερμανίδα και οι Ιταλοί Ιταλίδα. Αλλά ήταν Εβραία. Λένε ακόμα.«Και ο Χριστός ή­ταν Εβραίος και πρέπει να προσκυνάμε τον εσταυρω­μένο Εβραίο;»

Αχ, Θεέ μου. Πολύ με στενοχώρησαν τα ανόητα και βλάσφημα αυτά λόγια. Αυτά δείχνουν απουσία κάθε γνώσεως της Ιεράς ιστορίας. Δεν γνωρίζετε ότι ο προπάτορας Αβραάμ ήταν γενάρχης του ισραηλιτικού δηλαδή του εβραϊκού λαού; Δεν γνωρίζετε ότι ό­λοι οι άγιοι προφήτες ήταν Εβραίοι; Δεν έχετε διαβά­σει ποτέ τι λέει ο άγιος απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του; «Πρόδηλον γαρ ότι εξ Ιούδα ανατέταλκεν ο Κύριος ημών» (Εβ. 7, 14). Ποια είναι αυτή η φυλή του Ιούδα; Η φυλή του Ιούδα είναι μία από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, του εβραϊκού δη­λαδή λαού.

Κάποιους δεν τους αρέσει ότι ο Χριστός ήταν Ε­βραίος. Γιατί να μην μας αρέσει; Γιατί να μην μας α­ρέσει ο λαός που τον διάλεξε ο ίδιος ο Θεός. Δεν μας αρέσει γιατί υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας αυτή η αντιπάθεια προς τους Εβραίους. Οφείλουμε όμως να την ξεπεράσουμε. Αν ο λαός αυτός εκλέχτηκε από τον Θεό, εμείς πρέπει να τον αγαπάμε και να τον σε­βόμαστε.

Ο χριστιανισμός άρχισε από τον εβραϊκό λαό. Οι πρώτοι χριστιανοί ήταν Εβραίοι. Πως μπορούμε να μην αγαπάμε τον λαό από τον οποίο καταγόταν ο Χρι­στός και στον οποίο έχει την αρχή του ο χριστιανι­σμός;

Δυστυχώς για μας και πιο πολύ για τους ίδιους τους Εβραίους, ο λαός αυτός αρνήθηκε τον Μεσσία και τον Σωτήρα του, τον Χριστό και δεν πιστεύει σ’ Αυτόν. Να λυπόμαστε γι’ αυτούς με όλη την καρδιά μας, να τους θρηνούμε, αλλά να μην ξεχνάμε και τον λόγο τού αποστόλου Παύλου που στην προς Ρω­μαίους επιστολή του λέει για τον λαό τού Ισραήλ το εξής.«Ου γαρ θέλω υμάς αγνοείν, αδελφοί, το μυστή­ριον τούτο, ίνα μη ήτε παρ’ εαυτοίς φρόνιμοι, ότι πώ­ρωσις από μέρους τω Ισραήλ γέγονεν άχρις ου το πλήρωμα των εθνών εισέλθη, και ούτω πας Ισραήλ σωθήσεται, καθώς γέγραπται» (Ρω. 11, 25-26).

Αρνήθηκαν τον Λυτρωτή της Σιών, τον Χριστό Κύριο και θα εξακολουθούν να τον αρνούνται έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των εθνικών. Αλλά το κατάλειμμα τού εκλεκτού λαού τού Ισραήλ θα πιστέψει στον Χριστό και θα είναι οι πιο στενοί και οι πιο αγαπητοί φίλοι και αδελφοί μας.

Να κλείσει το ασεβές εκείνο στόμα που τόλμησε να πει.«Πως μπορούμε να προσκυνάμε τον εσταυρωμένο Εβραίο;». Ναι, Τον προσκυνάμε, διότι ο Ε­βραίος αυτός, είναι ο Υιός τού Θεού. Να τιμούμε με όλη την καρδιά μας και την Υπεραγία Θεοτόκο και να μην σκανδαλιζόμαστε από το γεγονός ότι ήταν Ε­βραία. Αλλά να δοξάζουμε τον Θεό που προνόησε έ­τσι, ώστε μία από τις κόρες των Εβραίων έγινε Πανα­γία Μητέρα τού Θεού μας. Αμήν.

5 comments:

 1. Και να φανταστείς, δεν υπήρξε καν..!
  Επιστρέφουμε Ιουδαιοι!!

  ReplyDelete
 2. Επανελλήνιση τώρα!

  ReplyDelete
 3. Επειδή δεν υπήρξε ποτέ, γι'αυτό τον λόγο τον παρουσιάζει όπως θέλει ο καθένας. Εβραίο, Έλληνα, Αιγύπτιο, Ρωμαίο, Βουδιστή, ομοφυλόφιλο, μυστικιστή, εξωγήινο, χίππυ κ.τ.λ.

  ReplyDelete
 4. Εδώ και ένας Εβραίος το ομολογεί ότι οι Εβραίοι δημιούργησαν τον χριστιανισμό!Δείτε αυτό:

  http://www.logiosermis.net/2013/08/marcus-eli-ravage.html

  ReplyDelete
 5. Ὁ παππᾶς οὗτος τὰ λέγει, μὰ ποῖος χριστιανὸς ἀκούει καὶ ἀντιλαμβάνεται ἢ κρίνῃ;Ρητορικόν τὸ ἐρώτημα, ἀφ'οὗ ἡ ἀπάντησις εἶναι: οὐδείς.Ὁ Ἰουδαιοχριστιανισμός ἑπέβαλε τὸν φόβον εἰς τὰς ψυχὰς τῶν ἀνθρώπων ὃστις μετὰ παρελεύσεως 17 καὶ πλέον αἰώνων θρησκευτικοῦ σκοταδισμοῦ, μετετράπη εἰς δέος διὰ τὴν κραταιὰν Ἑλληνικὴν ψυχὴν.Ἓλληνες!!! Ἀπεκδύσατε τὰς ψυχάς σας ἐκ τοῦ φόβου, βγᾶλτε ἀπὸ τὰ μάτια σας τὰ χονδρὰ θεολογικὰ ὀμματογυάλια καὶ μελετήσατε τοὺς ἀρχαίους Ἒλληνας συγγραφεὶς.Οὗτοι εἶναι δι' ἡμᾶς ἡ πυξίς στὸ ταξίδι μας.Μέ τὸ “Ἲτε παῖδες Ἑλλήνων” νενικήκαμεν ναυσί τὲ καὶ στρατῶ πολεμῶντας ἀνδρείως τοὺς Μήδους καὶ ὂχι μέ τοὺς 300 δηλητηριοχρῆστες σταμνοφόρους τοῦ Γεδεών.Ἒχομεν ὑπέροχους μύθους οἳτινες ἀποτελοῦν τὴν ἱερὰ μας παράδοσιν καὶ καὶ οὐχί τὰ Ἑβραϊκὰ κατασκευάσματα ποὺ ἀποχαυνώνουν τὴν κριτικήν σκέψιν.Εἲμεθα θεόμαχοι, ἒχομεν Θεοὺς πολεμιστὰς καὶ ἂμα λάχῃ τοὺς τραυματίζομεν κι' ὃλας (Ιλ Ε-855) ! Δὲν χρήζομεν προστασίας ἐκ θεοῦ “ζηλωτοῦ” καὶ λαθρομετανάστου.Τολμήσατε, νικήσατε τὸν φόβον!!!Ἐπανελλήνισις ἂμεσα!!!!Ἂν οὐχί νῦν τότε πότε;;;Παύσατε ὓβριν ἒναντι τῶν Ἀθανάτων.Θνήσκομεν ὠς ἒθνος πληθυσμιακῶς, ὁ χρόνος μας τελειώνει, δὲν θὰ προλάβουμε.Ἑκτός ἂν πράξωμεν αὐτό ποὺ ἡ ἑλληνίς ψυχή μᾶς κελεύει:Σταματῆστε τὸν κατήφορον...Ρομαντικόν;Ἰσως,Οὐτοπικόν.Πεῖτε το κὶ ἒτσι.Ὂμως θυμηθεῖτε τα λόγια τοῦ Κολοκοτρώνη: “Ὃταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμεν τήν ἐπανάστασι δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὖτε πόσοι εἲμαστε οὖτε πὼς δὲν ἒχομεν ἂρματα καὶ ὃτι οἰ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις”.Στὴν αὐτὴν κατάστασιν εὐρισκόμεθα καὶ ἡμεῖς εἰς το θρησκευτικόν ζήτημα καὶ ὂχι μόνον...Ἡ χριστιανικὴ θρησκεία εἶναι κατεστημένον ὂπως καὶ οἱ πολιτικάντηδες τοῦ κατ' εὐφημισμόν δημοκρατικοῦ μας κράτους.Εἲμεθα Ἒλληνες ὂμως “ἐκ τῆς Ἰαπετιονίδος φύτλας”, γεννημένοι γιὰ τὰ δύσκολα.Σύν Ἀθηνᾶ καὶ χείρα κίνει...Αυτό εἶναι το μυστικόν.Μετὰ θά λέμε: “παυσάμενοι δ΄ἀπράκτω κακῶν γλυκύ τι δαμωσόμεθα καὶ μετά πόνον.Ἐπειδή τὸν ὑπέρ κεφαλᾶς γε Ταντάλου λίθον παρὰ τις ἒστρεψεν ἂμμι θεός, ἀτόλματον Ἑλλάδι μόχθον”.ΕΡΡΩΣΘΕ...

  ReplyDelete