Monday, December 23, 2013

Η Ελληνική απάντηση στο γελοίο σόφισμα του χριστιανού Παναγιώτη Μαρίνη, «όποιος αρνείται το βυζάντιο, διασπά την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού»


Ο χριστιανός Παναγιώτης Μαρίνης ισχυρίζεται πως αν αρνηθούμε το βυζάντιο, σπάμε την συνέχεια του Ελληνισμού. 
Εις ό,τι αφορά τα περί ιστορικής συνέχειας, απαντούμε ότι άλλη η ιστορία των κατακτητών και άλλη η ιστορία των κατακτημένων. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν πρέπει να αρνηθούμε την ελληνικότητα της ναζιστικής κατοχής διότι τάχα διασπάμε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. 
Αν ίσχυε το σαθρό επιχείρημά του Π. Μαρίνη, τότε και η οθωμανική αυτοκρατορία είναι Ελληνική, αφού όποιος αρνείται την ελληνικότητά της, διασπά την συνέχεια του Ελληνισμού.
Οι χριστιανοί ορθόδοξοι ενώ θεωρούν ότι το βυζάντιο είναι συνέχεια του Ελληνισμού, αρνούνται την συνέχεια του Ελληνισμού επί φραγκοκρατίας, επειδή οι φράγκοι ήταν χριστιανοί καθολικοί.   
Οι χριστιανοί «εθνικιστές» καθορίζουν την συνέχεια του Ελληνισμού με βάση το αν είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος ο κατακτητής. Ή ακόμη χειρότερα, αν ο κατακτητής είναι χριστιανός καθολικός, τότε έχουν συνειδησιακό πρόβλημα.
Αν όμως ο κατακτητής είναι χριστιανός ορθόδοξος, τότε είναι φιλαράκι τους. Συνεχιστής του Ελληνισμού(!), όπως για παράδειγμα ο Αρμένιος σφαγεύς των Κρητών, Νικηφόρος Φωκάς.
Εμείς οι Έλληνες στο θρήσκευμα θεωρούμε ότι οι ρωμαίοι πολυθεϊστές που μας κατέκτησαν το -146 δεν αποτελούν συνέχεια του Ελληνισμού. Ήταν κατακτητές. Για τους Έλληνες είτε ο κατακτητής είναι πολυθεϊστής, είτε είναι μονοθεϊστής, είναι κατακτητής. Είτε είναι χριστιανός, είτε είναι μουσουλμάνος, είναι κατακτητής.
Για τον χριστιανό ορθόδοξο Μαρίνη, το αν κάποιος είναι κατακτητής, εξαρτάται από το θρήσκευμά του. Αν είναι χριστιανός ορθόδοξος και έχει γενοκτονήσει τον Ελληνισμό, τότε δεν είναι σφαγεύς. Είναι συνεχιστής του Ελληνισμού.
Εκάς βέβηλε ναζωραίε.

30 comments:

  1. Αγαπητέ Ιφικράτη πρώτα έπρεπε να ζητήσεις περαιτέρω διευκρινήσεις ,για το πώς σκέφτεται ο Π. Μαρινης και μετά να προβείς στη σβοδρή αντιπαράθεση που επέλεξες,υποθηκεόντας ολόκληρο το κεφάλαιο της Πατρώας Θρησκείας.

    ReplyDelete
  2. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν για την ελληνικότητα του Βυζαντίου είναι ότι η επίσημη γλώσσα ήταν τα Ελληνικά και ότι τα χριστιανικά κείμενα ήταν γραμμένα στην Ελληνιστική Κοινή. Δεν βάζουν μόνο το θρήσκευμα. Αν δηλαδή οι Οθωμανοί μιλούσαν Ελληνικά ως επίσημη γλώσσα, μια χαρά Ελληνική θα ήταν και η Οθωμανική Αυτοκρατορία, πόσο μάλλον θα κατηγορούσαν και τους επαναστάτες του '21 που κατέστρεψαν τον ελληνοϊσλαμικό πολιτισμό!

    Τώρα όσον αφορά τον Μαρίνη, κάποιος πρέπει να τον πληρώνει χοντρά για να λέει αυτά που λέει. Δεν εξηγείται να το γύρισε σε φιλοχριστιανός έτσι στα ξαφνικά.

    ReplyDelete
  3. Οποιος έχει διαβάσει έστω και ενα απο τα βιβλία του κυρίου Μαρίνη, έχει δει αν τάσσεται υπερ του χριστιανισμού ή όχι!
    Σε όλα του τα βιβλία τον καυτηριάζει !Εχει γράψει ολόκληρο βιβλίο 600 σελίδων (''ελληνισμός και χριστιανισμός'') μόνο για αυτό το θέμα!!!Οποιος δεν έχει διαβάσει, να μην τον κατηγορεί ως χριστιανό επειδή το λέει ο κάθε Αμυράς!Ας παρουσιάσει και ο κύριος Αμυρας το έργο του , να δούμε τί έχει κάνει τόσο καιρό!

    ReplyDelete
  4. Δηλαδή Ιφικράτη, επειδή κυριάρχησε ο χριστιανισμός, πάει να πει οτι χάθηκε το ελληνικό DNA ;;;Προφανώς όχι!Απλά ήταν οι Ελληνες μέσα σε μια πολυεθνική αυτοκρατορία!Οπότε, που έχει άδικο ο Μαρίνης;
    Αμα πούμε οτι ο χριστιανισμός κατέστρεψε τον ελληνισμό (που το έκανε) και μετά αφάνισε τους Ελληνες ,δεν θα είναι σαν να παραδεχόμαστε οτι είμαστε ολοι τωρα τουρκόσποροι;Οι Ελληνες συνεχιζαν να υπάρχουν βιολογικά αρα υπάρχει συνεχειά μας μέσα στο Βυζάντιο!Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το παράλογο σε αυτό που λεει ο Μαρίνης !

    ReplyDelete
  5. Παναγιώτης Μαρίνης, ο μαρμαρωμένος χριστιανός:

    Στον χριστιανισμό αποδίδουν πράγματα φανταστικά, όπως π.χ. ότι εκχριστιάνισε την Ελλάδα και το Βυζάντιον ήτο χριστιανικόν, αγνοούν οι αγράμματοι ότι ο Λαϊκός μας πολιτισμός ΔΕΝ έχει ούτε ένα χριστιανικό στοιχείο και ότι οι Έλληνες ζούσαν και ζούν μέσα σε ένα λαϊκό πολιτισμό όπου το Χ.Ο. είναι μία λίγο ακατάληπτη υποχρεωτική ιθαγένεια! Ομως ούτως επιτυγχάνουν έναν σημαντικόν στόχον, τον τεμαχισμόν της Ελληνικής Ιστορίας με αποτέλεσμα να χάνεται ένα απαραίτητον συστατικόν της Ελληνικής Πατρίδος: η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Υβρίζουν το Βυζάντιον και το νεοελληνικόν κράτος ως χριστιανικά και με απίστευτον μένος επιτίθενται στα ιερά και στα όσια του Ελληνισμού καταφερόμενοι εναντίον των αειχρόνων συμβόλων του όπως ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οταν επικράτησε ο χριστιανισμός, οι Ελληνες εξατμίστηκαν;Χάθηκαν απο προσώπου γης;;
      Που πήγαν;Αποτέλεσαν άλλο έθνος;;Μας λες οτι σήμερα δηλαδή δεν είμαστε απογονοι των Ελληνων;Τί είμαστε δηλαδή;
      Ο χριστιανισμός επεβλήθη αλλά οι Ελληνες είχαν κρατησει την παράδοσή τους ,πράγμα που φαίνεται πχ στα τραγούδια (που υμνείται η φύση κτλ, και ποτέ ο Ιησους και οι άγιοι) και άντεξαν στις πιέσεις.
      Αν δέχεσαι οιτ δεν υπήρχε ελληνική συνέχεια στο Βυζάντιο, να μας πεις εσυ τί είσαι; Βούλγαρος;Τί είσαι;

      Delete
    2. @6:15: Με την λογική σου και του Μαρίνη θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τη θεωρείς και αυτή Ελληνική;;

      Delete
    3. Δηλαδή επι τουρκοκρατίας , εξαφανιστηκαμε βιολογικά;;;;Είμεθα τουρκόσποροι θες να πεις;;
      Ή μήπως εξαφανιστηκαμε ιστορικά;;;Δεν συνεχίσαμε να υπάρχουμε ιστορικά;;ΒΕβαίως και συνεχίσαμε!!Το έθνος μας συνέχιζε να γραφει την ιστορία του στον τόπο οπου ζούσε, σε έναν τόπο που οι συγκυρίες το έφεραν να είναι σκλαβωμένος!Γι αυτό και κάναμε τους αγωνες μας για την απελευθέρωση (πολλές αποτυχημενες επαναστασεις γραφτηκαν στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας μέχρι τελικά την απελευθέρωση)

      Μπερδεύεις το εξης : Το οτι είχαμε τουρκοκρατία, δεν παει να πει οτι εξαφανιστηκαμε βιολογικά ή οτι δεν συνεχίσαμε να έχουμε την ιστορία μας ως έθνος!!!Είχαμε ιστορική συνέχεια καθότι συνεχίσαμε να ζούμε!!!!!!!Τόσο απλά!!! Ναι, ο Τούρκος μας είναι υπόδουλους!!Καμία σχέση δεν έχει ο ελληνισμός και το έθνος μας με τους Τούρκους!!!Είδες να λέει ο Μαρίνςη οτι έχουμε σχέση με τους Τούρκους;;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!Αυτό που λέει είναι οτι επι τουρκοκρατίας συνεχίσαμε να γραφουμε την ιστορία μας και να υπάρχουμε και άρα να είμαστε σήμερα απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων!!!!!

      Delete
  6. Αγαπητέ 5:35 μιλάμε για πολιτιστική συνέχεια, όχι για βιολογική. Βιολογική συνέχεια υπήρξε, πολιτιστική όμως όχι. Ο Μαρίνης θεωρεί ότι υπήρξε και πολιτιστική συνέχεια. Αυτή είναι η μεγάλη ανοησία που λέει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κανεις λάθος!Να ξαναδιαβασεις τί λεει!Δεν λέει οτι ο χριστιανισμός είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού!Λέει πως κατα το Βυζαντιο, συνεχίσαμε να υπάρχουμε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΑ σαν έθνος!!!!!
      Σου παραθέτω το απόσπασμα (να τα ξαναδιαβασεις στον τοίχο του στο ΦΒ)

      ''(β) Οχι απλώς ΔΕΝ δέχονται την ιστορικήν συνέχειαν του Ελληνισμού, τον οποίον επιδιώκουν με κάθε είδους ψευδεπιχειρήματα να τεμαχίσουν, λέγοντες π.χ. ότι άλλο η "ρωμαιοκρατία", άλλο το Βυζάντιο, άλλο το "νεοελληνικό κράτος" κοκ, ΑΛΛΑ με περισσήν μανίαν και πείσμα επιτίθενται να εξοντώσουν οιονδήποτε κακομοίρη τολμά να ψελλίζη κάτι περί ιστορικής συνεχείας και ως άγρια θηρία καταζεσχίζουν τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, την Πολεμική Αρετή του, τους 'Ηρωές του και του ιερούς μύθους του, ως αυτός του Μαρμαρωμένου Βασιλιά!
      (γ) Ούτως έχοντες ΑΡΝΗΘΕΙ και την βιολογική συνέχεια, την ράτσα, αλλά και την ιστορική συνέχεια, αφαιρούν από τον Ελληνισμόν ΟΛΟΥΣ τους τίτλους κυριότητος πάνω στην γή του! Δεν έχεις ιστορικήν συνέχειαν, άρα είναι ολωσδιόλου άτοπον να διεκδικείς το "όνομα της Μακεδονίας"! '''

      Οταν λες οτι δεν έχεις ιστορική συνέχεια, τί πάει να πει;;Οτι σε εξάλειψαν τα γύρω χριστιανικά έθνη;;Τότε να μην γκρινιάζεις που διεκδικούν τη Μακεδονία σου,αφου εσυ ιστορικά έχεις παψει να υπάρχεις εδω και αιώνες!

      Delete
  7. Πόσοι αυτοκράτορες του βυζαντίου ήσαν καθαρά Ελληνικής καταγωγής;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το Βυζάντιο ήταν ενα συνονθύλευμα εθνών.Υπήρχαν και Ελληνες αυτοκρατορες και κυρίως μυ Ελληνες.
      Αυτό τί σημαίνει;Οτι οι Ελληνες εξαφανίστηκαν μεσα στην αχανή αυτοκρατορία;Οτι το έθνος των Ελλήνων ξαφνικά έχασε την ιστορική του συνέχεια;Δηλαδή οι Ελληνες δεν συνέχισαν να γράφουν την ιστορία τους τότε; Αμα το πιστεύεις αυτό, να μην διαμαρτυρεσε για το όνομα της Μακεδονίας!Αφου σταματησαμε να υπάρχουμε ιστορικά σαν έθνος (οπως λες) κατα το Βυζάντιο, γιατί γκρινιάζεις που διεκδικούν οι Σκοπιανοί το όνομα;

      Delete
  8. Όσοι σχολιαστές υποστηρίζουν τον Μαρίνη, μήπως θα είχαν την καλωσύνη να απαντήσουν στο τεκμαιρόμενο επιχείρημα "και η οθωμανική αυτοκρατορία είναι συνέχεια του Ελληνισμού".

    Όπως και το βυζάντιο, έτσι και η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική, δεν είχε μόνον τούρκους.
    Όπως στο βυζάντιο, έτσι και στην οθωμανική αυτοκρατορία, οι Έλληνες δεν εξαφανίστηκαν φυλετικώς.

    Οπότε τί πρόβλημα έχετε με την οθωμανική αυτοκρατορία; Αναγνωρίστε επιτέλους οτι ήταν η συνέχεια του βυζαντίου.
    Και άρα η συνέχεια του Ελληνισμού, αφού το βυζάντιο για εσάς είναι η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού.

    Ο Ελληνισμός δεν σταμάτησε να υπάρχει στην διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ούτε στην διάρκεια της φραγκοκρατίας.

    Όποιος σχολιαστής αποδέχεται την σχιζοφρενική αντίληψη του Μαρίνη περί βυζαντίου, πρέπει να την αποδεχτεί και για την οθωμανική αυτοκρατορία.

    Αν δεν την δεχτεί, και μας πει ότι στην οθωμανική αυτοκρατορία ήμασταν δούλοι, τότε σημαίνει ότι το κριτήριο είναι το θρήσκευμα του κατακτητού. Αν είναι χριστιανός ορθόδοξος ο κατακτητής, δεν θεωρούμαστε δούλοι.

    Όποιος υποστηρικτής του Μαρίνη τολμήσει να αρνηθεί ότι η οθωμανική αυτοκρατορία είναι η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού επειδή ο κατακτητής ήταν μουσουλμάνος, σημαίνει ότι είναι προδότης.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  9. Το πρόβλημά μας με τον Μαρίνη είναι ότι αποκαλεί το βυζάντιο Ελληνικό. Και ότι πρέπει να το υπερασπιστούμε.

    Ποιά η διαφορά του Μαρίνη από κάτι άτομα τύπου Ρεπούση που ισχυρίζονται ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν καλή και πολιτισμένη; Γιατί να θεωρούμε την Ρεπούση προδότρια και τον Μαρίνη πατριώτη; Επειδή η Ρεπούση υπερασπίζεται μία μουσουλμανική αυτοκρατορία, ενώ ο Μαρίνης μία χριστιανική;

    Και πώς θα σας φαινόταν αν άρχιζα να μιλάω υπέρ του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, και για το πόσο Ελληνική ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία, και ότι ο οθωμανισμός δεν επηρέασε καθόλου τον λαϊκό μας πολιτισμό και τα έθιμά μας;

    Υπάρχει όριο στις εμετικές ηλιθιότητες του Μαρίνη;

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είπε οτι το πολυεθνικό Βυζαντιο ειναι ελληνικό!Μη διαστρευλώνεις τα λόγια του!
      Είπε οτι μέσα στα γεωγραφικά και χρονικά όρια του Βυζαντίου, συνεχίζαμε σαν έθνος να υπάρχουμε ιστορικά (υπάρχει η ιστορική συνέχειά μας ) !
      Αν λες οτι δεν συνεχίσαμε να υπάρχουμε ιστορικά, είναι σαν να λες οτι δεν έχουμε καμία σχέση εμείς σημερα με τους προγόνους μας γιατί με την επιβολή του χριστιανισμού εξαφανιστηκαμε απο το προσκήνιο της ιστορίας!!!Τότε, συγγνώμη, ποιοί ήταν αυτοί που έκαναν την επανάσταση;;Δεν ήταν Ελληνες;;;Αφου δεν συνεχίσαμε να υπάρχουμε ιστορικά , ποιός επαναστάτησε;

      Delete
    2. Ανώνυμε 7.06, αφού είσαι τόσο αφελής, ζήτα από τον Μαρίνη να πει τα ίδια για την οθωμανική αυτοκρατορία.

      Ζήτα του να δηλώσει ότι υπάρχει ιστορική συνέχεια του έθνους μας στην διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. και οτι η οθωμανική αυτοκρατορία είναι η συνέχεια του Ελληνισμού.

      Μην παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε που το πάει ο Μαρίνης.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Δηλαδή δεν υπήρχαμε ιστορικά ως έθνος κατα την τουρκοκρατία;;Τί λέτε κύριε Αμυρα;;;;!!!!!!
      Επειδή ήταν σκλαβωμένα τα εδαφη μας, χάθηκε το έθνος και η ιστορική του πορεία;;;
      Καταλαβαίνετε τί λέτε;;;;!!!!!

      Delete
  10. @Ανώνυμο που υποστηρίζει το Μαρίνη: Αν πιστεύεις ότι μιλά μόνο για ιστορική συνέχεια, τότε πως το εξηγείς ότι λέει την "Αγια Σοφια" και τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" σύμβολα του Ελληνισμού;; Πως εξηγείς αυτό που λέει ότι "αγνοούν οι αγράμματοι ότι ο Λαϊκός μας πολιτισμός ΔΕΝ έχει ούτε ένα χριστιανικό στοιχείο και ότι οι Έλληνες ζούσαν και ζούν μέσα σε ένα λαϊκό πολιτισμό όπου το Χ.Ο. είναι μία λίγο ακατάληπτη υποχρεωτική ιθαγένεια" αν δεν υπονοεί και πολιτιστική συνέχεια μαζί;

    Πραγματικά δεν έχει νόημα να σου απαντάω, γιατί ή δεν τα καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν τα καταλαβαίνεις και μου λες τα δικά σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επεβλήθη ο χριστιανισμός.Διώχθηκε η πατρώα θρησκεία και ο ελληνικός πολιτισμός και σου επέβαλαν να δηλώνεις χριστιανός!Το δήλωνε ο άλλος προκειμένου να μην χάσει το κεφάλι του!Ωραία μέχρι εδω;
      Ο χώρος του Βυζαντίου ήταν εδάφη που εδράζετο ο ελληνικός πολιτισμός.Οι Ελληνες έγιναν με το ζόρι χριστιανοί.Συνεχισαν να υπάρχουν ως έθνος!Δεν σταμάτησαν επειδή άλλαξαν θρησκεία!

      "αγνοούν οι αγράμματοι ότι ο Λαϊκός μας πολιτισμός ΔΕΝ έχει ούτε ένα χριστιανικό στοιχείο και ότι οι Έλληνες ζούσαν και ζούν μέσα σε ένα λαϊκό πολιτισμό όπου το Χ.Ο. είναι μία λίγο ακατάληπτη υποχρεωτική ιθαγένεια"--------ποιός είναι ο λαΪκός πολιτισμός;Εχεις ακούσει δημοτικά τραγούδια να λένε για χριστους και παναγίες;Οταν λέει ο Ελληνας ''παλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι'', τί εννοεί;;Εχει καμια σχέση αυτό το ρητό με τον χριστιανισμό;;;Το ρητό αυτό δηλώνει τον πόθο να κατακτήσουμε και πάλι τα εδάφη που εδράζετο ο ελληνικός πολιτισμός ,ο βασισμένος στην Πατρωα θρησκεία!!!Ο Μαρίνης λέει οτι παρόλο που επεβλήθει ο χριστιανισμός, ο Ελληνας είχε στο μυαλό του το να γυρίσει στα παλιά του μεγαλεία!!!Ποτέ δεν μνημόνευσε τον χριστιανισμό !!!Η Αγια Σοφία είναι ενα σύμβολο στο φυλετικό ασυνείδητο του ότι θα πάρουμε πίσω τα εδάφη μας!!!Οχι οτι θέλουμε να είμαστε χριστιανοί!

      Delete
    2. Ωραία ανώνυμε 8.09, μας έπεισες με την δήθεν αφέλειά σου.

      Και εγώ σου απαντώ ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής δεν ήταν οθωμανός, αλλά σύμβολο στο φυλετικό μας ασυνείδητο που υπενθυμίζει την Ιωνία και την ανάκτηση ελληνικών εδαφών.

      Οπότε πολιτογραφείστε και τον Σουλειμάν όπως υιοθετήσατε την αγιά σοφιά και τον μαρμαρωμένο βασιλιά, και μην διαμαρτύρεστε για αυτά που γράφουμε εναντίον του Μαρίνη.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Εξευτελίζεσαι με τα δήθεν επιχειρήματά σου!Η σκέψη σου δεν έχει λογική!

      Delete
    4. @8:09 Είσαι σοβαρός όταν λες τα δημοτικά τραγούδια δεν μιλούν για χριστούς και παναγίες; Ένα παράδειγμα σου δίνω που έχει και τους στίχους από κάτω:

      http://www.youtube.com/watch?v=PNgHVVAsaFM

      Delete
    5. Για παράδειγμα στη σελίδα 214 του βιβλίου του Ελληνική Θρησκεία έγραφε: «Λέγουν ότι οι Βυζαντινοί θεσμοί διετήρησαν τον ελληνικό εθνισμό. Πώς; Πώς; Με ποιον τρόπο;…Δια την ελληνικήν σκέψι, φιλοσοφία, κοσμοθεωρία ούτε συζήτησις “ταις ελληνικαίς δόξαις επομένοις ανάθεμα”. Λέγουν ότι εις το τέλος του το Βυζάντιον ελληνοποιήθηκε, δεν μας λέγουν όμως το πώς. Πώς έγινε ελληνοχριστιανικόν; Τι ελληνικόν έλαβε; Έλαβε τμήμα της Ελληνικής σοφίας; Δυστυχώς τίποτα δεν έλαβε».

      Τον κ. Μαρίνη τον είχα καλέσει το 1997 στο συνέδριο που είχα διοργανώσει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με θέμα «Ελληνισμός-Χριστιανισμός στο Βυζάντιο. Το Βυζάντιο βοήθησε ή έβλαψε τον Ελληνισμό;», τα πρακτικά του οποίου εκδόθηκαν το 1998 από τον εκδοτικό οίκο Ελεύθερη Σκέψις. Ας δούμε τι είχε πει ο κ. Μαρίνης σε αυτό το συνέδριο: «Εκ των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι το Βυζάντιον ως κράτος κοσμοπολιτικόν, όπου εκυριάρχουν αι κοσμοπολιτικαί ιδέαι του Χριστιανισμού, του Μωαμεθανισμού και του Ιουδαϊσμού, όχι απλώς επέδρασε δυσμενώς επί του Ελληνικού έθνους, αλλά ολίγον έλλειψε να εξαφανίσει οριστικώς πάσαν έννοιαν εθνικής συνειδήσεως».

      Delete
  11. Μπουχτησαμε απο Λαικες Ορθοδοξες Κολοτουμπες. Ιφικρατη δωσε πονο ! Ουδεποτε λατρευτικαν επι Βυζαντιου οι Ελληνες Θεοι. Αντιθετως τιμηθηκε ο μισελληνας, σελληνιακος, ψευτοθεος Σιν Ναναρ. Εμεις οι απογονοι του Ηλιου, του οποιου, ξεχνατε την δικη σας καταγωγη, θα τον σταυρωσουμε μπροστα σας.

    ReplyDelete
  12. ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ (κανένας Ελληνας) Οτι ειναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ δεν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    ReplyDelete
  13. Η ανατολική ρωμαϊκή (βυζαντινή) αυτοκρατορία ποτέ δεν κατέρρευσε όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, μετασχηματίστηκε μέσα σε τέσσερις αιώνες αρχικά σε μικρά σελτζούκικα σουλτανάτα και ύστερα από την επικράτηση της οθωμανικής δυναστείας και της συνένωσης των σουλτανάτων σχηματίστηκε η οθωμανική αυτοκρατορία, διάδοχος της βυζαντινής. Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις αιώνες πολλοί χριστιανοί ιεράρχες πέταξαν τα μέχρι τότε "ευλογημένα" ράσα τους και χωρίς κανένα ενδοιασμό έγιναν μουλάδες παρασύροντας στον ισλαμισμό και τα "πιστά" χριστιανικά πρόβατα τους, εξάλλου στον ίδιο ψευτοθεό που "αποκαλύφθηκε στον Αβραάμ" πίστευαν και εκείνοι σαν τους μουσουλμάνους. Το παράδειγμα τους ακολούθησαν και οι οικογένειες της βυζαντινής "αριστοκρατίας" και οι μεχρι τότε δούκες έγιναν πασάδες προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια τους.
    Όλα αυτά μήπως θυμίζουν σε κάποιους την σημερινή πραγματικότητα και την επερχόμενη ισλαμοποίηση της Ελλάδας? Ο ανθέλληνας Ιερώνυμος και οι μπίζνες του στο Κατάρ μήπως θυμίζουν σε κάποιους τον περιβόητο Γεννάδιο? Καταλάβετε το κύριοι, πρέπει να εξαφανιστεί πλήρως ο χριστιανισμός και κάθε αβρααμική θρησκεία από την Ελλάδα όπως και κάθε αναφορά στο χριστιανικό βυζάντιο! Ειδάλλως αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ο εξισλαμισμός των Ελλήνων! Παρατηρείστε προσεκτικά από πια θρησκεία προέρχεται διαχρονικά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των προσήλυτων μουσουλμάνων, ναι καλά καταλάβατε από τον χριστιανισμό!
    Οι Ελληνες πρέπει να επιστρέψουμε στην θρησκεία των προγόνων μας και να αποβάλουμε τον άθλιο ταπεινό χριστιανοεβραίο που κρύβουμε μέσα μας, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στους εχθρούς μας.

    Νικόλαος

    ReplyDelete
  14. Κανένα καινούργιο "θεόπνευστο" προφητικό σενάριο για την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης υπάρχει?
    Όλο και κάτι θα "μαγειρέψουν" οι Γεροντάδες.Με την απαραίτητη προυπόθεση βεβαίως ότι εμάς θα μας προστατέψει ο Κύριος,δεν θα εμπλακούμε σε πολεμικές συρράξεις και το ξανθό γένος θα πολέμήσει για πάρτη μας.

    ReplyDelete
  15. Ξεμπροστιάζεις πολλούς! Γιατί όχι τον Ρασσιά;

    ReplyDelete
  16. O Ρασσιάς είναι μορφωμένος και πολυγραφότατος.Δεν έχει όμως εθνική συνείδηση ούτε πατριωτισμό.Είναι μάλλον αυτόνομος (με την καστοριαδική έννοια) κοινοτιστής ,καθώς και κοσμοπολίτης.
    Θα ήθελα και την γνώμη του Ιφικράτη...
    Π.Γ

    ReplyDelete
  17. Χωστα και στον Ρασσια, Ιφικρατηηηηη...! Δωσε πονο !

    ReplyDelete