Monday, December 23, 2013

Ομιλία για την πάταξη της φορολογίας, 21-12-2013





Ο Ιφικράτης Αμυράς ανέλυσε γιατί πρέπει να καταργηθεί η φορολογία. Συγχρόνως παρέθεσε εναλλακτικούς τρόπους συνεισφοράς των πολιτών προς το Έθνος, ποτέ προς το κράτος. 


3 comments:

  1. Ο εσωτερικός δανεισμός (τύπωμα χρημάτων) δεν γίνεται να θεωρηθεί σαν έσοδο αλλά σαν δάνειο. Το έκαναν στην Αργεντινή και είχαν πολύ άσχημα αποτελέσματα. Το κάνουν και οι ΗΠΑ συνέχεια αλλά ειναι διαφορετικό γιατί εχουν συνδέσει το δολάριο με το πετρέλαιο κ.α.

    ReplyDelete
  2. Δηλαδή δεν θα έχει καθόλου εισοδήματα από την φορολογία το κράτος αλλά μόνο από ορυκτό πλούτο που θα τελειώσει κάποτε και για τα έξοδα του(όπλα, μισθοί κτλ.) θα τυπώνει χρήμα? Αυτό δεν θα δημιουργήσει πληθωρισμό?

    ReplyDelete
  3. Αντί ο επειχηρηματιας να απευθυνθεί στην τράπεζα για κεφάλαιο θα απευθύνεται στο κράτος το οποίο θα γίνεται συνέταιρος μέσω του κεφαλαίου. Ο επιχειρηματίας δεν θα έχει να πληρώνει φόρους ή δάνεια αλλά το κράτος σαν συμμετοχο της επιχείρησης. (Ετσι το κατάλαβα).
    Αναφέρει πολλές λύσεις για να βγάλει το κράτος χρήματα και σίγουρα αν μηδενιστούν οι "πληγές" της χώρας δεν θα χρειάζεται τόσα πολλά χρήματα όπως τώρα.

    ReplyDelete