Tuesday, October 22, 2013

Ο Συριζα ως προσάρτημα της εγκληματικής οργανώσεως Πασοκ-ΝΔ


Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στο κυνοβούλιο για την αναστολή της χρηματοδοτήσεως πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση που ασκείται δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ψήφισαν 269 βουλευτές. 235 είπαν ναι στην αναστολή κρατικής χρηματοδοτήσεως της Χρυσής Αυγής. 34 δήλωσαν παρών. 

235 κυνοβουλευτικοί δωσίλογοι με την ψήφο τους δήλωσαν ότι το Πασοκ και η ΝΔ δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις και ότι δεν εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα εις βάρος του Λαού. 

Ο Σύριζα φέρει βαρυτάτη ευθύνη διότι με την στάση του αποδέχεται την κατάπτυστη διάταξη του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικος του κατοχικού καθεστώτος.

Σήμερα ο Σύριζα απέκτησε τα χαρακτηριστικά δωσιλογικού κόμματος διότι με την στάση του αναγνωρίζει ότι στο άρθρο 187α του Π.Ν. δεν εμπίπτει το Πασοκ ούτε η Ν.Δ. και προφανώς η οικονομική γενοκτονία που διαπράττεται στην χώρα μας με τα μνημόνια δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Δηλώνω πανευτυχής που το συγκεκριμένο κόμμα απέρριψε την υποψηφιότητά μου στις εκλογές του 2012.

Ο Συριζα σήμερα νομιμοποιεί με την στάση του κάθε έγκλημα που διαπράττουν οι εγκληματικές οργανώσεις Πασοκ και ΝΔ εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Όταν ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς δεν πρέπει να υπάρξει καμμία διαφοροποίηση στην ποινική αντιμετώπιση. 

Ο Σύριζα είναι εξίσου συνένοχος με το Πασοκ και την ΝΔ για τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του Λαού και της Πατρίδος. Το απέδειξε η σημερινή του στάση στην ψηφοφορία. 

Ούτε καν τολμά να αποκαλέσει τον Σαμαρά προδότη, και τον Βενιζέλο εγκληματία. Ο Λαός δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να δώσει την εξουσία στον Σύριζα. Η μέχρι στιγμής στάση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως δεν είναι μόνον κατάπτυστη. Είναι προδοτική.

46 comments:

  1. Σε ένα συναφές θέμα, κ. Αμυρά, γιατί εγκρίνεις τις ψευδοεπαναστατικές ενέργειες των αναρχοαριστερών; Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να καταστρέφουν τις περιουσίες των Ελλήνων, εκτός από τις ελάχιστες φορές που καίνε τράπεζες και πολυεθνικές. Δεν υπάρχουν όρια όμως σχετικά με αυτές τις ενέργειες (π.χ. οι νεκροί Έλληνες της Marfin οι οποίοι δεν ήταν τραπεζίτες); Σε ποιο σημείο είναι εντάξει να δολοφονούνται αθώους συνέλληνες για χάρη της ανατροπής, ιδίως όταν ο δράστης είναι αντεθνικός; Ρωτάω με όλο το σεβασμό, διότι θέλω να κατανοήσω τον συλλογισμό σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγκρίνω κάθε επαναστατική ενέργεια εις βάρος του κατοχικού καθεστώτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζομαι ιδεολογικώς με τους αναρχικούς ή τους διεθνιστές.

      Οι γενικεύσεις του τύπου "σπάνε και καίνε περιουσίες Ελλήνων" δεν ισχύουν. Έχουν κτυπήσει πολλές φορές κατοχικούς στόχους.

      Η άλλη πλευρά, η ακροδεξιά και οι εθνικιστές, ουδέποτε κάνει επαναστατικές ενέργειες. Και αν κάποιος με αυτές τις ιδέες πράξει κάτι, αμέσως τον αποκηρύσσουν. Πάντα αυτή η πλευρά θεωρούσε και θεωρεί τρομοκρατία τα κτυπήματα εναντίον του καθεστώτος. Γι' αυτούς ο αριστερός είναι πάντα τρομοκράτης ό,τι και αν κάνει.

      Όταν ένα κίνημα φθάνει στο σημείο να κτυπά στόχους, κτυπά το σύμβολο όχι το πρόσωπο. Αν κτυπηθεί μία εφορία, και κτυπηθεί ένας εφοριακός, δεν σημαίνει ότι υπήρχε προσωπικό ζήτημα με τον συγκεκριμένο εφοριακό, αλλά με το τί συμβολίζει, και το τί εργασία κάνει για λογαριασμό του καθεστώτος.

      Εις ό,τι αφορά το ζήτημα το ποιός είναι αθώος, όταν το εθνικιστικό/ακροδεξιό μέτωπο της χώρας μας αποφασίσει να διεξάγει ένοπλο αγώνα όπως κάνουν οι αναρχοαριστεροί, τότε θα το συζητήσουμε επί ίσοις όροις.

      Όταν κάποιος αρνείται εξ υπαρχής τον ένοπλο αγώνα ως ιδεολογική στάση, δεν έχει νόημα να ανοίγουμε συζήτηση αφού ό,τι και να υποστηρίζει η άλλη πλευρά θα καταδικάζεται ως τρομοκρατική δραστηριότητα.

      Μόνον όταν το εθνικιστικό/ακροδεξιό κίνημα αποφασίσει να κτυπήσει το καθεστώς με τα όπλα, μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις και αναλύσεις για το ποιό κίνημα σκοτώνει αθώους, και ποιό ενόχους.

      Ιφικράτης




      Delete
    2. Κύριε Αμυρά, δεν στηρίζω την αδράνεια της ακροδεξιάς σχετικά με τον ένοπλο αγώνα, ούτε την αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα εκ μέρους τους. Αλλά πες μου, θα μπορούσαν να πράττουν διαφορετικά; Εδώ διώκονται ακόμη και όταν δεν είναι φυσικά μαχητικοί απέναντι στο καθεστώς. Αλλά εκτρέπομαι. Με βάση το μήνυμα σου, κρίνω ότι θεωρείς τους αθώους δολοφονημένους Έλληνες ως παράπλευρες απώλειες. Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να συμφωνήσω. Τέλος πάντων, σε θεωρώ ως τον πιο σοβαρό πολιτικό στην σύγχρονη Ελλάδα, και συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις σας.

      Delete
  2. Ιφικράτη, ο Σύριζα έχει πασοκοποιηθεί εδώ και καιρό. Δεν είναι κάτι νέο αυτό και δεν ξέρω πως σου κάνει εντύπωση εσένα. Ο Σύριζα έχει γίνει πλέον ένα εκφυλισμένο κόμμα τύπου Πασόκ το οποίο παριστάνει το αριστερό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απ' ό,τι φαίνεται δεν έγινε η κατανοητή η διαφορά μεταξύ εντυπώσεων και γραπτών αποδείξεων.

      Το ότι ο Σύριζα έχει κάνει στροφή 180ο στην πολιτική κατά του μνημονίου, το έχω γράψει λίγες μέρες μετά την πρώτη εκλογική μάχη το 2012.

      Άλλο αυτό, και άλλο η επίσημη απόδειξη ότι συμπλέει με το Πασοκ.

      Είναι ζήτημα ακριβούς πολιτικής αναλύσεως. Τότε ακόμη ο Σύριζα ζητούσε έθετε ζήτημα εξεταστικής για τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο. Σήμερα θάβει το ένα έγκλημα μετά το άλλο.

      Όταν κάποιος δεν συμπαθεί ένα κόμμα, δεν είναι σωστό να αλλοιώνει την χρονική σειρά των γεγονότων.
      Άλλο πώς έχει μετατοπισθεί ιδεολογικώς ο Σύριζα, και άλλο η χρονική στιγμή που υπογράφει ένα προδοτικό κείμενο.

      Αν ο Τσίπρας υπογράψει το 4ο μνημόνιο, δεν είναι σωστό να λέμε "σας το έλεγα ότι έχει πασοκοποιηθεί". Η χρονική στιγμή της γραπτής προδοσίας καταγράφεται ως απόδειξη, ενώ η ιδεολογική στροφή καταγράφεται ως ένδειξη.

      Ιφικράτης

      Delete
  3. ''Σήμερα ο Σύριζα απέκτησε τα χαρακτηριστικά δωσιλογικού κόμματος''

    Ναι, σήμερα τα απέκτησε......

    ReplyDelete
  4. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πως θα ξεβρωμίσει ο τόπος όταν η ηγεσία της Χ.Α. απολογείται ενώπιον το κράτος και καταδικάζει τη βία όπου κι αν προέρχεται; Με τη συμπεριφορά του Σωκράτη θα ξεβρωμίσει ο τόπος;

      Delete
    2. Είπαμε, άλλο η τακτική και άλλο ο στόχος. Μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις.Η Χρυσή Αυγή έρχεται. Ζήτω η Νίκη !

      Delete
    3. Δεν νομίζω πως το κατοχικό κράτος είναι τόσο βλακώδες να αφήσει την ιστορία να επαναληφθεί, και αναφέρομαι στη διάλυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης μέσω της εκμετάλλευσης του κοινοβουλευτισμού. Οπότε, ξυπνήστε και επιλέξετε τη μη-κοινοβουλευτική διαδρομή.

      Delete
    4. Και τι θα κάνει το κατοχικό κράτος? Θα καταργήσει τις εκλογές? Αν, πολύ πιθανόν, είναι πρώτη η Χρυσή Αυγή τι θα κάνει? Το μόνο σίγουρο είναι οτι την επομένη, πριν αναλάβει επισήμως την διακυβέρνηση,θα έχουμε πολλές έκτακτες πτήσεις από Αθήνα με αεροσκάφη γεμάτα κλέφτες και προδότες.Κάτι ξέρουν που έβγαλαν τα κλεμμένα στο εξωτερικό.Εδώ θα μείνουν μόνο τα μικρά ψάρια και μοιραία αυτοί θα πληρώσουν και για τα εγκλήματα των άλλων. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου, γιατί είμαι δίκαιος, οτι αν γινόταν ξαφνικά και βάσει καλά οργανωμένου σχεδίου μια έφοδος και τους αιφνιδιάζαμε τότε θα μπορούσαμε να απονείμουμε δικαιοσύνη και να έχουν την τιμωρία που τους αξίζει.Αν ζητάς την άποψή μου, προτιμώ το δεύτερο.

      Delete
    5. Αγαπητέ ανώνυμε 3.23 ΑΜ, η αστική κυνοβουλευτική δημοκρατία δεν χρειάζεται να καταργήσει τις εκλογές.

      Απλούστατα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όχι τώρα, θα θέσει την ΧΑ εκτός νόμου,(όπως γίνεται στην Γερμανία με τα εθνικιστικά κόμματα), και δεν θα προλάβει να κατέβει με άλλο όνομα στις εκλογές διότι δεν θα έχει χρόνο να πάρει την απαιτούμενη άδεια από τον Άρειο Πάγο.

      Ιφικράτης

      Delete
    6. Στην Γερμανία υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Στην Ελλάδα βάσει του ισχύοντος Συντάγματος κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγει εκτός νόμου.

      Delete
    7. Ναι μεν πουθενά δεν προβλέπει, αλλά ούτε και απαγορεύει το ισχύον Σύνταγμα το να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα.

      Και το πιό σημαντικό, το ισχύον Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

      Ιφικράτης

      Delete
    8. Για όσους δεν γνωρίζουν από ιστορία και στοιχειώδη νομικά, υπάρχουν οι αναγκαστικοί νόμοι, σαν αυτούς που υπέγραψε ο Μεταξάς.

      Αναγκαστικός νόμος σημαίνει έκτακτη νομοθεσία, που τίθεται σε ισχύ από το υπουργικό συμβούλιο και τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, χωρίς να περάσει από την βουλή. Το πρόσχημα είναι πάντοτε ότι θα είναι προσωρινός νόμος.

      Υπάρχει το προηγούμενο του Μεταξά. Επομένως μπορούν να παρακαμφθούν τα όποια συνταγματικά κωλύματα. Εκχωρήθη εθνική κυριαρχία, κάτι που είναι αντισυνταγματικό. Μία αντισυνταγματική πράξη κατά της ΧΑ θα είναι ήσσονος σημασίας γι' αυτούς.

      Ιφικράτης

      Delete
    9. Επί Μεταξά δεν υπήρχε κοινοβούλιο. Οι μόνοι νόμοι πού μπορούν να περάσουν σήμερα εκτός βουλής είναι με υπουργικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Όμως όχι για μείζωνος ζητήματα θέματα όπως αυτά που συζητάμε.Γι' αυτά απαιτείται σύγκλιση της βουλής.Γί' αυτό τον λόγο και τα μνημόνια πέρασαν απο εκεί.Φυσικά η βουλή δεν μπορεί να θέσει εκτός νόμου οποιοδήποτε κόμμα. Μόνο αν υπήρχε Συνταγματικο Δικαστήριο θα ήταν αυτό δυνατόν. Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντηση. Κάτι γνωρίζουμε από νομικά....

      Delete
    10. Αφού οι νομικές σου γνώσεις φθάνουν μέχρι το σημείο να θεωρείς ότι δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, όντως η συζήτηση έληξε.

      Ιφικράτης

      Delete
    11. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και όλοι οι συνταγματολόγοι.Εκτός αν θεωρείς οτι και αυτοί έχουν λάθος.

      Delete
    12. Ανώνυμε 9.53 είμαστε στην κατοχική Ελλάδα του 2013. Μην καλλιεργούμε αυταπάτες. Αν τα ερωτήματά σου είναι καλοπροαίρετα, και όχι πνεύμα αντιλογίας, ευχαρίστως να διαθέσω χρόνο για διάλογο.

      Αλλά έχω την εντύπωση ότι εμμένεις στην άποψή σου διότι μάλλον υποστηρίζεις την ΧΑ. Σέβομαι την κομματική επιλογή οιουδήποτε ατόμου, αλλά εδώ κάνουμε πολιτική ανάλυση, δεν εκφράζουμε ευσεβείς πόθους.

      Οι συνταγματολόγοι πάντα ερμηνεύουν το Σύνταγμα κατά το δοκούν.

      Αν εκδώσει διάταγμα η κατοχική κυβέρνηση να τους θέσει εκτός νόμου, υποχωρώντας σε πιέσεις από ΕΕ και ΗΠΑ, τότε καμμία συνταγματική δικλείδα δεν πρόκειται να εμποδίσει τον Σαμαρά.

      Η απόφαση θα είναι πολιτική, όχι νομική.

      Στην πολιτική επιστήμη υπάρχει το de facto και το de jure. Μπορεί να τους θέσουν εκτός νόμου εν τοις πράγμασι, και να αναθεωρήσουν εκ των υστέρων το Σύνταγμα, για να επικυρώσουν και την de jure απαγόρευση.

      Τέλος ίσως λησμονείς, ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπερισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο, του Ελληνικού δικαίου.

      Αν εκδοθεί μία απόφαση της ΕΕ που να θέτει εκτός νόμου τα εθνικιστικά/φασιστικά/ναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα, μέσω του άρθρου 28 του ισχύοντος Συντάγματος, αυτομάτως μετατρέπεται σε εσωτερικό δίκαιο.

      Δεν με απασχολεί αν υποστηρίζεις την ΧΑ. Με πειράζει αν έχεις αυταπάτες. Και αν έχεις την καλωσύνη, μην μου αντιπαραβάλλεις την γνώμη των συνταγματολόγων. Οι συνταγματολόγοι δεν είναι πολιτικοί αναλυτές όπως εγώ. Αυτοί ερμηνεύουν νομικές διατάξεις.

      Η πολιτική δράση δεν έχει σχέση με νομικές διατάξεις. Επικεντρώνεται στον συσχετισμό δυνάμεων και στο συμφέρον. Οι νόμοι και το σύνταγμα αλλάζουν εν μία νυκτί, αν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και τα συμφέροντα.

      Ιφικράτης.

      Delete
    13. Εν μέρει συμφωνούμε αλλά πρέπει να τηρούνται και τα προσχήματα για να μην προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αν επιχειρήσουν να θέσουν εκτός νόμου 1.000.000 εξοργισμένους Έλληνες να ξέρουν οτι η Λιβύη θα μοιάζει με παιδική χαρά. Θα εκπλαγείς κι' εσύ ο ίδιος για τι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουν το τέλος του Τσαουσέσκου.

      Delete
  5. Τι ψήφισε ο Σύριζα σήμερα κοιτάς ρε Αμυρά; Εδώ έχουν υποσχεθεί πως θα νομιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες. Αυτοί θα αφανίσουν γενετικά το Έθνος για τα λαθροψηφαλάκια!

    Όσο για τους ανάρχες, εντάξει το έχεις τερματίσει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφ' ενός το "ρε Αμυρά" δείχνει έλλειψη ευγενείας, αφ' ετέρου τους λαθροεποίκους δεν τους έφερε στην Ελλάδα η διεθνιστική Αριστερά.

      Τα σύνορα τα άνοιξε η ΝΔ και μετά το Πασοκ. Η διεθνιστική Αριστερά οπωσδήποτε υποστηρίζει τους λαθροεποίκους. Αλλά αποτελεί στρέβλωση της προσφάτου ιστορίας να επιρρίπτεται η ευθύνη στην Αριστερά για την εισβολή των λαθροεποίκων στην Ελλάδα.

      Το άρθρο αφορά το ζήτημα της κρατικής χρηματοδοτήσεως των κομμάτων και του άρθρου 187α. Οι αρνητικές γενικεύσεις για την Αριστερά και τον Σύριζα αποδεικνύουν τυφλή ακροδεξιά εμπάθεια χωρίς ίχνος αναλυτικής ικανότητος.

      Όσον αφορά τις θέσεις μου για τους αναρχικούς, καλό θα ήταν όσοι τις σχολιάζουν αρνητικώς, να καταθέτουν και τις θέσεις τους για τους πραιτωριανούς, ώστε να γίνεται γόνιμη συζήτηση.

      Οι αφορισμοί δια αγοραίων φράσεων του τύπου "εντάξει, το έχεις τερματίσει", προδίδουν άτομα χαμηλής ευφυίας.

      Delete
    2. Αμυρά διάβαζε τι σου γράφει ο συνομιλητής σου. Είπα εγώ ποιός άνοιξε τα σύνορα; Όχι. Εγώ είπα πως μόλις βγει ο Σύριζα, θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις λαθραίες ψήφους για να αντιμετωπίσει το κύμα των τελευταίων πατριωτών που θα στραφούν προς εθνοκεντρική κατεύθυνση μετά τα αίσχη που θα κάνει, αλλά και την ίδια του την κυβερνητική φθορά. Η εκχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες αποτελεί για τον Σ. μονόδρομο, πρακτικά αλλά και προγραμματικά. Από τη στιγμή που η ΘΕΣΠΙΣΗ της ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ υπάρχει μέσα στις προγραμματικές τους θέσεις, εσύ έρχεσαι να τους χρεώσεις επειδή... συμφώνησαν να κόψουν το χαρτζηλίκι της Χ.Α; Τώρα δηλαδή έγινε ο Σ. συστημικός, όταν χρωστάει 9,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ στις τράπεζες, δεν είναι;


      Και όσο γι αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό σου που βρωμάει ελλαδική αριστερίλα, το να ρίχνεις δηλαδή τις ευθύνες για την λαθρομετανάστευση στον Σαμαρά "που άνοιξε τα σύνορα", αυτό κι αν είναι ξύλινη πολιτική γλώσσα. Ο Σαμαράς τελείωσε στα σύνορα ενώ η αριστερά ανέλαβε τα πάντα από εκεί και μέσα. Τους περιέλαβε, τους προστάτευσε, απονομιμοποίησε κάθε λαϊκή αντίδραση ενάντια στο φαινόμενο, καθόταν κι έβλεπε όσο τα αφεντικά αντικαθιστούσαν του Έλληνες εργαζόμενους, υποστήριζε ενεργά τον διεθνισμό στα ΜΜΕ, στα σχολεία, στο καλλιτεχνικό χώρο. Αν δεν υπήρχε η αριστερά τα σύνορα δεν θα είχαν ανοίξει καν, ή θα έκλειναν άμεσα.


      Οι αναρχικοί ΕΙΝΑΙ οι πραιτωριανοί, ή τουλάχιστον τα παιδιά τους. Μέτρα πόσοι βουλευτές, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι και άλλα στελέχη της άρχουσας τάξης σου έχουν παιδιά αναρχικούς ή έχουν κατά καιρούς εκφράσει φιλοαναρχικές απόψεις οι ίδιοι. Το ιντι το έκλεισε ο Σαμαράς όπως έλεγε; Για ρώτα τον, μπορεί να το κλείσει;

      Delete
    3. Οι ανάρχες δεν είναι το σύστημα βρε παιδιά. Τυχαία βγήκαν στους δρόμους το 2ο μισό της δεκαετίας του 80, τυχαία αναπτύχθηκαν μαζί με το πασοκιστάν, τυχαία μεσουράνησαν μαζί με τα Max και τον Κωστοπουλισμό και τυχαία έχουν μείνει 3 κ ο κούκος τώρα που δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Οι ανάρχες σύστημα;;; Μα τι λέτε

      Delete
    4. θα μας τρελλάνεις;October 24, 2013 at 7:14 AM

      Ιφικράτη γιατί λες "διεθνιστική Αριστερά"; Υπάρχει και εθνική Αριστερά στην Ελλάδα; Ποιά είναι; Εσύ με την παρέα σου, οι 50 νεολαίοι του Άρδην, ή μήπως το μαζικό κοινωνικό ρεύμα που έχει συγκεντρώσει ο Καζάκης;

      Delete
    5. 6:52 Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου.

      Delete
    6. Όποιος ανώνυμος αναγνώστης θέλει να ασκεί αυστηρή κριτική στα άρθρα μου είναι καλοδεχούμενος. Αλλά δεν μπορώ να συμμετάσχω σε διαλόγους που τοποθετούν συνεχώς το εκάστοτε ζήτημα πάνω στον άξονα αριστερός-δεξιός,

      Αυτή και μόνον η φράση του ανωνύμου 6:52, "Αν δεν υπήρχε η αριστερά τα σύνορα δεν θα είχαν ανοίξει καν, ή θα έκλειναν άμεσα", αποδεικνύει την αδυναμία νοητικής συγκροτήσεως, άρα και αδυναμία διαλόγου.

      Τα σύνορα είναι υποχρεωτικώς ανοικτά σε όλο τον δυτικό κόσμο λόγω Ευρωπαϊκής Ενώσεως και λόγω νεοφιλελεύθερης παγκοσμοποιήσεως.

      Όποιος παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα στις ΗΠΑ ξέρει το τεράστιο πρόβλημα λαθροεποικισμού που υπάρχει στην Αμερική. Ειδικά οι Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ ισπανοκρατούνται.

      Ελπίζω να μην θεωρεί ο ανώνυμος 6.52 ότι φταίει και εκεί η Αριστερά.

      Τέλος έχω γράψει αρκετές φορές ότι δεν δηλώνω Αριστερός. Κάποιοι σχολιαστές ανακαλούν στην μνήμη τους ότι ήμουν μπολσβίκος. Δεν μελετούν τις πολιτικές μου θέσεις. Επιμένουν να με κατατάσσουν στον Σύριζα ενώ δεν υπήρξα ποτέ μέλος του Σύριζα. Αν ήμουν μέλος, θα το ομολογούσα ευθαρσώς.

      Εάν κάποιοι εθνικιστές συνδιαλέγονται μονίμως πάνω στον άξονα αριστερός-δεξιός, τότε το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν αυτό που τους προσάπτει η Αριστερά: ότι είναι προέκταση της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

      Εις ότι αφορά τον Πολιτικό μου Αγώνα δεν προσπαθώ να οργανώσω μία Πατριωτική Αριστερά. Όποιος μελετήσει την ιδρυτική διακήρυξη της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ.(http://iphicratisamyras.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html), θα διαπιστώσει ότι κινείται πάνω σε τελείους διαφορετικούς στρατηγικούς άξονες πολιτικής φιλοσοφίας από τον άξονα αριστεροί-δεξιοί, που χρησιμοποιούν διαρκώς κάποιοι σχολιαστές.

      Ιφικράτης

      Delete
    7. Το 90% των σχολιαστών εδώ (πλην του Ιφικράτη) που κατηγορούν την αριστερά, από αυτά που γράφουν δείχνει ότι δεν γνωρίζουν καν τον ορισμό της δεξιάς ή της αριστεράς. Υπάρχει και παραϋπάρχει πατριωτική αριστερά στην Ελλάδα, λίγο γκουγκλ πάνω σε αυτό δεν βλάπτει. Ορίστε εδώ:

      http://patari.org/

      Delete
    8. Αμυρά, στην παρούσα συζήτηση την λέξη "Αριστερά" την αναφέρεις εσύ πρώτος στην 2η γραμμή του μηνύματός σου 3:42 AΜ. Όπως και την λέξη "Δεξιά" (συγκεκριμένα "ακροδεξιά").

      Στο ίδιο μήνυμα επίσης είπες "Τα σύνορα τα άνοιξε η ΝΔ και μετά το Πασοκ" και υπό αυτή την έννοια αναφέρθηκα κι εγώ στο κλείσιμό τους.

      Να μάθουμε επιτέλους να συνεννοούμαστε.

      Επίσης, ούτε και ο 7:14 AM είπε ότι προσπαθείς να οργανώσεις μία Πατριωτική Αριστερά. Εσύ (πάλι) αναφέρθηκες σε "διεθνιστική Αριστερά", αφήνοντας την εντύπωση ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχει και άλλου είδους Αριστερά. Στον ελλαδικό χώρο η αριστερά είναι ΜΙΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ και ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ και φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε που ακριβώς αναφερόμαστε όταν λέμε "Αριστερά", αφού τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

      Απόλυτα σεβαστή η θέση σου για ολοκληρωτική απόρριψη του άξονα αριστεράς-δεξιάς. Η οποία θέση είναι και η μόνη αληθώς ελληνική.

      Περιμένουμε άρθρο-θέση για όλους τους ΕΛΛΗΝΟΘΡΗΣΚΟΥΣ που προπαγανδίζουν συνειδητά υπέρ πολιτικών κομμάτων και μάλιστα αυτών της διεθνισμένης Αριστεράς. Άσε τι κάνουν οι χρυσές αυγές και οι σύριγγες και ασχολήσου με τα ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

      Delete
    9. 8:35 AM άσε φιλαράκο παρακολουθώ το πατ.αρι από τότε που ανέβηκε. Πόσοι γράφουν εκεί μέσα συνολικά, 10-20;; Ο ελληνικός σύνδεσμος φίλων της citroen περισσότερο κόσμο έχει.

      Delete
    10. πατριωτική αριστεράOctober 24, 2013 at 10:00 AM

      @9:26 χεχε το ελληνικό fan club της Eurovision αριθμεί 310 μέλη! Βάζει κάτω τους Πατάριδες, τους Αρδηναίους και τους Καζάκηδες μαζί!

      Delete
    11. ''Επιμένουν να με κατατάσσουν στον Σύριζα ενώ δεν υπήρξα ποτέ μέλος του Σύριζα. Αν ήμουν μέλος, θα το ομολογούσα ευθαρσώς.''

      Σε μια εκπομπή, στην οποία βουλευτής του Σύριζα αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μαζί σου και δήλωσε πώς δεν υπήρξες μέλος, απάντησες ΄Ήμουν και παραήμουν''

      Αυτό προσωπικά το θεωρώ ευθαρσή ομολογία.

      Delete
    12. Δεν είναι σωστό να διαστρεβλώνονται λόγια και γεγονότα. Στην συγκεκριμένη εκπομπή είπα ότι ήμουν υποψήφιος. Ποτέ μέλος του Σύριζα.

      Πολλά κόμματα στις εκλογές ανοίγουν το ψηφοδέλτιό τους σε προσωπικότητες εκτός κομματικής επετηρίδος. Σε άλλες περιπτώσεις πολιτικές προσωπικότητες κατεβαίνουν στις εκλογές στα ψηφοδέλτια αντιπάλου κόμματος. Πχ Μάνος και Ανδριανόπουλος της ΝΔ, κατέβηκαν ως υποψήφιοι του Πασοκ, χωρίς να ενταχθούν ως μέλη στο Πασοκ.

      Εξ αιτίας αυτής της συζητήσεως δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αναπαράγω την θλιβερή στάση των Χρυσαυγιτών που λένε "δεν είμαστε ναζί", κλπ.

      Εγώ δηλώνω ευθαρσώς ότι υπήρξα Λενινιστής και μπολσεβίκος. Και ουδέποτε καθύβρισα τον Λένιν, όπως πράττουν οι σημερινοί Χρυσαυγίτες για τον Χίτλερ.

      Απλώς ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε υπήρξα μέλος του Σύριζα. Μπολσεβίκος ήμουν. Από την επαναστατική αριστερά προέρχομαι. Δεν προσπαθώ να αποκρύψω το κομμουνιστικό παρελθόν μου.

      Ιφικράτης

      Delete
    13. Ιφικράτη μπορείς να μου εξηγήσεις τι σόϊ κίνηση ήταν να θέσεις υποψηφιότητα με το συριζα; Αφού την ίδια στιγμή που θα άνοιγες το στόμα σου θα σε διέγραφαν. Ακόμα και για την δημοσιότητα να το έκανες, κινδύνευες να σου μείνει η ρετσινιά. Όπως και σου έχει μείνει μέχρι και σήμερα.

      Delete
    14. Μόνο αηδία προκαλεί το όνομα Λένιν στους ΄Ελληνες. Μπορεί για τους εβραίους να αποτελεί σύμβολο γιατί υπήρξε ένας διάσημος σιωνιστής της ιστορίας αλλά προσωπικά με θλίβει που δηλώνεις οπαδός του. Να σου θυμίσω οτι αυτός βοήθησε αμέριστα τον σφαγέα των Ελλήνων, τον τουρκοεβραίο κεμάλ να υπερφαλαγγίσει τον ελληνικό στρατό στην Μ.Ασία.Σιωνισμός και Ελληνισμός δεν συμβαδίζουν. Μην ξεχνάς τι γράφουν στα ιερά τους βιβλία για εμάς.

      Delete
    15. Ο Ιφικράτης δεν είναι πλέον Λενινιστής.Λήξις.
      Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να το λέει.
      Απλώς δεν κοροϊδεύει τον κόσμο και δηλώνει ανοιχτά ότι ιδεολογικά
      ΞΕΚΙΝΗΣΕ ως κομμουνιστής. Δεν δηλώνει ούτε είναι ΤΩΡΑ κομμουνιστής.
      Σε πολλούς από εμάς είναι λογικό να μην μας αρέσει λόγω διαφορετικής
      ιδεολογικής αφετηρίας και απέχθειας για τον μπολσεβικισμό.

      Αλλά τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη.
      Πάνω-πάνω στην σελίδα του μπλογκ, έχει
      αναρτημένη δημόσια την ιδεολογία του('Πολιτική φιλοσοφία')

      Αν βρει κάποιος εκεί κάτι το ανθελληνικό
      ή 'αριστερό' (κακώς νοουμένως) ας το πει.
      Αλλά μην του κοπανάτε όλη την ώρα την υποψηφιότητα
      με τον Σύριζα που όπως δήλωσε δημοσίως ήταν μία κίνηση
      τακτικής σε δεδομένο περιβάλλον και χρόνο ή το ότι κάτι δεκαετίες
      πριν ήταν αριστερός και δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του για
      αυτό.

      Delete
    16. Κύριε Αμυρά (8:09), νομίζω ότι το πρόβλημα προκύπτει όταν μιλάς για εγκατάλειψη του άξονος αριστερός-δεξιός, ενώ την ίδια στιγμή δείχνεις σημάδια ότι εσύ ο ίδιος δεν το έχεις εγκαταλείψει.

      Ένα παράδειγμα:
      «Η Αριστερά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι διώξεις κατά των χρυσαυγιτών τους δίνουν το παράσημο των αντισυστημικών αντιπάλων του καθεστώτος(ασχέτως αν αυτό δεν ισχύει για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα), ενώ αυτή η τιμή θα έπρεπε να ανήκει στην Αριστερά.»

      Υ.Γ.: Δεν είμαι ακροδεξιός. Απλώς παρατηρώ ασυμφωνίες.

      Delete
    17. Χαίρομαι που υπάρχουν αναγνώστες οι οποίοι εντρυφούν σε λεπτομερή ζητήματα της αρθρογραφίας.

      Η συγκεκριμένη διατύπωση αν απομονωθεί από την συνολική μου προσέγγιση στο ζήτημα της Επαναστάσεως, επιτρέπει παρερμηνείες όπως αυτή που αναφέρει ο ανώνυμος 3:16 PM.

      Όταν σε άλλα άρθρα μου γράφω κάποια θετικά σχόλια υπέρ των πληγμάτων που καταφέρνουν στο καθεστώς οι αναρχικές ομάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω την Αναρχία. Σημαίνει ότι υποστηρίζω το συγκεκριμένο πλήγμα, όχι την αναρχική ιδεολογία.

      Η απομονωμένη φράση που ανεφέρθη αν συνδεθεί με την επoμένη παράγραφο του κειμένου, είναι διαφωτιστική για το τί πρεσβεύω:

      "Αλλά είναι τόσο συστημική και τόσο ανθελληνική η σημερινή Αριστερά που αντί να επιζητά την μετωπική σύγκρουση με το κατοχικό καθεστώς, χαίρεται επειδή συλλαμβάνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύντομα θα έρθει η σειρά των σημερινών αριστερών οι οποίοι ζητούν καταδίκες χρυσαυγιτών".

      Επομένως σκοπός μου δεν είναι να στηρίξω την Αριστερά, ούτε επισήμως, ούτε υπογείως. Σκοπός μου είναι να την στρέψω ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, αντί να γίνεται συνεταίρος της συμμορίας Σαμαρά εις βάρος της ΧΑ.

      Για να πραγματοποιηθεί μία νικηφόρα Επανάσταση που θα σαρώσει το παλαιό καθεστώς ενώνονται πολλά ιδεολογικά ρεύματα, από διαφορετικές καταβολές, τα οποία όταν επικρατήσει το νέο καθεστώς, θα συγκρουστούν μεταξύ τους.

      Είναι βέβαιο ότι αν καταλάβουμε την εξουσία θα συγκρουστούμε με αρκετούς από αυτούς που σήμερα θεωρούν τον Σαμαρά αντίπαλό τους.

      Η Επανάσταση δεν είναι ένα γραμμικό και μονοσήμαντο φαινόμενο. Είναι μη-γραμμικό και πολυπαραγοντικό.
      Σε αυτή την φάση όλα τα αντικαθεστωτικά ιδεολογικά ρεύματα(αναρχία, κομμουνισμός, εθνικισμός, φασισμός, οικολογία, φεμινισμός, άμεση δημοκρατία, Ελληνισμός, κλπ), πρέπει να κτυπούν ενωμένα το κατοχικό καθεστώς.

      Όταν λοιπόν εγκαλώ την Αριστερά για τα πολιτικά λάθη που διαπράττει, δεν το κάνω από μία Αριστερή σκοπιά. Το κάνω διότι θέλω να πλήξει το καθεστώς. Το αυτό κάνω για τους αναρχικούς. Αλλά προφανώς δεν είμαι αναρχικός. Το αυτό κάνω για τους χρυσαυγίτες. Αλλά προφανώς δεν είμαι χρυσαυγίτης.

      Αν μία οργάνωση παλαιοημερολογιτών χριστιανών αποφασίσει να συγκρουστεί με την κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά και θέλει να την ανατρέψει, θα στηρίξω την ενέργεια. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, οι σχέσεις μου με τον χριστιανισμό δεν είναι καθόλου καλές.

      Ιφικράτης

      Delete
    18. «Για να πραγματοποιηθεί μία νικηφόρα Επανάσταση που θα σαρώσει το παλαιό καθεστώς ενώνονται πολλά ιδεολογικά ρεύματα, από διαφορετικές καταβολές, τα οποία όταν επικρατήσει το νέο καθεστώς, θα συγκρουστούν μεταξύ τους.»

      Άρα θεωρείς έναν εμφύλιο πόλεμο στο μέλλον αναπόφευκτο. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός τέτοιου πολέμου για την εθνική μας ασφάλεια και για την νεοαποκτηθείσα εξουσία μας;

      Delete
    19. «Επομένως σκοπός μου δεν είναι να στηρίξω την Αριστερά, ούτε επισήμως, ούτε υπογείως. Σκοπός μου είναι να την στρέψω ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, αντί να γίνεται συνεταίρος της συμμορίας Σαμαρά εις βάρος της ΧΑ.»

      Ανεξάρτητα από την πρόθεσή σου, κ. Αμυρά, με διατυπώσεις του τύπου «ενώ αυτή η τιμή θα έπρεπε να ανήκει στην Αριστερά», υπαινίσσεσαι ότι μόνο η αριστερά ήταν παραδοσιακώς αντισυστημικός αντίπαλος του καθεστώτος.

      Το ίδιο ισχύει και για την επικεφαλίδα «"Θα πάρουμε τα όπλα στο τέλος. Μας έχουν κάνει όλους κομμουνιστάς". Μαζί σου σύντροφε...»

      Delete
  6. Εγώ προσωπικά το διασκεδάζω που η Χρυσή Αυγή τους πολεμάει με τα ίδια τους τα όπλα. Γελάω αφάνταστα και διασκεδάζω με την Χ.Α να βγάζει την φάτσα του Βαρβιτσιώτη, να κατονομάζει δημοσίως τον Μπόμπολα, να ουρεί στην είσοδο του μεγκα τσάνελ και να κλωτσάει τα χαρτόκουτα της λαθρομετανάστευσης.

    Πρόκειται για μια λαϊκίστικη εισβολή χωριατών στο κρεβάτι της Μεταπολίτευσης!

    Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η Χ.Α τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα στα μάτια και του πιο απολιτικού κατοίκου αυτής της χώρας. Και να μου το θυμηθείτε, αν δεν καταφέρουν να τους καταδικάσουν, θα σημάνει αυτομάτως το τέλος της Ν.Δ. Άρα de facto τέλος του δικομματισμού.

    Το άλλο το μάθατε; Οι Χ.Αίτες καταφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα ρίξουμε άπειρο γέλιο καθώς τα αφεντικά θα δικάζουν τους υπαλλήλους τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3:33 Μου αρέσει πολύ η προσέγγισή σου. Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

      Delete
  7. http://olympia.gr/2011/06/20/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1

    Αναρχικοί.

    ReplyDelete
  8. https://www.youtube.com/watch?v=y1gX5NzBeIQ

    http://www.ramnousia.com/2013/01/einai-o-hxos-tou-kosmou-sas-pou-gkremizetai.html?no_redirect=true

    Αριστεροί

    ReplyDelete
  9. 1:55 PM καλά τώρα, εδώ καταλήγουμε στη γνωστή καραμέλα με τους χριστιανούς, που λένε πως είναι 'η θρησκεία της αγάπης' και αν τους επισημάνεις ότι ο χριστιανισμός έσφαξε όλη την υφήλιο σου λένε "αυτά τα έκαναν οι Καθολικοί", ή "αυτοί που τα έκαναν αυτά δεν ήταν Χριστιανοί".

    Στη ΘΕΩΡΙΑ είναι όλα καλά και τέλεια, παντού και πάντα! Στην ΠΡΑΞΗ όμως φαίνεται ποιός είναι ποιός!

    Εκτός του Μπακούνιν και τα 2 του αυτά αποσπάσματα που δεν τους δίνει σημασία κανείς, υπάρχει και ο Κροπότκιν με τον αηδιαστικό του φιλοχριστιανισμό και οικουμενισμό. Αυτός συζητιέται πολύ περισσότερο στους κύκλους της εξαρχιώτικης πνευματικής λέρας μαζί με τον άλλο οικουμενιστή /πασιφιστή/χριστιανό Τολστόϊ και τον μηδενιστή Νετσάγιεφ. Ο Αναρχισμός στην ελλάδα υπακούει σον ανώτερό του στην κοσμοπολιτική ιεραρχία, που είναι η Ρωμιοσύνη και ο Χριστιανισμός! Η δε ελλαδική αριστερά βασίζεται εξ'ολοκλήρου στις επιταγές της Σχολής της Φρανκφούρτης, δηλαδή στον Κοσμοπολιτισμό με άλλο όνομα.

    ReplyDelete
  10. για τον 1:55 PM και όσους θέλουν να δουν τα πολιτισμικά πρότυπα του ελλαδίτη ανάρχα

    http://akeldama09.blogspot.gr/

    Εισέλθετε με άδειο στομάχι για να γλιτώσετε τον εμετό.

    ReplyDelete