Monday, October 21, 2013

Πρόταση της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την επικείμενη χρεωκοπία



Άμεσα να τεθεί υπό επιτήρηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντιπροσώπων από την Ελλάδα και άλλες πιστώτριες χώρες οι οποίες θα αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών της.

Άμεσα να υπογραφεί μία δανειακή σύμβαση μεταξύ πιστωτών και Ε.Ε. με εγγύηση το εκδοτικό προνόμιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. 

Βασικός όρος της δανειακής συμβάσεως θα είναι η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όσο χρόνο θα τελεί υπό οικονομική επιτήρηση. 

Το μνημόνιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει τους εξής όρους:

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής θα είναι εμπροσθοβαρές για να φέρει άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα. 

Μείωση των δαπανών της Ε.Ε. κατά 50%, η οποία θα επιτευχθεί με απόλυση του 50% των επιτρόπων και υπαλλήλων της ΕΕ, και με μείωση του μισθολογικού κόστους των εναπομεινάντων κατά 50%. 

Κάθε τρεις μήνες θα αποστέλλουμε έναν επίτροπο για να ελέγχει την πρόοδο της Ε.Ε. και θα αναπροσαρμόζουμε τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών της Ε.Ε.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στις δαπάνες και τα έσοδα της Ε.Ε. η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία θα ελέγχεται από τους πιστωτές και τους φορολογουμένους των κρατών-μελών. Το αυτό θα ισχύσει και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα αλλάξει άμεσα το Διοικητικό της Συμβούλιο. 

Κάθε φορά που θα εντοπίζεται απόκλιση από τους στόχους του προγράμματος, θα ενεργοποιούνται ρήτρες αυτόματης προσαρμογής, ήτοι νέα μείωση μισθών και συντάξεων, επιτρόπων και υπαλλήλων της Ε.Ε.

Εν ανάγκη θα απελευθερωθούν οι κατασχέσεις ενεργητικού της Ε.Κ.Τ.

Αυτοπροτείνομαι ως επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνούς Ελέγχου για τις δημοσιονομικές ατασθαλίες της Ε.Ε. 


Ιφικράτης Αμυράς

www.ieraks.org
www.facebook.com/ieraks

Η είδηση από το www.newsit.gr:

Το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα μέσα του Νοεμβρίου επέσεισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε επείγουσα επιστολή του την οποία ανέγνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σουλτς, ο Μπαρόζο τόνισε πως εάν το Ευρωκοινοβούλιο δεν εγκρίνει στην παρούσα Σύνοδο της Ολομέλειας του ένα ξεχωριστό "πακέτο" για την κάλυψη των 2,7 δις ευρώ που υπολείπονται στην Κομισιόν, για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της, δεν αποκλείεται να κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός του επόμενου εικοσαημέρου.

Ο Σουλτς πρότεινε να διεξαχθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα και να αποφασισθεί από την Ολομέλεια να υπάρξει ψήφισμα έγκρισης την επόμενη Πέμπτη.

1 comment:

  1. Έτσι! Αντίστρεψε τα πάντα!

    ReplyDelete