Sunday, October 13, 2013

Αφιερωμένο σε όλες τις Ελληνικές μεταλλικές καρδιές


Call of Blood. Αφιερωμένο σε όλες τις Ελληνικές μεταλλικές καρδιές, απο το νέο άλμπουμ των Sacred Blood. Επικό μέταλ για πάντα. 



"King Pelias has to pay –
The usurper, the blasphemer
Is soon to fall under
His mighty blade of bronze…

Jason, twenty years strong,
Steeled by Centaur discipline
And the wisdom of the Beasts,
Has come to claim in front of all

What was by birth to be his own:
The ivory Iolian throne!

And burn them in the open sea –
So that the land may prosper again…
Then the throne shall be yours!”

CALL OF BLOOD!!"




14 comments:

  1. Ιφικράτη δεν ήξερα ότι άκουγες epic metal! Συγχαρητήρια! Κι εγώ ακούω epic/power metal. Λοιπόν να προτείνω μερικά συγκροτήματα και άλμπουμς για όλους τους Έλληνες -μεταλλάδες και μη, των οποίων η μουσική και οι στίχοι είναι τροφή για το πνεύμα. Έχουμε και λέμε:
    Καλλιτέχνες------Δίσκοι
    -Arrayan Path: Terra Incognita, Ira Imperium, Road To Macedonia
    -Daemonia Nymphe: Ο Βακχικός χωρός των Νυμφών, Krataia Asterope, Το ομώνυμο τους, Psychostasia
    -Virgin Steele: The House Of Atreus Act I & II, ΤHe Marriage Of Heaven And Hell Part II, Invictus
    -Omen: Battle Cry, Warning Of Danger
    -Rhapsody: Legendary Tales, Symphony Of Enchanted Lands
    -Atlantean Kodex: The Golden Bough, The White Goddess (Είναι και φιλέλληνες)
    -Iron Mask: Hordes Of The Brave, Black As Death
    -Battleroar: Age Of Chaos, To Death And Beyond..
    -Warlord: Deliver Us, Rising Out Of The Ashes, The Holy Empire
    -Medieval Steel: Medieval Steel
    -Hammerfall: Glory To The Brave
    -Lost Horizon: Awakening The World
    -Manilla Road: Crystal Logic

    ReplyDelete
  2. A και ξέχασα και τους Black Soul Horde, ελληνικό heavy/epic metal, που κυκλοφορήσανε πριν από κάτι μέρες το ντεμπούτο τους. Tales Of The Ancient Ones λέγεται. Είναι θεσπέσιο!

    ReplyDelete
  3. ΕιδωλολάτρηςOctober 14, 2013 at 5:41 AM

    Σίμο μακρυά από τον Tsamis, θα κολλήσεις ανίατη χριστιανική μιζέρια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η μουσική που γράφει είναι απίστευτη και είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε μαζί με Crismon Glory, Riot, Μanilla Road και άλλες μπάντες το αμερικάνικο power metal. Οι στίχοι που γράφει είναι εμπνευσμένοι κυρίως από την αρχαιοελληνική μυθολογία και από λογοτεχνικά κείμενα του 18ου-19ου αιώνα Τώρα μην κολλήσουμε σε 2-3 κομμάτια που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Εξάλλου όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος δεν είναι χριστιανός και δεν πιστεύει σε δόγματα. Είναι ανόητο να δίνουμε έμφαση στα πιστεύω ενος καλλιτέχνη, ιδιαίτερα όταν δεν τα προπαγανδίζει μέσα από την μουσική του.

      Delete
    2. Kαι κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Ο Τσάμης είναι καθηγητής θεολογίας και έχει έναν προσωπικό ιστότοπο, στον οποίο αναλύει όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα και τα θρησκευτικά κινήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς. Όταν ήταν νέος είχε ενστερνιστεί διάφορες θρησκείες και για μια περίοδο ήταν δωδεκαθεϊστής.

      Delete
    3. έλα με τον κωλοχριστιανόOctober 14, 2013 at 9:42 AM

      Οι 2 τελευταίοι των W. είναι μετριότατο χριστιανικό metal, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επικό και δεν συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τα επίπεδα της εποχής του cannons ή του deliver us. Στα 17 κομμάτια αυτών των δίσκων τα 10 έχουν ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ, 2 θέματα από τον πόλεμο της Τροίας και 1 από σκανδιναυική μυθολογία. Ο Tsamis είναι δηλωμένος χριστιαναρέος!!! Τους Lordian Guard τους έχεις ακουστά; Θες να αρχίσω να σου παραθέτω στίχους; Και εκτός από ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΡΕΟΣ αντιπροσωπεύει επάξια και την χριστιανική λαμογιά! Μιλάμε ο τύπος έχει κάνει καριέρα 32 ολόκληρων χρόνων με καμμιά 40αριά κομμάτια όλα κι όλα. Εντάξει είπαμε έχει γράψει 5-6 ύμνους κ έχει ελληνικές ρίζες, αλλά όχι κι έτσι... Ουσιαστικά όλο το hype της επανένωσης των warlord από to 2001 που μας πρήζουν τα ούμπαλα, αφορά 9 καινούρια κομμάτια (3 στο rising και άλλα 6 στο τελευταίο) από τα οποία τα καλά να είναι 2-3!!! Και για μια σαραντάρα κομμάτια ο Tsamis έχει κυκλοφορήσει 4 συλλογές και ένα dvd!

      θαυμάστε και μερικές @@ιές του Tsamis από συνέντευξη
      "Αν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ο Σοβιετικός κομμουνισμός, ο Νίτσε, ο Φρόϋντ, ο Μαρξ, ο Βολταίρος και άλλοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χριστιανισμό, σοβαρά δεν νομίζω πως οι Rotting Crist, οι Impaled Nazarene και οι Slayer έχουν καμμιά πιθανότητα. Όπως λέει και η ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ επιστολή, φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος."

      Delete
    4. Ναι τους Lordian Guard τους έχω ακούσει δεν είναι μόνο χριστιανική η θεματολογία τους, είναι και Μεσαιωνική. Και προφανώς δεν μίλησα για Lordian Guard. Δεν έχουν διαγράψει 32 χρόνια καριέρας οι Warlord, διότι ήταν ανενεργοί όλα αυτά τα χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας, από τα οποία έπασχε ο ίδιος o Tσάμης και η γυναίκα του. Επέτρεψε μου να αμφισβητήσω το όρο χριστιανική λαμογιά που αναφέρεις, γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες μπάντες, με περισσότερα χρόνια καριέρας, οι οποίες όμως έχουν κυκλοφορήσει λιγότερους δίσκους (Αngel Witch, για παράδειγμα). Δεν λέει κάτι αυτό, η ποιότητα μετράει όχι η ποσότητα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Στο Rising Out Of The Ashes, δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι με χριστιανικό περιεχόμενο, θέλω να μου βρεις ένα κομμάτι από αυτό το δίσκο με χριστιανικό χαρακτήρα. Στο The Holy Empire υπάρχουν 3 μόνο κομμάτια με χριστιανικό περιεχόμενο (Father, 70000 Sorrows, Thy Kingdom Come). Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι καθαρό epic/power/heavy metal. Το ομώνυμο κομμάτι έχει θρησκευτικό/επικό χαρακτήρα αλλά όχι χριστιανικό χαρακτήρα, αφού δεν αναφέρει συγκεκριμένα πρόσωπα της θρησκείας. Οπότε ο συνθέτης αφήνει τον ακροατή να διαμορφώσει με την φαντασία του το ύφος του κομματιού. Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό, έχει εμφανιστεί ένα ρεύμα από άτομα που εκφράζουν την αντιπάθεια τους για το εν λόγω συγκρότημα, πήγαινε δες συνεντεύξεις του στο ίντερνετ και θα δεις πως ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό και κατατάσσει την μουσική του συγκροτήματος του στο epic/power metal. Η μουσική σκηνή του χριστιανικού μέταλ δεν γιγαντώθηκε ποτέ και κυρίως αποτελείται από λίγους αντιπροσώπους όπως Sacred Warrior, Stryper, Whitecross. Tέλος στείλε μου σύνδεσμο με την δήλωση αυτή του Τσάμη. Α και κάτι τελευταίο. Να φανταστώ τώρα που ο Mustaine και o Danny έγιναν χριστιανοί οι Megadeth και οι Anathema είναι μπάντες της πλάκας; Και τι έχεις να πεις για το ότι οι Megadeth αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν συναυλία με τους Rotting Christ λόγω του ονόματος της μπάντας; Και όσον αφορά τους Slayer o Αraya, είναι δηλωμένος χριστιανός. End of story.

      Delete
    5. Eπίσης οι Rotting Christ και οι Slayer, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις θρησκείες και πως η μουσική που γράφουν δεν έχει σαν απώτερο στόχο να προσβάλλει κάποιο θρησκευόμενο άτομο που ενδεχομένως να είναι και χριστιανός. Ο σατανισμός, ο παγανισμός, το επικό στοιχείο, οι θρησκείες υπήρξα μια θεματολογία για την μουσική βιομηχανία και για την metal ειδικότερα με την οποία καταπιάστηκαν αρκετά συγκροτήματα. Πολλά από αυτά όμως δηλώσανε πως οι απόψεις τους δεν συνάδουν με τους στίχους τους οποίους γράφουν κατά καιρούς.

      Delete
    6. έλα με τον κωλοχριστιανόOctober 16, 2013 at 6:00 AM

      Στο Rising Out Of The Ashes υπάρχουν 2 κομμάτια καθαρά χριστιανικά (War in Heaven και My Name is Man, και τα 2 από Lordian Guard) και σκόρπιες αναφορές σε άλλα κομμάτια που αναγνωρίζει κάποιος που ξέρει το χριστιανικό υπόβαθρο του Tsamis (π.χ: "For Mammon they live", "The sins of the soul will rise" κτλ). Στο Holy Empire γίνεται πανηγύρι
      - 70000 Sorrows (όπου ο Tsamis κάνει εξομολόγηση)
      - Glory (όπου υμνεί την χριστιανική ταπεινοφροσύνη)
      - Thy Kingdom Come (ελθέτω, γεννηθήτω κτλ)
      - Father (πατέρας = γιαχβέ)
      - The Holy Empire (βασιλεία του γιαχβέ)
      σε σύνολο 8 κομματιών τα 5 είναι χριστιανική προπαγάνδα επιπέδου κατηχητικού. Ε λοιπόν εγώ αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω επικό μέταλ, γιατί το επικό μεταλ υμνεί την Παράδοση, την Ανδροπρέπεια, τα Νιάτα και την Υπερηφάνεια και όχι την ταπεινότητα, την αισθητική μιζέρια, το υπερφυσικό γλύψιμο, το ξεπούλημα των compilations και την ιουδαιοχριστιανική παραμυθολογική χαβούζα. End of story.

      Το επικό μεταλ δεν είναι instrumental είδος, έχει και στιχουργικό/θεματολογικό κομμάτι. Αρκετά 'white' metal συγκροτήματα έχουν εκφραστεί στο παρελθόν μέσα από αξιόλογες επικές μουσικές φόρμες, τι πάει να πει αυτό; Πως θα κάθομαι εγώ να ακούω τον άλλο να λέει το πάτερ ημών; Όχι φιλαράκο... συνειδητοποιημένος επικάς ΔΕΝ σημαίνει αυτό. Ούτε και συνειδητοποιημένος Έλληνας.

      το link που ζήτησες:
      http://users.telenet.be/denofiniquitybe/intlordguard.htm

      Διάβασε και τι άλλο λέει ο Tsamis στην συγκεκριμένη συνέντευξη:
      "Λοιπόν, στην αναζήτησή μου της ικανοποίησης στην ζωή, συνάντησα τα λόγια του Απ. Παύλου ο οποίος έγραψε καθώς περίμενε να τον εκτελέσουν σε μια ρωμαϊκή φυλακή <> (Φιλιππησίους 4:11). Η ικανοποίηση και η εσωτερική ηρεμία του Απ. Παύλου προέρχονταν από την πίστη και την σχέση του με τον Θεό, κάτι που είναι πέρα από τις αρπάγες ενός κακού κόσμου. Γιατί ούτε ο σατανικός τύραννος Νέρωνας, με τις απειλές του περί εκτέλεσης, μπορούσε να αρπάξει την ικανοποίηση του Παύλου. Και σήμερα, οι άνθρωποι δίνουν το όνομα του Παύλου στα παιδιά τους και το όνομα του Νέρωνα στα σκυλιά τους. Τέλος πάντων, με λίγα λόγια, αποφάσισα να ακολουθήσω τον δρόμο του Χριστού και έφτασα να νιώσω αυτή την "ηρεμία που ξεπερνά κάθε κατανόηση" (4:7), πραγματικά την ηρεμία του Χριστού. Η ζωή, για εμένα, έχει γίνει απίστευτα ενοποιημένη και γεμάτη σκοπό, και έτσι δεν ντρέπομαι καθόλου να πω ότι είμαι Χριστιανός, ένας απλός ακόλουθος του Ιησού".

      και κλείνει χαιρετώντας του οπαδούς του έτσι:
      "ο Θεός μαζί σας!"

      Delete
    7. Το War In Heaven είναι καθαρά εμπνευσμένο από το Paradise Lost του John Milton. Συνεχίζεις να επιμένεις σε μια περίοδο της ζωής του στην οποία όντως ήταν δηλωμένος χριστιανός. Στον σύνδεσμο που παρέθεσες αναφέρει πως σε μια φάση της ζωής του ήταν και μηδενιστής. Μάλιστα μέχρι και στον σατανισμό είχε μυηθεί. Συνεπώς, οι δηλώσεις του δεν μου λένε κατι. Τα λόγια των ανθρώπων είναι ρευστά, δεν είναι για να τα θεωρείς δεδομένα. Ο άνθρωπος αυτός βρήκε το νόημα της ζωής μέσα από τον χριστιανισμό. Εσύ μπορεί να βρήκες το νόημα της ζωής μέσα από τον παγανισμό/δωδεκαθεϊσμό ή μέσω κάποιας άλλης θρησκείας. Θεμιτό είναι αυτό κατά την γνώμη μου. Δεν έχω πρόβλημα με τους στίχους μιας μπάντας, αρκεί να αποτελούν τροφή για σκέψη. Και οι στίχοι της μπάντας είναι τροφή για σκέψη. Tέλος πάντων, μου εντύπωση το γεγονός ότι σε τόσες epic μπάντες που ανέφερα κολλήσατε όλοι στους Warlord. Τώρα όσον αφορά το επικό μεταλ. Από όλες τις μπάντες που έχω ακούσει χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες όσον αφορά την θεματολογία του:
      1) To Mεσαιωνικό, θρησκευτικό, λυρικό epic που περιγράφει την μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό (Warlord, Lordian Guard, Medieval Steel).
      2) Το επικό μεταλ που περιγράφει τις παραδόσεις και τους τρόπους ζωής των λαών της αρχαίας Ευρώπης. (Doomsword, Bathory, Atlantean Kodex, Arrayan Path).
      3) Tο βαρβαρικό επικό μεταλ που περιγράφει μάχες και τον τρόπο ζωής ενός πολεμιστή (Μanowar,
      4) Το αλληγορικό epic metal (Virgin Steele, Omen etc.)

      Όσον αφορά την μουσική:
      1) epic power
      2) heavy epic
      3) doom epic.

      Πάντως, οι κλίμακες στις οποίες παίζουν οι Warlord είναι καθαρά κλίμακες που παίζουν το 95% των επικων μεταλ συγκροτημάτων. Μην χάνεις την ουσία λοιπόν. Δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν, να ξέρεις πάντως -και αυτό αποτελεί απάντηση και στον AnonymousOctober 16, 2013 at 6:42 AM που ισχυρίζεται πως ο Τσάμης μολύνει την μεταλ, πως το μεταλ δεν πήρε σάρκα και οστά μόνο από μπάντες όπως οι Metallica, Iron Maiden etc. Αμα δεν υπήρχαν αυτές οι underground μπαντες σήμερα τα μεταλ θα ήταν φτωχότερο. Άλλωστε, την μεταλ δεν την μόλυνε ο Τσάμης, αλλά η σύγχρονη μουσική βιομηχανία και δυστυχώς οι ίδιοι οι οπαδοί του είδους αυτού, αλλά και μεγάλες μπάντες οι οποίες έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις..

      Delete
    8. έλα με τον κωλοχριστιανόOctober 16, 2013 at 1:42 PM

      Σίμο συγκεντρώσου, μην πλατιάζεις και διάβαζε τι σου γράφει ο συνομιλητής σου. Τα περισσότερα από αυτά που απαντάς ή συμπεραίνεις δεν σου τα έχει αναφέρει κανένας. Κανείς δεν σου ανέφερε τους βλακοMegadeth, Anathema, Slayer, ούτε και ότι το μεταλ πήρε σάρκα και οστά από μπάντες όπως οι Metallica και Iron Maiden, ούτε και τις κατηγορίες του μεταλ που αναφέρεις.

      Αυτό που λέμε είναι πως ο Tsamis είναι γελοίος και κωλοχριστιανός. 'Εχουμε χρέος ως Έλληνες να τον αποκαλούμε κωλοχριστιανό. Έχουμε χρέος ως Επικομεταλλάδες να τον αποκαλούμε γραφικό. Για 25 χρόνια καταθέτουμε χαρτζηλίκια και μισθούς στα βινύλια και τα cd του και έχουμε χρέος να φτύνουμε οτιδήποτε έχει βγάλει από το cannons και μετά. Έχουμε χρέος να φτύνουμε και την σοβαροφανή φάτσα του, που ανοίγει το στόμα, μιλάει και πριν προλάβει να ολοκληρώσει ζητάει συγγνώμη και τα παίρνει όλα πίσω! Είναι αυτό το 50χρονο αμερικανάκι άντρας μωρε, που θέλει και επικό μέταλ; Τι να την κάνει τόση ακαδημαϊκή θεολογία, όταν με τις πρώτες 2 λέξεις που ξεστομίζει προσβάλλει όλους του τους οπαδούς;;;

      Για ποιά "glory" και ποιά "fame" μας κάνεις κήρυγμα ρε tsamis, που δεν μπόρεσαν -και καλά- να προσφέρουν γαλήνη στην χριστιανική ψυχούλα σου; Να μιλήσει ο ozzy για δόξα, να μιλήσει o dio, να μιλήσει ο dickinson, να μιλήσει η γαμωrhianna, να το καταλάβουμε. Εσένα εξαπανέκαθεν δεν σε ήξερε ούτε η μάνα σου! Πότε σε κοίταξε εσένα η δόξα για να της ρίξεις χυλόπιτα; Στο national television του ράδιο αρβύλα με τον κανάκη και τον στάθη ν. παναγιωτόπουλο;;;; Κωλορωμιέ της συμφοράς!!!

      Delete
    9. Σου απάντησα ακριβώς σε όσα είπες. Δεν είπα ότι το μεταλ διαμορφώθηκε από Iron Maiden ή Metallica. To ανάποδο είπα. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω 2 πράγματα:
      i) Δεν σου άρεσαν οι δύο τελευταίοι δίσκοι και απογοητεύτηκες σε μεγάλο βαθμό από το συγκρότημα. Επίσης, απογοητεύτηκες από τις δηλώσεις του Τσάμη
      ii) Έχεις πρόβλημα με όποιον είναι χριστιανός επειδή βλέπεις τα πράγματα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ιδεολογικών σου αγκυλώσεων.

      Είτε ισχύει ένα από τα δύο είτε ισχύουν και τα δύο είναι δικαίωμα σου. Για την δεύτερη περίπτωση δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί ανοίγουμε άλλη συζήτηση. Για την πρώτη περίπτωση σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, γιατί και εγώ έχω απογοητευτεί από πολλές μπάντες στο παρελθόν. Σκέψου όμως. Το 90% των καλλιτεχνών στην ροκ & μεταλ μουσική λένε ανοησίες όταν ανοίγουν το στόμα τους. Και φυσικά σκέψου πόσα συγκροτήματα έχουν να βγάλουν καλό δίσκο από την δεκαετία του 80. Από κει και πέρα εγώ επικεντρώνομαι στους καλούς δίσκους των συγκροτημάτων, στην χρυσή εποχή τους. Ούτε δίνω έμφαση σε ατυχείς δηλώσεις, ούτε ασχολούμαι με τους μέτριους δίσκους, γιατί δεν έχει νόημα. Εγώ ασχολήθηκα με τους 2 τελευταίους δίσκους των Warlord, γιατί θεωρώ πως είναι σπουδαίο υλικό. Αλλά βλέπεις υποκειμενικά τα πράγματα. Τώρα αν σου φαίνονται λίγοι οι οι δίσκοι του συγκροτήματος, τι να πουν και οι Virtue ή οι Medieval Steel. Tέλος πάντων είμαστε δύο άνθρωποι που αγαπάνε το επικο μεταλ, μην τα χαλάσουμε στους Warlord. Στην τελική οι απόψεις υπάρχουν για να συγκρούονται οπότε.. Επειδή έχω καταλάβει ποιο είναι το στυλ που σου αρέσει στο επικ μεταλ άκου τους Αtlantean Kodex και θα με θυμηθείς. Παρακάτω θα περαθέσω έναν σύνδεσμο όπου μπορείτε όλοι να ακούσετε το καινούριο πόνημα της μπάντας!
      Αtlantean Kodex - The White Goddess:
      http://www.youtube.com/watch?v=3sq9oQivijg
      Kαι να αφιερώσω και εγώ ένα κομμάτι σε όλες τις ελληνικές μεταλλικές καρδιές:
      http://www.youtube.com/watch?v=3TEFmviiD2w

      Delete
    10. Διόθωση: (Aλλά βλέπεις είναι υποκειμενικά τα πράματα)*

      Delete
  4. Ρε παιδιά τι φταίει το επικό μέταλ αν ο άνθρωπας δεν γ@#@ει; Καθόμαστε και μιλάμε για έναν μουσικό του οποίου η δημιουργική περίοδος τελείωσε πριν από 30 χρόνια; Γιατί; Του χρωστάμε κάτι; Εντάξει λυπούμαστε για το ατύχημα της γυναίκας του αλλά ο άνθρωπας έχει καταντήσει γραφικός και μολύνει με τη γραφικότητα του τη μουσική μας.

    Ρε δεν έρχεται ο Κόναν λέω γω να μας απαλλάξει από όλα τα κουφάρια της σκηνής! Άκου να βγαίνει στο ράδιο αρβύλα το νούμερο !

    ΌΞΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

    ReplyDelete