Sunday, February 4, 2018

Είναι οι Σκοπιανοί σλαβικής καταγωγής; Έστω ότι είναι. Και λοιπόν; Ανήκουν υποχρεωτικώς στην Ελληνική σφαίρα επιρροής



Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της πολιτικής ηλιθιότητος των ρωμιών, ας κάνουμε μία λανθασμένη παραδοχή. Ας θεωρήσουμε ότι όλοι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι.

Δηλαδή ας απαλείψουμε από την πολιτική εξίσωση το ζήτημα των Μακεδονικών πληθυσμών και Μακεδονικών εδαφών που βρίσκονται εκτός συνόρων. Ας υιοθετήσουμε πλήρως την άποψη των ρωμιών. Και το ίδιο θα κάνουμε λίγο μετά για το ζήτημα της Μικράς Ασίας-Ιωνίας.

Ένα στοιχειωδώς σοβαρό Ελληνικό κράτος θα ήταν αδιανόητο να μην θεωρεί τα Σκόπια ως σφαίρα επιρροής του. Έστω λοποιόν ότι όλοι οι κάτοικοι είναι 100% Σλάβοι στην καταγωγή, στην γλώσσα, και στην συνείδηση.

Για λόγους εθνικής ασφαλείας της Ελλάδος θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι αυτό το κρατίδιο είτε θα έπρεπε να διαλυθεί, είτε να απορροφηθούν τα εδάφη του στην Ελληνική επικράτεια, είτε να απομακρυνθεί ο σλαβικός πληθυσμός και να εγκατασταθεί εκεί Ελληνικός πληθυσμός. Είτε όλα αυτά μαζί.

Αν υπήρχε στοιχειώδηs σοβαρότητα και εθνική στρατηγική, το ζήτημα της Μακεδονικής ή Σλαβικής καταγωγής των Σκοπιανών, από πλευράς στρατηγικής είναι δευτερεύον, υπό την έννοια ότι τα Βαλκάνια πρέπει να θεωρούνται αποκλειστική ζώνη επιρροής του Ελληνισμού.

Πρέπει να θεωρούνται προκεχωρημένη στρατιωτική βάση του Ελληνισμού. Θα έπρεπε η Χώρα μας να εγκαθιστά στρατιωτικές βάσεις στις Βαλκανικές χώρες. Θα έπρεπε να τις βλέπει ως αυλή των βορείων συνόρων του Ελληνισμού.

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Μικράς Ασίας. Έστω ότι δεν υπάρχει πιά ούτε ένα ίχνος ελληνικού γενετικού υλικού στην Ιωνία. Ή ακόμη χειρότερα, έστω ότι οι Τούρκοι είναι γηγενής, αρχαίος λαός της Μικράς Ασίας, και ήταν πάντοτε εγκατεστημένοι εκεί.

Τί θα κάνουμε εμείς; Θα πούμε ότι αφού οι Τούρκοι είναι γηγενής και αρχαίος λαός(με βάση την λανθασμένη αρχική υπόθεση που κάναμε), άρα δεν έχουμε δικαιώματα στην Μικρά Ασία;

Αυτό θα πούμε;

Η απάντησή μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Ελληνισμός πρέπει να επεκταθεί προς Ανατολάς, να εκδιώξει τους Τούρκους, να καταλάβει τα συγκεκριμένα εδάφη, και να εγκαταστήσει εκεί Ελληνικούς πληθυσμούς.

Προφανώς στο μυαλό των ρωμιών, τέτοιες εικόνες δεν υφίστανται. Διότι δεν είναι Έλληνες. Όμως είναι η εικόνα της Ελληνικής αποικιοκρατίας του 8ου αιώνος πριν την απαρχή της χριστιανικής χρονολογήσεως.

Επομένως όταν συζητείται ένα εθνικό θέμα, εξαρτάται από το τί χάρτες φορτώνουμε στο λειτουργικό-νοητικό μας σύστημα, και ποιές συνειρμικές αποθήκες ενεργοποιούμε.

Βλέπουμε τους ιστορικούς χάρτες των ρωμιών, ή τους ιστορικούς χάρτες των Ελλήνων; Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το εισερχόμενο υλικό.

Αλλιώς, όπως λένε και οι αγγλοσάξωνες: garbage in, garbage out.

Αν χρησιμοποιούμε τους ιστορικούς χάρτες των νεοραγιάδων, τότε όντως θα εγκλωβιζόμαστε στο γελοίο νοητικό επίπεδο των ρωμιών, αναρωτώμενοι αν πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

Το τί θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να γίνει για την Βόρειο Μακεδονία μας, το έχουμε απαντήσει πολλάκις. Όμως σε αυτή την σύντομη ανάλυση, επεκτείνουμε την στρατηγική μας για να καλύψουμε και κάποιους αδαείς Έλληνες που ενδεχομένως θεωρούν ότι όντως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι.

Στρατηγική απάντηση: Αδιάφορον αν είναι Σλάβοι. Ανήκουν υποχρεωτικώς στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος.

Εννοείται ότι δεν είναι Σλάβοι, και εννοείται ότι πρέπει να Επανελληνίσουμε και να επανεντάξουμε αυτούς τους Μακεδονικούς πληθυσμούς στην Ελληνική επικράτεια.

1 comment:

  1. Η ευφυέστερη λύση του ''Μακεδονικού Προβλήματος''. Δεν χρειάζεται όλος αυτός ο καυγάς:
    Τί θέλεται φίλοι γείτονες των Σκοπιών; Να ονομάζεστε Μακεδονία ; Συμφωνούμε να ονομάζεστε ΣΚΕΤΟ Μακεδονία και όχι Άνω, Βόρεια, του Βαρδάρη κλπ υπό ΕΝΑΝ ΟΡΟ : Να ορίσετε επίσημη πρώτη γλώσσα, να διδάσκεται και να μαθαίνεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Τέλος.

    ReplyDelete