Friday, February 2, 2018

Αρκετοί Έλληνες μετατρέπονται σε ακούσιοι χειροκροτητές του "Ελλάς σημαίνει ορθοδοξία"


Το χειρότερο που έχει γίνει με τα "πατριωτικά" συλλαλητήρια όπου σύρονται αρκετοί Έλληνες, είναι ότι υιοθετείται ένας ανώδυνος, ανάλαφρος, εδαφικού τύπου πατριωτισμός.

Ούτε αντικαθεστωτικά συνθήματα ακούγονται, ούτε αντιευρωπαϊκά, ούτε συνθήματα κατά της ξένης κατοχής.

Συνεχώς η πολιτική γραμμή συγκρούσεως μετατοπίζεται προς τα πίσω. Διαρκώς συρρικνώνεται και ευνουχίζεται ο πολιτικός αγών, επειδή οι Έλληνες δεν προσπαθούν να ηγηθούν πολιτισμικώς και πολιτικώς, ώστε να καθορίσουν το εννοιολογικό πλαίσιο της πολιτικής συγκρούσεως.

Με αποτέλεσμα, το ενδοτικό σύνθημα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", να μετατρέπεται στο "Ελλάς σημαίνει ορθοδοξία", και ουδείς εκ των συμμετεχόντων να αντιδρά.

Ακόμη χειρότερα: ωρισμένοι ανόητοι και ανεύθυνοι Έλληνες, έμπλεοι πατριωτικού ενθουσιασμού, εκλογικεύουν την συγκεκριμένη κατάσταση, χωρίς να αντιλαμβάνωνται τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Διότι έχουν ασπαστεί πλήρως τον ανώδυνο, ανάλαφρο, εδαφικό πατριωτισμό. Δεν ορίζουν ως πατριωτισμό την υπεράσπιση των θρησκευτικών, δημογραφικών, οικονομικών, και πολιτισμικών συνόρων του Ελληνισμού. Περιορίζονται στο ζήτημα του ονόματος επειδή έτσι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της Μακεδονίας οι ρωμιοί. Και φυσικά υιοθετώντας την πολιτική δειλία των ρωμιών, δεν διεκδικούν ούτε τα εδάφη της Βορείου Μακεδονίας. Οπότε ο εδαφικός τους πατριωτισμός, είναι και αυτός κούφιος.

Δεν διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τους ρωμιούς, με αποτέλεσμα μέσα στο παραλήρημά τους να αφομοιώνωνται στο ρωμέικο πλήθος, και να ξεχνούν και την καταγωγή, και την θρησκεία τους.

Μετατρέπονται σε ακούσιοι χειροκροτητές του "Ελλάς σημαίνει ορθοδοξία". Σε ένα συλλαλητήριο όπου ανεμίζουν χριστιανικές και βυζαντινές σημαίες, και όλοι μαζί κραυγάζουν ότι η Βόρειος Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, οι Έλληνες έχουν δύο επιλογές. Είτε πλήρη διαφοροποίηση, είτε μετωπική σύγκρουση. Εφ' όσον αυτή την στιγμή δεν διαθέτουν την απαραίτητη ισχύ, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαφοροποιηθούν πλήρως όλοι οι Έλληνες.

Να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι η Βόρειος Μακεδονία είναι Ελληνική, ότι η Ελλάς δεν είναι χριστιανική, ότι οι Έλληνες δεν θα υπερασπιστούν το ρωμέικο κράτος και τις νεοβυζαντινές του εκφάνσεις, ότι η Ελληνική Πατρίδα έχει ως κορωνίδα την Ελληνική Θρησκεία, ότι η Ελλάς υφίσταται πολλαπλού τύπου κατοχή, οικονομική, θρησκευτική, πολιτική, δημογραφική, πολιτισμική.

Αν δεν ενεργήσουμε πάραυτα, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Όσο δεν διοργανώνουμε αντισυγκεντρώσεις και αντίπαλα συλλαλητήρια στα οποία θα χαράσσουμε την δική μας γραμμή, τόσο τα συλλαλητήρια των ρωμιών θα ολισθαίνουν προς μία νεοβυζαντινή και ανθελληνική πολιτική γραμμή.

2 comments:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=1g_EWM-rPlM

    ReplyDelete
  2. Λαλακίες. Το σχέδιο δράσης θα πρέπει να είναι πιο ύπουλο. Η μετωπική σύγκρουση στο πεζοδρόμιο σε αυτή τη φάση είναι βλακώδης.

    ReplyDelete