Monday, February 12, 2018

Η αδήριτος ανάγκη επαγγελματικής οργανώσεως του Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνος




Η βλακώδης μεμψιμοιρία του, "ελέγχουν τα πάντα οι ξένοι, οι μασόνοι, οι εβραίοι, οι μεγάλες δυνάμεις", κλπ, εδράζεται στην πολιτική άγνοια, στην πολιτική νωθρότητα, στην έλλειψη κατανοήσεως της ανάγκης επαγγελματισμού στους Πολιτικούς Αγώνες.

Παρά την ύπαρξη του διαδικτύου και άρα την εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν πληροφορίες για το πώς οργανώνονται οι άλλοι(αντίπαλοι, εχθροί, ξένοι, κ.α.), στην Ελλάδα αρκετοί προτιμούν να σπαταλούν πολύτιμη ενέργεια κλαυθμηρίζοντας παρά οργανώνοντας.

Στο εξωτερικό ο επαγγελματισμός και η εξειδίκευση στα κοινωνικά κινήματα, έχει φθάσει στο σημείο να υπάρχουν επαγγελματίες ακτιβιστές όχι μόνον σε ηγετικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο λαϊκής βάσεως.

Στην Ελλάδα αυτή η είδηση, ως συνήθως, θα αντιμετωπιστεί από τους πολιτικώς αδαείς, με φράσεις όπως, "πράκτορες του Σόρος, προβοκάτορες, αναρχοκομμούνια, κλπ".

Για όσους σκέπτονται έτσι, η πολιτική γελοιότης είναι προτιμότερη από την πολιτική οργάνωση επαγγελματικού επιπέδου. Τους αρέσουν πολύ τα λαϊκά, ανοργάνωτα, άνευρα πανηγύρια, με χριστιανικές σημαιούλες, όπου μπορούν ύστερα να κλαψουρίζουν για το πόσο προδότες είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί--όχι για το πόσο αδαείς είναι οι πολίτες. 

Οι πολιτικοί αγώνες χρειάζονται επαγγελματισμό. Εκτός από τον Λένιν, το είχε γράψει και ο γερμανός κοινωνιολόγος Max Weber, στο έργο του Politics as a vocation.

Σύγχρονε ραγιά, μάθε από τον εχθρό σου. Δεν είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Αρκεί να αγαπάς τον επαγγελματισμό και την οργάνωση, περισσότερο από την αποκρουστική μεμψιμοιρία.


Grassroots Campaigns, Inc. is a for-profit corporation that does strategic consulting, and fund raising for humanitarian and progressive causes and political organizations.

Grassroots Campaigns employs thousands of workers to generate small-donor contributions, increase visibility, and expand the membership base for a number of progressive groups, issues, and campaigns.

Headquartered in Boston Massachusetts, the company was founded in December 2003 by a small team of experienced organizers who specialized in grassroots-level political and public interest organizing with groups like the Public Interest Research Group.

............................................................................................




https://www.wikihow.com/Become-an-Activist, How to Become an Activist


https://www.alternet.org/environment/professional-activism-getting-way-real-change, Is Professional Activism Getting in the Way of Real Change?


http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/18/professional-activists-behind-chaos-plot-trump-inauguration/, Professional Activists Are Behind ‘Chaos’ Plot Targeting Trump Inauguration

1 comment:

  1. Δύο βασικά προβλήματα
    1) Για να προσλάβεις μισθοφόρους, χρειάζεσαι λεφτά να τους πληρώνεις. 2) Άμα τους πληρώνεις δεν ξέρεις γιατί είναι μαζί σου, δύσκολα θα ξεχωρίσεις τους πραγματικούς δικούς σου από τους επαγγελματίες.
    Όποτε η πρόσληψη μισθοφόρων-επαγγελματιών, δίνει μεν ώθηση άλλα οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην αλλοτρίωση.
    Πόσα επαγγελματικά στελέχη του κκε είναι ακόμα κομουνιστές όπως ήταν στα νιάτα τους, και δεν το παίζουν κομουνιστές για να μην χάσουν τη δουλεία τους , ενώ έχουν καταλάβει από τα τριάντα τους ότι αυτά που λέγανε στα 20 τους είναι παντελώς ανεφάρμοστα και στα 40 τους τι κάνουν; Μετατρέπουν το κόμμα σε μαγαζάκι για να επιβιώσουν.
    Και η 17Ν με επαγγελματίες δούλευε (ο μισθός να τρέχει και ας γίνει ότι θέλει)
    Παρόλα αυτά
    Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν εξασφαλιστεί ότι στην ηγεσία παραμένει ένας πυρήνας ιδεολόγων που μάχεται για ιδανικά, σε αυτόν τον πυρήνα γίνεται ανοικτή συζήτηση όλων των νέων δεδομένων.

    ReplyDelete