Saturday, February 3, 2018

Οι προσκυνημένοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ζήτησαν την ευχή του Ιερωνύμου


Είναι πασιφανές πού πάει πιά η κατάσταση. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου το ταυτίζουν πλήρως με την ορθοδοξία και τους παπάδες. Ευτυχώς έπεσαν οι μάσκες. Το συλλαλητήριο έχει ξεκάθαρα χριστιανο-νεοδημοκρατικό στίγμα.

Απλώς ψάχνουν για ελληνικά κορόϊδα για να τους πουλήσουν δήθεν εθνική ενότητα, και δήθεν πολιτική ουδετερότητα.

Την 4η Φεβρουαρίου θα ακουστεί για πολλοστή φορά το εθνοπροδοτικό σύνθημα, "δεν διεκδικούμε τίποτε". Όσα ελληνικά πρόβατα συγχρωτιστούν με τους ρωμιούς και αναφωνήσουν το συγκεκριμένο σύνθημα, είναι ρωμιοί μέχρι μυελού οστέων, όσους ύμνους και να αναπέμπουν προς τους Πατρώους Θεούς.

Οι Έλληνες, σε πλήρη διάσταση από τους ρωμιούς και τους νεοραγιάδες, διεκδικούν την Βόρειο Μακεδονία. Εδαφικώς και πληθυσμιακώς.


Σας το είχαμε πει πάνε και πάλι να ηρωποιήσουν την ανθελληνική εκκλησία όπως έγινε το 1821 και το 1940!!

Αυτοί που συνεργάστηκαν με Οθωμανούς και Γερμανούς αργότερα ηρωποιηθηκαν!!Σήμερα αυτοί που βρίζουν τους προγόνους μας ,αυτοί που απαγόρεψαν τον όρο ΕΛΛΗΝ και ήθελαν να μετονομάσουν την Ελλάδα σε Ρωμανία και τον Έλλην Ρωμιο σήμερα οι ίδιοι δηλώνουν Μακεδονομάχοι και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!!Θα τους αφήσεις ΕΛΛΗΝΑ να νομιμοποιήσουν αυτή την γελοιότητα?? 

ΘΕΩΡΩ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ......ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ρωμιοσύνης Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου. 

Οι διοργανωτές - η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου - υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.

Ο Ιερώνυμος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ρωμιοσύνης, όπως αυτή έχει διαχρονικά διατυπωθεί, περί της μη αποδοχής του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και τους ανέλυσε τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος. Τόνισε μάλιστα ότι η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής Της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή Της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα.

Περαιτέρω ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθύμισε στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ρωμιοσύνης, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, (ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?)

θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης. Υπογράμμισε δε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών Της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, με την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, η Εκκλησία της Ρωμιοσύνης θα συμμετάσχει σε αυτό, δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο. 

1 comment:

  1. Η σημερινή φιέστα θα αποτελέσει την πολιτική ταφόπλακα της Εμετικής Ακροδεξιάς με όλα της τα καρναβαλικά πληρώματα,ξεκινώντας από βασιλόφρονες και χουντικούς και καταλήγοντας στους εθνικιστές/καντηλανάφτες του παχυλού μηνιάτικου.Η ονομασία του εκτρώματος που βρίσκεται βορείως
    των ελληνικών συνόρων θα αποφασιστεί στα ευρωατλαντικά σαλόνια.Η επιλογή του Αριστερού Μίκη ως επίσημου ομιλητή αποτελεί επικοινωνιακή νίκη της Αριστεράς η οποία έχασε μεν τη μάχη του βουνού κέρδισε δε στον ακαδημαικό και πολιτισμικό τομέα από την μεταπολίτευση και έπειτα.

    ReplyDelete