Saturday, March 30, 2013

Εθνικιστές αιχμάλωτοι πολέμου και εθνικιστικό αντάρτικο πόλεων



Στις 28 Μαρτίου 2013, οι πραιτωριανοί ανακοίνωσαν ότι έπιασαν τρεις νεαρούς εθνικιστές που φέρονται να έβαλαν φωτιά στην τράπεζα Κύπρου στον Βόλο.

Δεν ξέρω τί στάση θα κρατήσουν οι τρεις αιχμάλωτοι πολέμου για όσα τους προσάπτει το κατοχικό καθεστώς. Ξέρω τί στάση θα κρατήσω εγώ. Όπως και στην περίπτωση του αναρχικού αντάρτικου πόλεων, έτσι και στην περίπτωση του εθνικιστικού αντάρτικου πόλεων, οι αιχμάλωτοι πολέμου θα έχουν την έμπρακτη συμπαράστασή μου, αν την ζητήσουν.

Οι πραιτωριανοί έχοντας δημοσιεύσει τα στοιχεία των τριών νεαρών, ζητούν πληροφορίες από το κοινό για να προσθέσουν και άλλα αδικήματα στην δικογραφία εις βάρος των τριών αιχμαλώτων πολέμου.

Όποιος ρουφιάνος δώσει στοιχεία στους πραιτωριανούς εις βάρος των τριών νεαρών, θα θεωρηθεί συναυτουργός στην ληστεία των καταθέσεων των Κυπρίων αδελφών μας.

Οι πραιτωριανοί ισχυρίζονται ότι οι τρεις νεαροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με αυτά τα άτομα και ότι, «καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος».

Εγώ από την πλευρά μου, ως εκπρόσωπος του νεοσύστατου πολιτικού φορέως ΙΕΡ.Α.Κ.Σ., καταδικάζω όσους δηλώνουν υποταγή στην κατοχική νομιμότητα. Καταδικάζω όσους υποτάσσονται στην κατοχική δικαιοσύνη και στα μισελληνικά διατάγματα των δωσίλογων.

Οι Έλληνες πατριώτες δεν πρέπει να έχουν καμμία απολύτως σχέση με όσους αρνούνται να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τον Λαό με κάθε μέσον.

Καθήκον ενός νομίμου πολιτικού φορέως υπό συνθήκες ξένης κατοχής είναι να εκπαιδεύει, να οργανώνει, και να καλεί τον Λαό σε Εθνική Αντίσταση, με κάθε μέσον. Μόνον οι παράνομες πολιτικές οργανώσεις καταδικάζουν την πολιτική βία εις βάρος των κατακτητών.  

Ό,τι είναι παράνομο για τον κατακτητή, είναι απολύτως νόμιμο για τους Έλληνες πατριώτες. Και ό,τι είναι παράνομο για τους Έλληνες πατριώτες, είναι νόμιμο για τον κατακτητή.

Ο ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. τάσσεται υπέρ του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος και καταδικάζει την δειλία από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Έκαστος συναγωνιστής επιλέγει τον τρόπο αντιστάσεως στην ξένη κατοχή. Δεν καταδικάζουμε καμμία μορφή αγώνος. Καταδικάζουμε την απάθεια, την αδιαφορία, και την δειλία. Είτε αναρχικό αντάρτικο πόλεων, είτε εθνικιστικό αντάρτικο πόλεων, είτε αντάρτικο στις Σκουριές Χαλκιδικής, δηλώνουμε αλληλέγγυοι.

Αυτή την στιγμή δεν ξέρω την άποψη των τριών νεαρών για τα γεγονότα, ούτε τί πολιτική στάση θα κρατήσουν. Αλλά ακόμη και αν αληθεύουν όσα τους κατηγορούν οι πραιτωριανοί, για τα γεγονότα στον Βόλο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κατοχική κυβέρνηση.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η τιμωρία των τραπεζιτών είναι απολύτως νόμιμη.

Όσοι ληστεύουν καθημερινώς τις καταθέσεις του Ελληνικού Λαού και τον φορτώνουν με τα δικά τους χρέη, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κατηγορούν τους τρεις νεαρούς αιχμαλώτους πολέμου για κακούργημα.

Αν δεν θέλουν οι τραπεζίτες να υφίστανται αντίποινα για τα εγκλήματά τους οφείλουν να πράξουν τα εξής: α) να καταγγείλουν το μνημόνιο, β) να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις των πολιτών, και γ) να ενισχύουν με δωρεές τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση καθιστούν την απαλλοτρίωση των τραπεζών απολύτως νόμιμη.

Τέλος ένα σχόλιο για τον κ. Νίκο Χιδίρογλου που ελπίζω να δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στην οποία δημοσιογραφεί, και η οποία φιλοξενεί και δικά μου άρθρα.

Ο κ. Χιδίρογλου στο άρθρο του «Στον αστερισμό των άκρων» στην ΕΩ, με αφορμή τα γεγονότα στον Βόλο, επιτίθεται στην κομμουνιστική και στην εθνικοσιαλιστική ιδεολογία με χυδαίους χαρακτηρισμούς, καταδικάζοντας την επαναστατική βία.

Για να μισεί τόσο τα «άκρα»(Χρυσή Αυγή-Σύριζα), προφανώς ο ίδιος στέκεται στο «μέσον». Δηλαδή κάπου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πασόκ...

Όταν κάποιος κατηγορεί τα άκρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πού αναφέρεται ο επιθετικός προσδιορισμός «ακραίος». Διότι ο κ. Χιδίρογλου υποστηρίζει τον πιό ακραίο νεοφιλελεύθερο και τον πιό φανατικό δωσίλογο πρωθυπουργό των τελευταίων ετών.

Εφόσον ο κ. Χιδίρογλου φαίνεται να ασπάζεται την καραμανλική θεωρία περί «μεσαίου χώρου», θα θεωρούσα ευτυχή τον εαυτό μου να με αποκαλεί «ακραίο» και «φανατικό».

Δηλώνω φανατικός Έλλην και ακραίος Επαναστάτης.

Εκάς! Εκάς κυνοβουλευτικοί μισέλληνες.


Ιφικράτης Αμυράς

30-3-2013



5 comments:

  1. τσιμουδιά από τους "εθνικιστές" για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Να χαρώ εγώ κάτι πατριώτες που αφήνουν νέα παιδιά στα κελιά του κράτους...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τράβα βγάλτους εσύ βρε άκαπνε άσχετε.Έτσι γίνετε βρε ηλίθιε στον ανταρτοπόλεμο.Ο κεντρικός φορέας και καλά δεν έχει ποτέ σχέση.Τα παιδιά αυτά χρυσαυγίτες ήταν αλλά ενήργησαν αυτοωβούλως και σπασμωδικά και κατέληξαν στο κελί.Τι έπρεπε να κάνει το κόμα, να βγει να πει"είναι δικοί μας βγάλτους έξω",αυτά τα γυφτιλίκια ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει.Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε σχέση και πάρε δωσε με το κράτος.
      Προμηθέας

      Delete
    2. Διάβασε το βιβλίο του Εθνικοσοσιαλιστή Carl Schmitt "Η θεωρία του αντάρτη" για να διαπιστώσεις ότι δεν γίνεται έτσι στον ανταρτοπόλεμο όπως γράφεις.

      Delete
  2. Κύριε Αμυρά, ξέρετε, προκύπτουν πολλά ερωτήματα από τέτοιες πράξεις. Αφενός, το νεαρό της ηλικίας, αφετέρου η σίγουρα ασταθής ιδεολογική κατάρτιση, είναι σοβαρά εμπόδια για να υποστηρίξει κάποιος τα 3 παιδιά, με το βάρος της ευθύνης στην πλάτη του. Διότι οι εθνικοσοσιαλιστές, δεν πιστεύουν ότι σποραδικά χτυπήματα σε τράπεζες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Δεν πιστεύουν καν στην ατομική "τρομοκρατία", που είναι όπως και να το δει κανείς, πράξη απελπισίας. Αντιθέτως, πιστεύουν ότι αποτελέσματα φέρουν μόνο οι συλλογικές ενέργειες, εις ότι αφορά τον ακτιβισμό παντός τύπου και η σφυρηλάτηση συνειδήσεων.
    Δεν νομίζω πως ουδείς επιτίθεται στα 3 παιδιά, για τον στόχο που επέλεξαν. Αλλά για το ότι, με μια ενέργεια σαν αυτή, αποσυμφόρησαν λίγη οργή που είχαν μέσα τους με τίμημα όμως να αχρηστευτούν εξαιτίας της φυλάκισής τους.

    ReplyDelete
  3. σπουδαίο το εθνικιστικό αντάρτικο των "ομάδων εφόδου" που όταν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και συλληφθούν, τα μολογάνε όλα και αφήνονται ελεύθεροι εντός ολίγων ωρών. Σε λίγο και η προστασία που ζητάνε στον ελεύθερό τους χρόνο οι "εργαζόμενοι" της Ελ.Ασ. αντάρτικο θα λέγεται...

    ReplyDelete