Tuesday, March 26, 2013

Από επίσημα χείλη: Στο 40% η ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.


Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Αναστασιάδης διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα, και έχει επιτυχίες! Το 10% «κούρεμα» στις καταθέσεις, το έφτασε στο 40%. Όταν η ληστεία φθάσει στο 90%, θα δηλώσει ότι γυρίζει θριαμβευτής στην Κύπρο, διότι απεσόβησε το «κούρεμα» κατά 100%...  

Ξεκίνησαν να μιλάνε για 10-12% «κούρεμα» στις καταθέσεις. Ύστερα είπαν για 20%. Μετά είπαν για 30%. Εκεί σταμάτησαν μέχρι πριν λίγες ώρες. Τώρα το 30% «κούρεμα» στις Κυπριακές τραπεζικές καταθέσεις, σήμερα έγινε 40%. Αύριο θα πούν 50% «κούρεμα». Μεθαύριο, 60% «κούρεμα», και ούτω καθεξής. Κάθε μέρα που περνά αυξάνουν και το ποσοστό της ληστείας των καταθέσεων. Αποσύρετε ΤΩΡΑ τα χρήματά σας από τις «Ελληνικές» τράπεζες. Δεν θα προλάβετε να τα ξαναπιάσετε στα χέρια σας.

Μόνον οι ηλίθιοι και οι αθεράπευτοι ευρωλιγούρηδες, θα πίστευαν ότι με τα τελευταία νομοθετικά μέτρα προστατεύονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Ακόμη και αν ψηφιστούν 500 νόμοι που να λένε ότι προστατεύονται οι μικροκαταθέτες, από πού θα βρούν χρήματα οι διαλυμένες πλέον τράπεζες να τους τα δώσουν; Από πού θα βρούν χρήματα τα διαλυμένα κράτη της ευρωζώνης να τους τα δώσουν; 

Ή μήπως πιστεύουν οι ηλίθιοι ευρωλιγούρηδες ότι η ληστοσυμμορία της Τρόικα που λήστεψε τους μεγαλοκαταθέτες, θα χαριστεί στους μικροκαταθέτες; Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δανείζει κράτη και τράπεζες μόνον με πολλαπλάσιο αντάλλαγμα: σου δίνω 10δις ευρώ, μου δίνεις όλο το φυσικό αέριο αξίας 1 τρις ευρώ. Τέτοιου είδους συναλλαγές κάνει η ληστοσυμμορία της Τρόικα.

Η μόνη σωτήρια λύση είναι να τυπώσει δικό της χαρτονόμισμα η Κύπρος, ανακτώντας την νομισματική και κρατική της ανεξαρτησία, εκτός ευρώ. 

Τελευταία ενημέρωση: Στο 80% το «κούρεμα» στην Λαϊκή, και στο 50% στην τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. 

Η αλήθεια είναι ότι έπεσα λίγο έξω. Νόμιζα ότι θα αυξάνει το ποσοστό της ληστείας σε καθημερινή βάση με αριθμητική πρόοδο, αλλά ο Σαρρής τον αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. 

Άρχισε ο πολυπόθητος τραπεζικός πανικός σήμερα στην Ελλάδα. Καταθέτες σηκώνουν όλα τους τα χρήματα από τις Κυπριακές τράπεζες.

1 comment:

  1. Κυριε Αμυρα ορθως γραφετε για τις ανηληψεις που γινονται σημερα απο τις Κυπριακες τραπεζες. Αλλα δυστυχως ο λοβοτομημενος λαος δεν ακουει τις φωνες που λενε, οτι ερχεται "πλιατσικο" σε ολες τις τραπεζες και καταθετουν τα χρηματα τους σε αλφα και εθνικη.

    ReplyDelete