Monday, March 25, 2013

Τα ευρωγιουσουφάκια σε παράκρουση!



Πλέον η ρουλέτα είναι σοβαρότερη επένδυση από τις επικίνδυνες καταθέσεις στην ευρωζώνη. Τα ευρωγιουσουφάκια που μέχρι πριν 2 εβδομάδες διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι σωθήκαμε, τώρα ετοιμάζονται να πληρώσουν το τίμημα. 

Η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Eurogroup ότι καμμία κατάθεση δεν είναι πιά εγγυημένη στην ευρωζώνη, πυροδοτεί το πολυπόθητο bank run. Ήγγικεν η ώρα για τους ευρω-λωποδύτες.

Το ευρώ διαλύεται μπροστά στα μάτια τους, αλλά αυτοί ονειρεύονται ενωμένες ευρώπες και αναπτυξιακές πορείες. 

Εύγε στον Ολλανδό αξιωματούχο που γκρεμίζει το ευρώ. Άντε και πολύ κράτησε...

Με την τελευταία εξέλιξη, καταργείται εν τοις πράγμασι η απαίτηση της κατοχικής κυβερνήσεως εν Ελλάδι όλες οι συναλλαγές να γίνωνται μέσω τραπέζης, δήθεν για πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Ακόμη και ο πιό φανατικός Σαμαρικός, θα είναι τρελλός να αφήνει τα μετρητά του στην τράπεζα. 

Πριν από λίγο: ξαναμετατίθεται το άνοιγμα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής για την Πέμπτη. Ενώ είχαν πει για αύριο Τρίτη. Αν ανοίξουν ποτέ...

Απώλειες κατέγραψαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα «διασώσεως» της Κύπρου νέο πρότυπο για την «επίλυση» τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.

Την μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης, όπου οι μετοχές των Intesa Sanpaolo και UniCredit SpA υποχώρησαν 6,2% και 5,81% αντίστοιχα ενώ των Banco Santader και BBVA 3,24% και 3,6%. Πηγή: www.capital.gr

«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jeroen Dijsselbloem, σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από την συμφωνία για την Κύπρο.

Καλά ο άνθρωπος ζωγραφίζει. Μιλάμε για καλλιτέχνη...Πραγματικά τον ζηλεύω. Κάνει την δική μου δουλειά, από την απέναντι πλευρά του στρατοπέδου. 

Καλύτερο ευρωπαίο προπαγανδιστή υπέρ του εθνικού μας νομίσματος δεν θα μπορούσαμε να βρούμε. Και μάλιστα δωρεάν. 

No comments:

Post a Comment