Thursday, March 7, 2013

Η δύναμις των Ιδεών


Η πνευματική πραγματικότητα είναι αυτό που υπάρχει, η υλική πραγματικότητα αυτό που φαίνεται. Η πνευματική πραγματικότητα αποτελεί το πραγματικό πεδίο των ιδεών. Η πραγματικότητα των ιδεών υπάρχει, ενώ η υλική πραγματικότητα που βλέπουμε είναι ατμός, εξατμίζεται. Είναι μία αντανάκλαση στον καθρέπτη των ιδεών.
Εκτός από φυσικούς νόμους, υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι. Οι πνευματικοί νόμοι καθορίζουν τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται στην πνευματική σου φύση ώστε να αποφεύγεις τις πνευματικές καταστροφές. Η συμπεριφορά σου είναι καθρέφτης της πνευματικής πραγματικότητος.
Κανένα έθνος, πλην το Ελληνικού, δεν κατενόησε την δύναμη των ιδεών. Η δύναμις των ιδεών είναι πολλαπλασία της υλικής δυνάμεως που κατέχει το Ελληνικό Έθνος. Η πνευματική πραγματικότητα σχηματοποιεί την κοινή ιστορία και τις κοινές μας ελπίδες.
Ο ανθρώπινος κόσμος δεν έχει αίτιο και αιτιατό. Στον ανθρώπινο κόσμο τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από τον φυσικό κόσμο. Στον ανθρώπινο κόσμο οι επιλογές βασίζονται σε ιδέες. Το τί σκεφτόμαστε καθορίζει το τί κάνουμε.
Η υλική επιβίωση του Ελληνισμού εξαρτάται αποκλειστικώς από την δύναμη και την διάρκεια των ιδεών του. Σε στιγμές κρίσεων εμφανίζονται ωρισμένες αιρέσεις μέσα στον Ελληνισμό, οι οποίες δεν έχουν διάρκεια. Μόλις περάσει η κρίση, εξαφανίζονται ταχύτατα χωρίς να αφήσουν ίχνος στην Ιστορία, επειδή διέδιδαν εφήμερες ιδέες. Αλλά δυστυχώς στον τάφο τους παίρνουν μαζί και αρκετές Ελληνικές Ψυχές.
Θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς τέτοιες αιρέσεις. Η επικινδυνότητά τους δεν εντοπίζεται στην αριθμητική τους δύναμη, αλλά στο ότι προκαλούν σύγχυση στις Ελληνικές συνειδήσεις, και τις εμποδίζουν να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές ιδέες που έχουν δύναμη και διάρκεια. Θα απαγορεύσουμε και θα τιμωρήσουμε αυστηρώς την διάδοση των εθνοκτόνων ιδεών, γίνονται πρόξενοι μεγάλων δεινών για τους Έλληνες.
Η Ελληνική Θρησκεία δεν επιβιώνει στις καρδιές των Ελλήνων εξαιτίας της υλικής δυνάμεως των πιστών της, αλλά διότι απευθύνεται σε ό,τι καλύτερο έχουν μέσα τους οι Έλληνες και τους βοηθά να το βιώσουν. Απευθύνεται σε κάτι που έχει διάρκεια στο ανθρώπινο πνεύμα. Δημιουργεί θεσμούς στο Ελληνικό Έθνος που διαρκούν και έχει μέσα της τον σπόρο της επεκτάσεως και της αναγεννήσεως.
Η Ελληνική Θρησκεία εκτός από τρόπος ζωής και αντιλήψεως του Κόσμου, είναι η Ιδέα. Είναι η Ζώσα Ιστορία. Και όποιος Έλλην την αρνείται, αρνείται να ζήσει. Αρνείται την ταυτότητά του, αρνείται τους Προγόνους του. Αρνείται την πραγματικότητα.
Οι ιδέες της μαζικής παιδείας του Λαού, της μεταδόσεως της παραδόσεως, της ενδογαμίας, του διαχωρισμού, της αποδράσεως από την τυραννία, της λυτρώσεως, φύτρωσαν μέσα στους Έλληνες και δημιούργησαν το αναγκαίο στέρεο οικοδόμημα.
Οι ιδέες ομοιάζουν με την σπορά. Πρέπει να σπείρεις, να ρίξεις λίπασμα, να οργώσεις και μία ημέρα να απολαύσεις την συγκομιδή των πνευματικών καρπών. Δεν υπάρχει αυτόματη γένεση, ούτε τροφή χωρίς κόπους.
Επιβάλλεται να ασκείσαι καθημερινώς στην σκέψη. Λάβε μέρος στην Επανάσταση του Πνεύματος. Μία επανάσταση που σε εφοδιάζει με την απαραίτητη ενέργεια στην καθημερινή ανατροπή όλων των κατεστημένων.
Η διαρκής Επανάσταση του Πνεύματος και της Ψυχής αναλύει και συνθέτει το τρίπτυχο Θεοί, Φύση, Έλληνες, με ολιστική προοπτική. Δεν εξετάζει κάθε παράγοντα ξεχωριστά. Αυτό το σύμπλεγμα λειτουργεί ως αντιδραστήρας όπου οι ιδέες μετατρέπονται σε ψυχική ενέργεια, και η ψυχική ενέργεια σε υλική πραγματικότητα. 

No comments:

Post a Comment