Thursday, May 4, 2023

Η κυνοβουλευτική δειμοκρατία είναι η δικτατορία της μετριοκρατίας

 

Για όσους αφελείς θεωρούν ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι πολιτικό σύστημα πού τάχα εκφράζει την βούληση των πολιτών, να τους ενημερώσουμε ότι δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη κριτήρια για να αποκαλείται πολίτευμα.

Από την στιγμή που δεν υφίσταται ο θεσμός της ανακλητότητος των βουλευτών, οιοσδήποτε εκλεγεί, κάνει ό,τι θέλει, και οι εντολείς του-ψηφοφόροι απλώς δικαιούνται μετά 4 έτη να μην τον επανεκλέξουν.

Στην ουσία πρόκειται για τυραννία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Καμμία ποινική ευθύνη δεν φέρει ο εκλεγμένος σε περίπτωση που νομοθετήσει τα αντίθετα απ' αυτά που υπεσχέθη.

Ακόμη και σε ένα απλό πληρεξούσιο, ανά πάσα στιγμή μπορείς να ανακαλέσεις την εντολή που έδωσες στον εντολοδόχο. Αλλά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορείς να ανακαλέσεις τον βουλευτή που ψήφισες. Ο βουλευτής όμως μπορεί να ανακαλέσει τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε.

Ο κοινοβουλευτισμός είναι ολιγαρχική παγίδα, είναι η δικτατορία της μετριοκρατίας, είναι η συλλογική απάρνηση των πολιτών στην ενεργή άσκηση της εξουσίας, πρόκειται για ανάθεση της ζωής των πολιτών στα χέρια εκπροσώπων που αποκτούν το ακαταλόγιστο. Είναι η χειρότερη δικτατορία διότι είναι συλλογική δικτατορία.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία αναπαράγει ένα σύστημα πολιτικών προνομίων της ολιγαρχίας εις βάρος των πολιτών. Το χειρότερο όλων είναι ότι εγκλωβίζει τους πολίτες σε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αναπαράγει την αυταπάτη της λαϊκής κυριαρχίας.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουν διαπράξει σήμερα οι δημοκράτες στην Ελλάδα είναι ότι έχουν διαγράψει τα μαθήματα της Γαλλικής Επαναστάσεως.

Όταν ένας θεσμός δεν εκπροσωπεί τον λαό, και καταπιέζει τις λαϊκές τάξεις, καταργείται ο θεσμός και ανοικοδομούνται νέοι θεσμοί. Δεν περιθωριοποιείται ο λαός για να διατηρείται ένας παρωχημένος θεσμός.

1 comment:

  1. Καλόν είναι να μην τους λές πολίτες αλλά να τους λές υπήκοος.
    Taliban

    ReplyDelete