Monday, May 22, 2023

Δεν αναγνωρίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν αποτέλεσμα νοθείας, αυταρχισμού, ξένης κατοχής, τυραννίας


Ενώ στο twitter έχει δημιουργηθεί τάση με το hashtag #ΝΟΘΕΙΑ, όπου αρκετοί πολίτες απορούν πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές του 2019, μέχρι στιγμής κανένα κόμμα απ' όσα συμμετείχαν στις εκλογές δεν έχει μιλήσει για νοθεία.

Συμπέρασμα, αρκετοί πολίτες είναι πιο υπεύθυνοι από τα κατά φαντασίαν αντισυστημικά κόμματα.

Μέχρι στιγμής από τα συστημικά κόμματα εξαίρεση αποτελεί η υποψήφια του Σύριζα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ζήτησε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο λαθροχειρίας στις εκλογές.

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα μία απλή δήλωση που μπορεί να αναπαράγει οιοσδήποτε πολίτης ή συλλογικότητα δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με μία απλή δήλωση δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι άμεσα, αλλά καλλιεργείται κλίμα αμφισβητήσεως του κατοχικού καθεστώτος. Όσοι πολίτες δηλώνουν αντισυστημικοί και ενεργοί, ας χρησιμοποιούν το hashtag #ΝΟΘΕΙΑ.

Πάνω από δέκα χρόνια, στις αναρτήσεις μου χρησιμοποιώ τον όρο κατοχικές κυβερνήσεις, κατοχικό καθεστώς. Αναρωτώμαι πόσοι φίλοι, ακόλουθοι, ομοϊδεάτες, συναγωνιστές, το κάνουν σε κάθε ανάρτηση. Αν γράφουν λίγοι ότι τελούμε υπό ξένη κατοχή, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αν όμως 100 χιλιάδες πολίτες καθημερινώς αναρτούν απόψεις με τον όρο κατοχική κυβέρνηση, θα εδραιοποιηθεί η συγκεκριμένη άποψη.

Αν και τώρα, δεν χρησιμοποιούν κάποιοι τον όρο νοθεία, τότε δεν έχει κανένα νόημα να παριστάνουν τους ενεργούς πολίτες.

Σκοπός μας είναι να απονομιμοποιούμε κάθε θεσμό του κατοχικού καθεστώτος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια.

Το εκλογικό μποϊκοτάζ, η επαναστατική συμμετοχή, οι καταγγελίες για νοθεία, οι δυναμικές διαδηλώσεις, οι πολιτικές απεργίες, η πολιτική ανυπακοή, η στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το κατοχικό καθεστώς, η δημιουργία παραλλήλων και ανταγωνιστικών κοινοβουλίων (τακτική που χρησιμοποιήθηκε στην Γαλλική και στην Ρωσσική επανάσταση), αποτελούν μέρος του πολύμορφου και πολυδιάστατου επαναστατικού αγώνος.

Πρέπει να εμποτίσουμε τον Λαό με την πεποίθηση ότι έχει την δύναμη, και ότι μπορεί κάλλιστα να ανταγωνιστεί τα ολιγαρχικά καθεστωτικά μμε, να τα νικήσει μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, και να αλλάξει το κυρίαρχο αφήγημα.

Το δικό μας κυρίαρχο μετεκλογικό αφήγημα είναι νοθεία, αυταρχισμός, ξένη κατοχή, απαγόρευση συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές. Εύκολα μπορούμε να νικήσουμε το δικό τους μετεκλογικό αφήγημα που είναι η δήθεν λαϊκή επιβράβευση της πολιτικής αλητείας.

No comments:

Post a Comment