Friday, May 5, 2023

Χρειαζόμαστε παράλληλες και ανταγωνιστικές υποδομές εξουσίας

 

Αντί να κλαψουρίζουν διάφορα κόμματα που αποκλείστηκαν στις πρόσφατες εκλογές με εντολή Μητσοτάκη, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να διακινούν ιδέες περί εναλλακτικών δομών. Πχ παράλληλα και εναλλακτικά δικαστήρια, εναλλακτικά κοινοβούλια, εναλλακτικός ποινικός κώδικας, εναλλακτικά νομίσματα, κλπ.

Σταδιακή απονομιμοποίηση του κοινοβουλίου και του Αρείου Πάγου με την δημιουργία παραλλήλων δομών, έως ότου παύσει ο Λαός να τα αναγνωρίζει ως νόμιμα όργανα εξουσίας.

Αυτό διέδιδα από τα χρόνια των αγανακτισμένων, αλλά αργεί να φυτρώσει ο σπόρος όταν το χωράφι έχει χάσει την γονιμότητά του μετά από δεκαετίες πλύσεως εγκεφάλου.

Το να θεωρεί κάποιος πολίτης ότι ο Άρειος Πάγος ή το κοινοβούλιο, ή όποιος άλλος θεσμός κατέχει εξ ορισμού και δια παντός το μονοπώλιο εξουσίας, αυτό σημαίνει ότι έχει υποδουλωθεί αφ' εαυτού.

Κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επαναστάσεως η ιδέα της αυτοανακηρύξεως των αποκλεισμένων λαϊκών τάξεων σε εθνική αρχή, ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Σε κάθε πλατεία της Ελλάδος θα μπορούσε να συσταθεί μία εκκλησία του Δήμου, ως εμβρυακή μορφή προεπαναστατικής εξουσίας.

Ο εθισμός του Ελληνικού Λαού σε ανεξάρτητη, παράλληλη, και ανταγωνιστική οργανωτική βάση, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, αλλά θα αποδώσει καρπούς.

Με το να προσπαθούν κάποια κόμματα να δράσουν σε ένα όλο και στενότερο πολιτικό περιβάλλον, είναι ανοησία. Σκοπός ενός επαναστατικού κόμματος είναι να διευρύνει τα πολιτικά όρια δράσεως, και όχι να τα συρρικνώνει αυτοϋποβιβαζόμενο σε νομιμόφρον προσάρτημα της καθεστωτικής ληστοσυμμορίας.

Οι απαγορεύσεις πολιτικής δράσεως θα συνεχιστούν. Το ζήτημα είναι να κατανοήσουν οι πολίτες ότι πρέπει να κάνουν την κρίση ευκαιρία, και να αρχίσουν να οργανώνωνται σε παράλληλη, ανταγωνιστική, και ανεξάρτητη βάση σε σχέση με το μισελληνικό καθεστώς.

Αν κάθε φορά ζητούν άδεια και νομιμοποίηση από τον εχθρό, ο εχθρός θα νομιμοποιεί 4-5 ακίνδυνα κόμματα, για να προσδίδουν μία επίφαση αντιπολιτεύσεως.

Το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό καθεστώς διευκολύνεται εξ αιτίας της αρνήσεως της αυθεντικής αντιπολιτεύσεως να οργανωθεί έξω από τα συνταγματικά πλαίσια που διαρκώς πριονίζει η μισελληνική κατοχική ληστοσυμμορία.

No comments:

Post a Comment