Monday, May 8, 2023

Το νέο χαράτσι στα ακίνητα θα ονομάζεται υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές

 

Το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζει άλλο ένα χαράτσι στα ακίνητα: την υποχρεωτική και καθολική ασφάλιση των ακινήτων, για την περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Προσπάθησαν να το θεσπίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, οι αυξήσεις στο ρεύμα και στην ενέργεια, τους δημιούργησαν αναστολές. Φοβήθηκαν ένα επιπλέον χαράτσι εν μέσω ενεργειακής κρίσεως.

Δηλαδή αυτή η ληστοσυμμορία-παρακράτος δεν αναλαμβάνει ούτε στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη, παρά την ήδη εξοντωτική φορολογία των ακινήτων.

Με έμμεσο τρόπο προωθεί την σταδιακή απαλλοτρίωση της ακινήτου περιουσίας. Το ποινολόγιο για τα ανασφάλιστα ακίνητα το κρατά κρυφό. Θα είναι πρόστιμα; κατάσχεση; απαγόρευση μεταβιβάσεως του ακινήτου; Άγνωστον.

Πρώτα θα δοθούν κίνητρα, πχ μείωση κάποιου χαρατσιού-ενφια, και μετά θα επιβληθεί η υποχρεωτικότητα. Ό,τι έγινε και με τις κορωνοφόλες.

Η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση ακινήτων αποσκοπεί στην διάσωση των ασφαλιστικών εταιρειών που θα χρεωκοπήσουν σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, και όχι στην αποζημίωση των αστέγων από τον σεισμό.

No comments:

Post a Comment