Monday, May 8, 2023

Η αποδολλαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς

 

Καταγράφεται παγκόσμια τάση αποδολλαριοποιήσεως των οικονομιών που δεν ανήκουν στο δυτικό συνασπισμό, με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσσίας, η χρησιμοποίηση του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών swift ως εργαλείο εκβιασμού από την Δύση εις βάρος χωρών όπως το Ιράν και η Ρωσσία, η δέσμευση και κατάσχεση αποθεματικών από την Δύση εις βάρος χωρών που υφίστανται δυτικές κυρώσεις, όλα αυτά μαζί οδήγησαν πολλές χώρες να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Να αρχίσουν εμπορικές συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα, παρακάμπτοντας το δολλάριο, ή να επιλέξουν το κινεζικό γουάν για συναλλαγές.

Οι αλλαγές στον νομισματικό και χρηματοπιστωτικό τομέα είναι κοσμογονικές, για αυτό πρέπει να τελειώνουμε μιά για πάντα με το αντεθνικό σύνθημα "Ανήκομεν εις την Δύσιν". Η Δύση βαδίζει πρόσω ολοταχώς στον κάδο σκουπιδιών της Ιστορίας, δεν πρέπει να ενταφιάσει και την Ελλάδα.

Η επιστροφή της Ελλάδος σε εθνικό νόμισμα, η διαφοροποίηση ή απεμπλοκή των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το σύστημα swift, η δημιουργία ανεξάρτητου συστήματος πιστωτικών καρτών που να μην βασίζεται σε mastercard/visa, οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές με ανταλλαγή εθνικών νομισμάτων, η έκδοση ελληνικών κρυπτονομισμάτων, είναι ενέργειες εκ των ων ουκ άνευ.

Και πρέπει να γίνουν τάχιστα αν θέλουμε να αποφύγουμε νέα οικονομική καταστροφή.

No comments:

Post a Comment