Monday, May 22, 2023

Απονομιμοποιητική δήλωση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

 

Μία απλή δήλωση που κάθε πολίτης ή συλλογικότητα μπορεί να κάνει μετεκλογικώς, αν όντως θέλει να δηλώνει αντισυστημικός και ενεργός πολίτης.

Μπορεί να την αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα ως εξωτερίκευση της πολιτικής του βουλήσεως. Εννοείται ότι μπορεί να γράψει μία παρεμφερή δήλωση, αναλόγου περιεχομένου. Πάντως να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι σκύβει το κεφάλι στις κατοχικές κυβερνήσεις, και θα συνεχίσει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Θα περιμένει τις επόμενες εκλογές, για να ξαναεισπράξει άλλη μία εκλογική ήττα.

Βασικό προτέρημα ενός καλού στρατηγού, είναι το να μην δίνει μάχη σε χρόνο, τόπο, και με τρόπο που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος. Θέλει πάντα να επιλέγει εκείνος τον τόπο, χρόνο, και τον τρόπο που θα διεξαγάγει την μάχη.

Αυτό δεν σημαίνει εκλογική αποχή. Αυτό σημαίνει επαναστατική συμμετοχή. Ή αν θέλετε, εξωεκλογικό αγώνα. Η πολιτική δράση δεν αρχίζει ούτε σταματά με τις κατοχικές εκλογές.

Όποιο άτομο ή συλλογικότητα δεν ξέρει πώς να δράσει εξωεκλογικώς, μπορεί να ρωτήσει. Υπάρχουν ένα σωρό βίντεο και εγχειρίδια για το πώς διεξάγεται ένα μακροχρόνιος πολιτικός αγών.

Ιδού ένα σύντομο κείμενο της απονομιμοποιητικής δηλώσεως. Οι συναγωνιστές μπορούν να γράψουν δικές τους ανάλογες δηλώσεις.

"Δεν αναγνωρίζω το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου παρά μόνον ως αποτέλεσμα νοθείας, παρανομίας, και αυταρχισμού.

Δεν αναγνωρίζω καμμία κατοχική κυβέρνηση ως νομίμως διοικούσα την χώρα, και αρνούμαι να αναγνωρίσω τετελεσμένα και δεσμεύσεις βάσει των υπογραφών τους σε διεθνείς συμφωνίες.

Θα αγωνιστώ με κάθε μέσον να απελευθερωθεί η Χώρα από την ξένη κατοχή και τους εγχώριους προδότες.

Αναγνωρίζω ως νόμιμη, κάθε εξωκοινοβουλευτική δράση που εναντιώνεται στο μνημονιακό καθεστώς."

No comments:

Post a Comment