Monday, April 3, 2017

ΕΕ και Ισπανία θέτουν ζήτημα ανακτήσεως του Γιβραλτάρ ως αντίποινα για το Brexit. H Βρετανία απάντησε με απειλές



Η θετική επίδραση του Brexit στην βρετανική πολιτική σκηνή έγκειται στο ότι ένα ανεξάρτητο κράτος αναγκάζεται να κάνει στρατηγικές επιλογές που μέχρι πριν από λίγο ευρίσκοντο σε λανθάνουσα κατάσταση.

Η ΕΕ και η Ισπανία προσπαθούν να θέσουν την βρετανική κτήση του Γιβραλτάρ υπό ισπανική κυριαρχία, ως αντίποινα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντέδρασαν εντόνως ισχυριζόμενοι ότι το Γιβραλτάρ δεν αποτελεί θέμα διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ο συντηρητικός Λόρδος Χάουαρντ έφθασε μέχρι το σημείο να υπενθυμίσει ότι πριν από 35 χρόνια η Βρετανία υπερασπίστηκε με τα όπλα τα νησιά Φώκλαντ, και αν χρειαστεί θα γίνει το ίδιο σήμερα με το Γιβραλτάρ.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην ΕΕ όπως ήταν φυσιολογικό. Αυτή είναι διαχρονικώς η ρεαλιστική και φυσιολογική πολιτική πρακτική στην Ευρώπη. Στην ουσία επανέρχονται στην επιφάνεια αγγλο-ισπανικές αντιπαραθέσεις 5 αιώνων.

Ασχέτως των όποιων ηγετικών ικανοτήτων διαθέτει η Τερέζα Μέι, από εδώ και πέρα είναι αναγκασμένη να σκέπτεται, να δρα, και να αντιδρά σε στρατηγικά διλήμματα.

Αντιθέτως, το ρωμέικο ψευδοκράτος στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, έχει βάλει την Χώρα στον αυτόματο πιλότο και αδιαφορεί πλήρως για το μέλλον του Ελληνισμού.

Το μεγαλύτερο όφελος από ένα γεωπολιτικό Grexit είναι ότι θα αναγκαστούμε να σκεπτόμαστε, να δρούμε, και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιλογών μας.

Ενώ τώρα κυριαρχεί η μόνιμη επωδός των ηλιθίων ευρωραγιάδων: "Να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας". Μία επωδός που έχει καταλήξει στο γκρεμό και στην εθνοκτονία του Λαού μας.

1 comment:

  1. Ναι, πράγματι είμαστε σε μια "Ευρωπαϊκή" πορεία της Ελλάδος που οδηγεί στον γκρεμό. Οι ανάξιοι ηγέτες μας είναι εδώ και χρόνια που παρέδοσαν σε έναν χαλασμένο αυτόματο πιλότο την τύχη της χώρας. Διότι ένας ξεχαρβαλωμένος μηχανισμός είναι η αόρατη κυβέρνηση της ΕΕ.
    Φταίμε που εξαπατηθήκαμε κι εμπιστευθήκαμε τις πιο υψηλές θέσεις δύναμης κι αίγλης της Ελλάδος σε κοινούς απατεώνες. Εκείνοι στρογκυλοκάθησαν και τώρα δέχονται τις τιμές ανωτάτων αρχόντων, αλλά όχι τις ευθύνες που συνεπάγονται με αυτές. Κι όσο εκείνοι αποδεικνύονται ως ανάξιοι και άσχετοι τόσο κάθονται πιο πεισματικά στις θέσεις τους. Αυτό αποτελεί μια ιστορική παγκόσμια πρωτοτυπία διαφθοράς και παρακμής που εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες θα πληρώσουμε τις συνέπειες ως εθνικές τραγωδίες.
    Θεέ μου. Τι αβυσσαλέος ξεπεσμός κι ευτελισμός, και πόσος πόνος!!

    ReplyDelete