Saturday, April 8, 2017

Το έλλειμμα προπαγανδιστικής στρατηγικής στον πολυπολικό κόσμο είναι τεράστιο σε σχέση με την Δύση



Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα με το στρατόπεδο του πολυπολικού κόσμου είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει στήσει ένα ανάλογο σκηνικό με δήθεν θύματα χημικών όπλων προερχόμενα από αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

Επιτέλους πόσο δύσκολο είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, και άλλες χώρες, να στείλουν 5-6 τηλεοπτικά συνεργεία και καμμιά εκατοστή μεταφερόμενα θύματα σε μία εμπόλεμη ζώνη, και κάθε λίγο και λιγάκι να κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι βομβάρδισαν με χημικά όπλα. Δηλαδή να εξαναγκάσουν την Δύση να απολογηθεί.

Τα μμε του πολυπολικού κόσμου να δείχνουν εικόνες με δήθεν θύματα χημικών, και εξαγριωμένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και διαδηλωτές μέσα σε 24ώρες να αποφαίνωνται ότι οι ΗΠΑ έκαναν χρήση χημικών όπλων. Και να απειλούν με αντίποινα.

Θα έπρεπε να ντρέπωνται όσοι απασχολούνται σε τομείς προπαγάνδας στα κράτη του πολυπολικού κόσμου. Με ένα τόσο φθηνό τέχνασμα, τα τελευταία 25 χρόνια η Δύση δημιουργεί αφορμές και προσχήματα για στρατιωτικές επιθέσεις, χωρίς να αντιμετωπίζει ανάλογα αντίποινα σε προπαγανδιστικό επίπεδο.

Αν κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν τον Συριακό λαό, αντί για άνευρες διαμαρτυρίες κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να οργανώσουν τηλεοπτικά συνεργεία και ομάδες θυμάτων που θα περιοδεύουν στην Μέση Ανατολή και θα κατηγορούν συνεχώς τις ΗΠΑ για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με στημένες δραματικές εικόνες θυμάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αναγκαίο τα θύματα να είναι πλασματικά, καθότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίού. Άρα κάνουν χρήση ραδιενεργών όπλων μαζικής καταστροφής.

Ντροπή και μόνον ντροπή στους αξιωματούχους του πολυπολικού κόσμου να ηττώνται επικοινωνιακώς από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές με τόσο φθηνά προπαγανδιστικά τεχνάσματα.

3 comments:

  1. Βρέ Ιφικράτη , ποιό δυτικό μμε θα αναμεταδώσει και θα μεγενθύνει μιά τέτοια
    Κινέζικη ή Ρώσικη προπαγάνδα ....

    ReplyDelete
  2. Στην Γιουγκοσλαβία βομβαρδίζανε οι αμερικάνοι πραγματικά με βόμβες απεμπλουτισμένου ουράνιου και το έλεγαν στις ειδήσεις και δεν ίδρωνε κανένα αυτί...
    Το χειρότερο είναι πως όταν πήγα το 2006 στο νοσοκομείο Σωτηρία για κάποιες μικροβιολογικές εξετάσεις θυρεοειδούς [εμφάνισα πρόβλημα θυρεοειδούς στα 40 και η μητέρα μου στα 70! ενώ πριν δεν είχαμε τίποτα], είδα τάξεις νηπίων και δημοτικών να είναι στο νοσοκομείο και οι γιατροί μου είπαν ότι είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση καραμανλή, εξέταση θυρεοειδούς στα σχολεία σε όλα τα παιδιά έως 7 ετών.
    Ρωτούσα τους γιατρούς και έλεγαν ότι είναι από το τσέρνομπιλ, αλλά επέμενα ότι θα είχαν εμφανιστεί διαφορετικά συμπτώματα άλλων ασθενειών πολύ νωρίτερα [υπήρξε αύξηση σε καρκίνο και λευχαιμία μετά το τσέρνομπιλ].
    Τελικά ένας γιατρός εμπιστευτικά όταν δεν άκουγαν οι υπόλοιποι, μου εξήγησε ότι τα προβλήματα στον θυρεοειδή είναι από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το ανησυχητικό ήταν ότι σύμφωνα με τον γιατρό τα 4 από τα 10 παιδιά είχαν πρόβλημα θυρεοειδούς! Μετά βγήκε ο γκαπ και φυσικά κατήργησε την εξέταση αυτή γιατί φαίνεται ότι οι στατιστικές ενοχλούσαν πολύ.
    Φυσικά δεν κατηγορήθηκαν ποτέ οι αμερικανοί και εδώ μιλάμε όχι για προπαγάνδα, αλλά για ΓΕΓΟΝΟΣ!

    ReplyDelete
  3. εχεις απολυτο δικιο Ιφικρατη..μονο που τα δυτικα μμε ειναι δυκτιωμενα στις πιο ανεπτυγμενες οικονομικα χωρες, οποτε στην παρουσα φαση ειναι δυσκολο να ανατραπει ο συσχετισμος...χρειαζεται χρονια

    ReplyDelete