Wednesday, May 27, 2015

Τα νέα από το μέτωπο της Συρίας δεν είναι καλά




Τα νέα από το μέτωπο της Συρίας κατά των τζιχαντιστών δεν είναι καλά. Ο Συριακός στρατός χάνει έδαφος από την ISIS και τους ισλαμιστές της Al-Nusra.

Η Συριακή αεροπορία απεσύρθη από την αεροπορική βάση Deir ez-Zour, η τρίτη βάση που χάνει η Συρία, και η οποία ελέγχεται τώρα από την ISIS.

Η ISIS εισέβαλε στην αρχαία πόλη Παλμύρα και καταστρέφει τους Ελληνικούς Ναούς της. 

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τον Άσσαντ, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πόλεμο φθοράς. Είχαμε εντοπίσει δύο χρόνια πριν ότι το καθεστώς Άσσαντ κάνει ένα διπλό στρατηγικό λάθος. Δεν ανοίγει τις πόρτες του σε ξένους μαχητές από όλα τα μέρη της γής, και δεύτερον δεν μεταφέρει τον πόλεμο μέσα σε Τουρκία, Κατάρ, και Σαουδική Αραβία.

Όσο περνά ο καιρός, ο Άσσαντ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στρατολογήσεως νέων στρατιωτών. Όσο και ηρωικός να είναι ο εθνικός στρατός της Συρίας, δεν μπορεί να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που υφίσταται.

Η Χεζμπολάχ έχει χάσει πάνω από χίλιους νεκρούς μαχητές στην Συρία, και πολλαπλάσιους τραυματίες. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Nasrallah ετοιμάζει γενική επιστράτευση για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ISIS, την στιγμή που ο Λιβανέζικος στρατός αρνείται να εμπλακεί σε επιθετικές μάχες κατά της ISIS. Τηρεί αμυντική στάση.

Την ίδια στιγμή ο Ιρακινός στρατός έχει διαλυθεί πλήρως, εγκαταλείπει τις θέσεις του στην ISIS. Η όποια σοβαρή αντίσταση προβάλλεται, προέρχεται κυρίως από σιίτες πολιτοφύλακες με την βοήθεια του Ιράν.

Ο Ιρανός στρατηγός Qassem Suleimani επικεφαλής της μεραρχίας Quds, η οποία αναλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ιράν στο εξωτερικό, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δεν προβάλλουν σοβαρή αντίσταση κατά της ISIS στο Ιρακ.

Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, και η ΕΕ, φέρουν την πλήρη ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση. Ακόμη και σήμερα βοηθούν τους ισλαμιστές να ανατρέψουν τον Άσσαντ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η επικράτηση ενός Ισλαμικού χαλιφάτου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Κύπρο θα πρέπει να σημάνει γενικό συναγερμό σε όλους τους Έλληνες.

Αν επικρατήσει η ISIS στην Συρία σειρά έχει ο Λίβανος, το Ιράν, και η Αίγυπτος.

Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση με τους τζιχαντιστές της ISIS.

3 comments:

  1. http://ellas-meeting.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html

    ΣΟΚ - Η Ιστορία του πλανήτη γκρεμίζεται!!!

    ReplyDelete
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3099736/Holidaymakers-misery-boat-people-Syria-Afghanistan-seeking-asylum-set-migrant-camp-turn-popular-Greek-island-Kos-disgusting-hellhole.html

    ReplyDelete
  3. Αυτος ο μεγας και τρανος Πουτιν,γιατι δεν πραγματοποιει αεροπορικες επιδρομες,εναντιον του ΙΣΙΣ;

    ReplyDelete