Wednesday, May 27, 2015

Αθανάσιος Σουλιώτης-Νικολαΐδης - Η παλαιά Σχολή Ευελπίδων στα καλύτερά της


Σήμερα μαθαίνουμε ότι Ρώσσοι στρατιώτες χωρίς διακριτικά, εθελοντές, πολεμούν στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία. Οι δυτικοί κατηγορούν τους Ρώσσους για υβριδικό πόλεμο. Η Ρωσσία αρνείται επισήμως την εμπλοκή της στον πόλεμο. 
Πριν από 120 χρόνια, οι Έλληνες Μακεδονομάχοι, διεξήγαγαν επιτυχώς τον δικό μας υβριδικό πόλεμο. Είχαν να αντιμετωπίσουν συγχρόνως τους Βουλγάρους κομιτατζήδες, τις Σερβικές διεκδικήσεις στην Μακεδονία, και τις Οθωμανικές αρχές κατοχής.
Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες τρομοκρατούν τον Ελληνικό υπόδουλο πληθυσμό. Έχοντας ηττηθεί στον πόλεμο του 1897, ήταν πολύ δύσκολο η κυβέρνηση των Αθηνών να στείλει επισήμως στρατό για να βοηθήσει τους Έλληνες που υποφέρουν από τις βουλγαρικές θηριωδίες.
Οπότε ξεκινά ένας υπόγειος ανταρτοπόλεμος. Οι Έλληνες πρόξενοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα, ανεπισήμως και μυστικώς. Για να αντιμετωπιστεί ο βουλγαρικός κίνδυνος, ξεκινούν αντίποινα με οικονομικά, πολιτικά, και στρατιωτικά μέσα. Δημιουργείται το Μακεδονικό κομιτάτο, και η Οργάνωση της Θεσσαλονίκης.
Ο αξιωματικός της σχολής Ευελπίδων υπολοχαγός Αθανάσιος Σουλιώτης, αναλαμβάνει να οργανώσει δίκτυο κατασκόπων. Το δίκτυό του παίρνει το όνομα «Οργάνωση της Θεσσαλονίκης», η οποία έχει την βιτρίνα ασφαλιστικής εταιρείας.
Ο υπολοχαγός Σουλιώτης αρχικώς εμφανίζεται υποδυόμενος τον έμπορο και αντιπρόσωπο εταιρείας γερμανικών προϊόντων, με το ψευδώνυμο Νικολαΐδης. Οργανώνει την αντίσταση του Ελληνικού πληθυσμού. Οργανώνει την προπαγάνδα, την συλλογική πληροφοριών, την υποχρεωτική συλλογή χρημάτων για τον Αγώνα, την εκτέλεση των Βουλγάρων κομιτατζήδων.
Και όλα αυτά εκτός συνόρων του νεοελληνικού κράτους. Τότε οι Έλληνες αξιωματικοί διεξήγαγαν υβριδικό μυστικό πόλεμο. 
Η παλαιά σχολή Ευελπίδων στα καλύτερά της. 



Αθήνα 1896-1900. Σχολή Ευελπίδων. Τέταρτος από δεξιά καθήμενος διακρίνεται ο Αθανάσιος Σουλιώτης

1 comment:

  1. Πάνε τώρα αυτά τελειώσανε , στα σκουπίδια ο αγώνας και η θυσία τους . Τόσος αγώνας τόσο αίμα για να τους διώξουμε και νάτοι πάλι εδώ εύκολα απλά και σατανικά .

    ReplyDelete