Thursday, May 7, 2015

Όσοι ευρωραγιάδες πανηγυρίζουν για την κυβίστηση του Σύριζα, θα απολαύσουν μία Πύρρειο νίκη


Τις τελευταίες εβδομάδες όταν έχει γίνει φανερό στους πάντες ότι ο Σύριζα έχει κάνει όσες κυβιστήσεις δεν έκανε η προηγουμένη κατοχική κυβέρνηση, αρκετοί ευρωπαϊστές φιλελεύθεροι ανακουφισμένοι επειδή ο Σύριζα έσκυψε το κεφάλι στους ευρωπαίους κατακτητές, χαίρονται για την διαφαινόμενη υπογραφή νέου μνημονίου.
Πανηγυρίζουν επειδή η Ελλάδα θα υποταχθεί και πάλι στην ευρωζώνη.
Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής ευρωραγιαδισμού από τον διευθυντή του www.capital.gr Θανάση Μαυρίδη: 
«Η ουσία πίσω από μία συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης με την Ευρώπη είναι ότι η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για να κλείσουν, επιτέλους, στην χώρα μας οι ανοικτές πληγές του Εμφυλίου. Στην Ελλάδα τα προγράμματα απέτυχαν επειδή δεν υπήρξε ευρύτερη συναίνεση για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, όπως συνέβη στις άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο. Με την συμφωνία διαλύεται το αντιμνημονιακό μπλοκ, το οποίο ήταν δημιούργημα του λαϊκισμού και μπαίνουν οι βάσεις για την σύνταξη ενός εθνικού προγράμματος. Για την δημιουργία του δικού μας εσωτερικού μνημονίου»
Όσοι ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές πανηγυρίζουν για τις κυβιστήσεις του Σύριζα έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο αν η Ελληνική οικονομία βελτιωνόταν κάπως, μέσα στην ΕΕ, διότι κάτι τέτοιο θα αναζωπύρωνε τις ελπίδες χιλιάδων ηλιθίων ευρωραγιάδων που επιθυμούν την υποταγή μας στην ΕΕ αλλά χωρίς μνημόνια.
Οι ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές δεν βλέπουν ότι με τα νέα εξοντωτικά μέτρα που θα επιβάλλει το νέο μνημόνιο και θα υπογράψει η κατοχική κυβέρνηση Σύριζα, διαλύεται ό,τι έχει απομείνει από την Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τυπικώς ο Σύριζα θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ, αλλά ουσιαστικώς θα είναι τριτοκοσμική χώρα, σε όλους τους τομείς.
Όσο και να πανηγυρίζουν οι ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές ούτε η Ελλάδα θα παραμείνει για πολύ στην ΕΕ, ούτε η ΕΕ θα υπάρχει για πολύ ακόμη, διότι η αυτοτροφοδοτουμένη καθοδική σπείρα στην οποία έχει εγκλωβιστεί η Ελληνική κοινωνία θα καταλήξει σε αποδόμηση της καθεστηκυίας τάξεως.
Είναι αστείο να πιπιλάνε συνεχώς την καραμέλα της αναπτύξεως, και ότι δήθεν η ανάπτυξη είναι το πρόβλημα, και όχι το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ανάπτυξη χωρίς έλεγχο της διακινήσεως ανθρώπων, εμπορευμάτων, κεφαλαίων, και χωρίς ανεξάρτητη νομισματική πολιτική είναι αδύνατη.
Η επανάληψη της επωδού «ανάπτυξη» από τους δωσίλογους ευρωπαϊστές έχει μόνον έναν σκοπό: να εκλογικεύσουν τον ραγιαδισμό τους.
Αν νομίζουν ότι με την κυβίστηση του Σύριζα η Ελλάδα θα παραμείνει δια παντός στο ευρώ, δεν έχουν ιδέα τί τους περιμένει. Αν μελετούσαν οικονομική ιστορία, θα γνώριζαν πόσες νομισματικές ενώσεις έχουν διαλυθεί.
Όσο χειρότερα πηγαίνουν τα πράγματα στην οικονομία, τόσο καλύτερα για τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.

3 comments:

  1. Ιφικράτη, δυστυχώς γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η χώρα θα αιματοκυλιστεί από έναν δεύτερο εμφύλιο. Οι πολιτικάντηδες κατάφεραν να γυρίσουν τη χώρα εβδομήντα χρόνια πίσω. Αρκετοί στρατηγοί μας είναι πιόνια των Δυτικών και δεν θα διστάσουν να καταστείλουν τις λαϊκές εξεγέρσεις του μέλλοντος. Όσοι τίμιοι αξιωματικοί υπάρχουν, θα αποχωρήσουν ώστε να βοηθήσουν τον λαό. Παρακαλώ να μας συμβουλέψετε σχετικά με το πώς να αποφύγουμε τα λάθη των παλαιών ανταρτών.

    ReplyDelete
  2. http://www.tribune.gr/politics/news/article/137452/me-to-vivlio-pou-kratage-o-tsipras-sti-vouli-pali-tha-lene-oti-ine-dodekatheistis.html
    Iσχυει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά η ονοματοδοσία Φοίβος και Ορφέας είναι ευχάριστη ένδειξη, η οποία όμως δεν αποδεικνύει τα περί Ελληνικής Θρησκείας.

      Ιφικράτης

      Delete