Sunday, May 24, 2015

Προσάρτηση ονομάζεται, και όχι ολοκλήρωση



Η αλλαγή μίας λέξεως στην πολιτική ορολογία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να παραλύσει και να αποκοιμίσει επί δεκαετίες ολόκληρα έθνη.

Κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, και στην περίοδο του μεσοπολέμου, τα πολιτικά κόμματα εις ό,τι αφορούσε τις διεκδικήσεις, αποσχίσεις, ενσωματώσεις εδαφών, αναφερόντουσαν συνεχώς με τον όρο προσάρτηση, annexation στα αγγλικά. Μάλιστα ο όρος προσάρτηση είχε πολύ αρνητική χροιά διότι είχε ταυτιστεί με τον ιμπεριαλισμό.

Αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να αλλάξουν ορολογία. Επέλεξαν τον όρο ολοκλήρωση, integration στα αγγλικά. Με τον όρο ολοκλήρωση εννοούν την διαρκή προσάρτηση εδαφών, λαών, εθνών, κρατών, στο γαλλο-γερμανικό ομοσπονδιακό τερατούργημα που ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προσάρτηση βαπτίστηκε ολοκλήρωση. Με την αλλαγή μίας λέξεως ο ιμπεριαλισμός προσπάθησε να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των λαών.

Είναι χρέος όλων μας να αποκαθάρουμε τους πολιτικούς όρους και να τοποθετούμε τις έννοιες στην σωστή τους διάσταση. Η ενσωμάτωση Ελληνικών εδαφών από το γαλλο-γερμανικό ομοσπονδιακό κράτος, είναι προσάρτηση και είναι πολύ παλαιότερη από την υπογραφή του μνημονίου.

Η διαδικασία υποδουλώσεως είχε ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα που ο προδότης Καραμανλής υπέγραψε την προσάρτηση της Ελλάδος στον γαλλο-γερμανικό άξονα.

Οφείλουμε να διαφωτίσουμε τον Ελληνικό Λαό για την ιμπεριαλιστική φύση και τους κατακτητικούς σκοπούς της ΕΕ. Η προσάρτηση της Ελλάδος στην ΕΕ είναι πολεμική πράξη και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται.

1 comment:

  1. Εύγε Ιφικράτη,
    πολύ εύστοχη και σημαντική η παρατήρησή σου διότι οι λέξεις παίζουν ρόλο στο θυμικό και στο συλλογικό υποσυνείδητο ενός λαού .
    Πρόκειται περί της πανούργας προσπάθειας(αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση) ιμπεριαλιστικής εξαπλώσης του γερμανικού έθνους. Και λέγοντας γερμανικό έθνος εννοώ όχι μόνο το Κέντρο Βάρους του που είναι το Γερμανικό Κράτος αλλά και οι δορυφόροι του όπως η Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία αλλά και η Γαλλία και Ιταλία που σε μεγάλο βαθμό και ιδιαίτερα στις Βόρειες περιοχές τους είναι εμφανέστατα και από κάθε άποψη γερμανογενείς . (όποιος δεν καταλαβαίνει τί εννοώ να βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια και να διαβάσει Ιστορία και ίσως έτσι καταλάβει γιατί ήταν τόσο χλιαρή η άμυνά τους στον ΄Β ΠΠ αν δεν ήταν συνεργασία, όταν στην Ελλάδα χύνονταν ποταμοί αίματος από την Αντίσταση . ).
    Δεν είναι παρά η ύστατη προσπάθεια ενός έθνους περίπου 200 εκ. πληθυσμού με αναντίρρητα προσόντα, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, του Γερμανικού, να κυριαρχήσει, να καθυποτάξει και να επιβάλλει την Βούλησή του, όπως όλα τα μεγάλα Έθνη .
    Εμείς, αν μας έχει μείνει εθνική συνείδηση και αν δεν έχουμε αλλοτριωθεί εντελώς, οφείλουμε να αντιληφθούμε έστω και αργά ότι δεν έχουμε κάνένα χρέος να βοηθάμε σε αυτό του το έργο τον επιθετικότατο Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και αντιθέτως σε ένα κόσμο τόσο ανοιχτό πλέον πρέπει να είμαστε αρκετά αδέσμευτοι ώστε να συνάπτουμε συμμαχίες ή να κρατάμε αποστάσεις ή να διεξάγουμε εχθρικές επιχειρήσεις έναντι οποιουδήποτε Ιμπεριαλισμού και υπέρ του Ελληνικού Ιμπεριαλισμού (ναι! ας ακουστούν επιτέλους και αυτές οι λέξεις).
    Αλλά αυτό είναι αδύνατο όταν έχεις δώσει γη και ύδωρ σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήγεις να σου υπαγορεύουν οι γελοίοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών π.χ. τη στάση σου στα θέματα της Ουκρανίας ή της Συρίας .
    Ας σταματήσουμε λοιπόν να ''ανήκομεν'' στη Δύση, ή στη Ρωσσία, ή στους Αμερικάνους ή οπουδήποτε και ας παίξουμε έξυπνα το παιχνίδι των ισσοροπιών ώστε να ανήκουμε αποκλειστικά και μόνο στο ένδοξο και αξεπέραστο Έθνος των Ελλήνων .

    ReplyDelete