Friday, September 5, 2014

Θέλουν τόσο πολύ οι Σκοπιανοί να λέγονται Μακεδόνες; Εδώ και τώρα προσάρτηση και ενσωμάτωση στην Ελληνική Μακεδονία



Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει το facebook με αναρτήσεις διαφόρων πατριωτών, με υστερικές κραυγές "πούλησαν το όνομα Μακεδονία", "στην συνεδρίαση του ΝΑΤΟ οι σκοπιανοί έγιναν δεκτοί με το όνομα Μακεδονία", "ο τάδε καθηγητής στο Πάντειο αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία", κλπ, κλπ. οφείλω για μία ακόμη φορά να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου προς τους κατά τα άλλα συμπαθείς πατριώτες.

Οι οποίοι όμως ως παντελώς άσχετοι με την πολιτική, μεταδίδουν έναν πανικό και μία παραλυτική απαισιοδοξία στο κοινό με τις ανακοινώσεις τους. Καλά θα κάνουν αντί να σπαταλούν τόσες ώρες στο πληκτρολόγιο για να αναπαράγουν ειδήσεις με εκφοβιστικό και καταθλιπτικό ύφος, να διαβάσουν κανένα βιβλίο, όπως πχ τα Στρατηγήματα του Πολυαίνου.

Η αξία ενός λαού αποδεικνύεται με το πώς αντιδρά στις δυσκολίες και στους κινδύνους. Η αξία του δεν αποδεικνύεται με κλαυθμηρισμούς.

Επί του προκειμένου. Έχουμε κάποιον σκοπιανό ονόματι Γκρούεφσκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το κράτος που διοικεί λέγεται "Μακεδονία". Επίσης έχουμε ένα σωρό ελληνόφωνους δωσίλογους από αριστερά και δεξιά που ισχυρίζονται το ίδιο.

Ένας απλός, γρήγορος, και φθηνός τρόπος για να προκαλέσουμε σοκ και δέος στους ελληνόφωνους μειοδότες είναι η προσποιητή αντιστροφή. Τους λέμε, "δηλαδή κύριε καθηγητά ισχυρίζεστε ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία;"

"Μάλιστα", θα μας απαντήσει το ελληνόφωνο κατακάθι της κοινωνίας. Τότε λοιπόν μπορούμε εύκολα να ξεκινήσουμε την διαδικασία ενσωματώσεως της "Μακεδονίας" στην Ελλάδα...

Επί δεκαετίες εκνευρίζομαι όταν ακούω πατριώτες να ανακράζουν "η Μακεδονία είναι Ελληνική", υπονοώντας ότι η γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων δεν ανήκει στην Μακεδονία. Και όμως, οι Σκοπιανοί, όντας κυρίως Σλαβόφωνοι, κατέχουν παρανόμως εδάφη της Μακεδονίας. Το ζήτημα είναι να μην αρπάξουν και τα υπόλοιπα εδάφη της Μακεδονίας μας.

Και ουδείς εξ αυτών των "ελληναράδων" που ωρύονται μήπως οι Σκοπιανοί μας πάρουν το όνομα Μακεδονία, δεν δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα προσαρτήσεως των Σκοπίων στην Ελλάδα.

Δεν χρειαζόμαστε πατριώτες με υστερικές τάσεις και παραληρηματικό λόγο. Μυαλό και ιστορικές γνώσεις χρειάζεται η πολιτική.

Αν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα Μακεδονία με την κρατική σφραγίδα της κατοχικής και δωσιλογικής ληστοσυμμορίας Σαμαρά, αυτό δεν σημαίνει ότι καταθέτουμε τα όπλα.

Βασική αρχή της πολεμικής τέχνης και αρετής, είναι να μετατρέπεις μία ήττα σε θρίαμβο, ένα ελάττωμα σε πλεονέκτημα, μία κρίση σε ευκαιρία.

Αν ο Σαμαράς τους δώσει το όνομα Μακεδονία, προφανώς αυτοί θα προβάλλουν αλυτρωτικές τάσεις εις βάρος της Μακεδονίας μας. Τότε και εμείς οφείλουμε να προβάλλουμε αξιώσεις προσαρτήσεως και ενσωματώσεως των Σκοπίων στην Ελληνική επικράτεια.

Μακεδόνες λέτε ότι είσαστε κύριοι Σκοπιανοί; Ωραία λοιπόν, τότε θα ενσωματωθείτε στην υπόλοιπη Μακεδονία, υπό Ελληνική διοίκηση.

Αν αυτό γινόταν από τους πατριωτικούς κύκλους τα τελευταία 24 χρόνια που το πρόβλημα έχει καταστεί πολύ έντονο, τώρα θα υπήρχε μία επεκτατική τάση των βορείων συνόρων μας σε πολλά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ενώ τώρα με την εμετική κλάψα αρκετών πατριωτών, ο Λαός μας βυθίζεται στην απελπισία.

Ας το καταλάβουν επιτέλους ωρισμένοι που με τις εκφοβιστικές αναρτήσεις τους απογοητεύουν τον Λαό. Δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε τις επιτυχίες των εχθρών μας, ούτε τις προδοτικές ενέργειες των ελληνόφωνων δωσίλογων τύπου Βενιζέλου.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ακόμη και αν τα Σκόπια αναγνωριστούν από το ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία.

Εδώ και τώρα προσάρτηση και ενσωμάτωση με την Ελληνική Μακεδονία.

Είμαι περίεργος να δώ πόσοι πατριώτες θα αφομοιώσουν έναν τέτοιο τρόπο σκέψεως, και πόσοι θα συνεχίσουν την εμετική κλάψα τύπου "χαθήκαμε, μας παίρνουν το όνομα Μακεδονία".

Η Μακεδονία αν χαθεί, θα χαθεί από την κλάψα και την πολιτική ασχετοσύνη των πατριωτών, όχι από τον Σαμαρά και τον Γκρούεφσκι. Αυτοί οι δύο καραγκιόζηδες είναι μαθηματικώς αδύνατον να εξαλείψουν την Μακεδονία μας.

9 comments:

  1. Και γι'αυτό ο χριστιανισμός φταίει. Όταν μαζί με αυτές τις αναρτήσεις έχουν και άλλες για μασόνους, 666, σφραγίδες, αντίχριστο, προφητείες του Παϊσιου και του Κοσμά Αιτωλού, είναι προφανές γιατί σκέφτονται όπως σκέφτονται.

    ReplyDelete
  2. Ακροδεξιός ελληνοχριστιανός γνωστός μου, συνταξιούχος πλέον, μου διηγόταν το περιστατικό όταν, επισκέπτης σε πόλη του Καναδά, επισκέφτηκε βιβλιοπωλείο και διαμαρτυρήθηκε στο ταμείο για κάποια επιγραφή που ονόμαζε τα Σκόπια 'Μακεδονία'.

    Ως ελλαδίτης και χριστιανός, δεν είχε ιδέα για τον μισελληνισμό των Σκοπιανών και ιδιαίτερα της διασποράς τους σε Καναδά και Αυστραλία. Δεν είχε ιδέα ότι γενιές Σκοπιανών έχουν ανατραφεί ονειρευόμενοι τη ρεβανς των Μακεδονικών. Δεν είχε ιδέα επίσης ότι βρισκόταν στη Σκοπιανή συνοικία της καναδικής πόλης, μέσα σε σκοπιανό βιβλιοπωλείο. Αυτός ήθελε μονάχα να διαμαρτυρηθεί, όπως του είχαν μάθει εδώ να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

    Αποτέλεσμα, να ξεφτιλιστεί λεκτικά από τους πελάτες του καταστήματος, να φάει φάπες και να τον σύρουν έξω για να τον γλιτώσουν από τα χειρότερα.

    Στο περιστατικό αυτό βλέπουμε τη φύση του προβλήματος. Ο ελλαδίτης μεγαλώνει από μικρός ως πρόβατο επί σφαγή. Οι παπάδες του μαθαίνουν να είναι ταπεινωμένος, αδύναμος και αγαθιάρης. Οι πολιτικοί του μαθαίνουν να είναι αναξιοπρεπής και να μην σέβεται τον συμπολίτη του. Οι δάσκαλοι του μαθαίνουν να είναι χαβαλές και απείθαρχος. Όλοι μαζί του μαθαίνουν να είναι άπατρις.


    Αν βρε χριστιανόπουλε, του λέω, ήσουν μεγαλωμένος σωστά, θα γνώριζες εκ των προτέρων σε ποιό μέρος βρισκόσουν και τι αντιμετώπιζες εκεί. Και όχι μόνο δεν θα καθόσουν να τις φάς, αλλά θα ήσουν ικανός να δώσεις περισσότερο πόνο από όσο θα σου έδιναν. Κι αν όχι, τουλάχιστον δεν θα αντιμετώπιζες την ήττα του υστερικά, όπως μου τα λες εμένα τώρα.

    ReplyDelete
  3. Λένε ὅτι ἔχουν τὸ δικαίωμα τοῦ αὐτοπροσδιορισμοῦ. Αὐτοπροσδιορίζονται ὡς ἀπόγονοι τοῦ Ἀλεξάνδρου, ὁ οἶκος τοῦ ὁποίου αὐτοπροσδιορίζονταν ὡς ἀπόγονοι τοῦ Τημένου, ὡς Ἀργεάδες. Ὅλα τἄλλα εἶναι ψευδεπιστήμη.

    ReplyDelete
  4. «Επί δεκαετίες εκνευρίζομαι όταν ακούω πατριώτες να ανακράζουν "η Μακεδονία είναι Ελληνική", υπονοώντας ότι η γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων δεν ανήκει στην Μακεδονία».

    Η γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων ανήκε στην Παιονία, δηλαδή στους Παίονες. Ύστερα υποτάχθηκε από τους Μακεδόνες κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φιλίππου Β΄. Ύστερα οι Ρωμαίοι κατακτητές, για διοικητική ευκολία, δημιούργησαν την Επαρχία Μακεδονίας, η οποία περιείχε την Μακεδονία, την Παιονία, την Θεσσαλία, και μέρη της Ηπείρου, της Θράκης, και της Ιλλυρίας. Ύστερα υπήρξε και το Θέμα Μακεδονίας των Βυζαντινών. Οι Σκοπιανοί είναι ένα μείγμα Παιόνων, Βουλγάρων και Σλάβων, με λανθασμένη εθνική συνείδηση.

    Ερώτηση για εσάς, κύριε Αμυρά:

    Εφόσον η πρόταση σας είναι να ενσωματωθούν τα Σκόπια στην Μακεδονία, τι μέτρα προτείνονται για την αντιμετώπιση των ερίδων που θα ανακύψουν στην προκειμένη περιοχή;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕιδωλολάτρηςSeptember 8, 2014 at 12:27 PM

      Δεν ήταν όλα τα σημερινά Σκόπια Παιονία. Το νότιο μέρος τους ήταν Μακεδονία.

      Delete
    2. Ένα μικρό τμήμα, ναι.

      Delete
    3. Ένα μικρό τμήμα, ναι.

      Delete
  5. Ὁ κύριος διαχωρισμὸς ἦταν θρησκευτικός. Πατριαρχικοὶ ἐναντίον Ἐξαρχικῶν. Οἱ Βούλγαροι ὅσο εἶχαν τὴν παραδοσιακὴ θρησκεία τους (γλῶσσα καὶ λατρεία παρόμοια μὲ τῶν Τούρκων) ἔγραφαν στὰ Ἑλληνικά. Ὅταν ἐκχριστιανίστηκαν οἱ βασιλῆς τους μετέφεραν τὴν πρωτεύουσά τους σὲ σλαβικὸ θύλακα καὶ ἐκσλαβίστηκαν.

    ReplyDelete
  6. Το πρόβλημα του Σκοπιανού είναι ουσιαστικά ένα προϊόν του μακραίωνου πολιτισμικού αφελληνισμού της ελληνικής υπαίθρου.

    Αν συζητήσετε με τους πιο διαβασμένους από τους Σκοπιανούς θα δείτε ότι, το πλεόνασμα του Μακεδονισμού τους είναι ευθέως ανάλογο με την έλλειψη του Ελληνισμού στις περιοχές του βορρά (και όχι μόνο).

    Όταν λέω έλλειψη του ελληνισμού δεν μιλάω φυσικά με όρους Θρησκείας, όπως μας λέει ο προηγούμενος. Εννοώ τη Γλώσσα. Η Ελληνική γλώσσα, ένα από τα τέσσερα συστατικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας, δεν ήταν καταλλήλως διαθέσιμη στους ανθρώπους της ευρύτερης ελληνικής υπαίθρου επί σειρά αιώνων.

    Ποία η πρόσβαση του μέσου Μακεδόνα χωρικού του 12ου ή του 14ου αιώνα στην Ελληνική γλώσσα; Μπορούμε να φανταστούμε τα μοναστήρια να διδάσκουν μια Ελληνική των χριστιανικών γραφών, κουτσουρεμένη, η οποία θα έφθανε στα χωριά μέσω του κατωτέρου κλήρου. Μπορούμε να φανταστούμε και την καθομιλουμένη παράδοση να διασώζει λιγοστές λέξεις. Έτερον τούτου, ουδέν.

    Η Ελληνική γλώσσα 'στέρεψε' σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι αναλφάβητοι χωρικοί πήραν λεξιδάνεια από τους Σλάβους για να ονοματίσουν δέντρα, βουνά, πεδιάδες και γενικά όποιο καθημερινό στοιχείο όφειλε να ονομάζεται, αλλά δεν αφορούσε την χριστιανική φιλολογία. Αυτή η λαθρομετανάστευση των σλαυικών όρων είναι που κάνει τους Φαλμεραϊριστές σήμερα να λένε "ορίστε, σλαυικά τοπονύμια στην Πελοπόννησο, άρα ολάκερη η χώρα εκσλαυίσθηκε". Απάτριδες ή και ανθέλληνες της εγχώριας αριστεράς (π.χ. Λιθοξόου) έχουν βασίσει τις μελέτες τους εδώ.

    Η επιμήκυνση αυτής της καταστάσεως για αιώνες είναι που γέννησε την Σλαυο'μακεδονική' εθνική συνείδηση, στην αρχή ως λανθάνουσα αίσθηση μιας πολιτισμικής διαφορετικότητας, η οποία έγινε με την εκδήλωση του πανσλαυισμού και θρησκευτική (μονάχα εκεί ενδιαφέρθηκαν οι ρασοφόροι, ρίχνοντας το κρίμα στον 'εθνοφυλετισμό' με τη σύνοδο του 1872), για να φτάσει στην πολεμική αντιπαράθεση του Μακεδονικού και να τη βρεί εν συνεχεία ο Τίτο για να φτιάξει το κρατίδιο Μακεδονία στην Νοτιοσλαυική του ομοσπονδία.

    Με απλά λόγια, το πολιτισμικό κενό που δημιουργήθηκε στον Ελληνισμό από την μακραίωνη υποδούλωσή του, έσπευσε να το καλύψει και το κάλυψε ο Σλαυισμός. Και λέω πολιτισμικό κενό, επειδή η γενετική πρόμιξη των Σλαύων στους Μακεδόνες δεν ξεπερνά το 15%.

    ReplyDelete