Tuesday, September 16, 2014

40 αυτονομιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη ζητούν την ανεξαρτησία τους



Here's How The Map Of Europe Would Be Redrawn If All The Separatist Movements Get Their Way

The Scottish independence movement will embolden other active separatist groups in Europe to win their freedom, whether or not Scotland votes to secede from the UK on Thursday.

From Catalonia and Basque Country in Spain to Veneto, South Tyrol, and the island of Sardinia in Italy to Flanders in Belgium, "the precedent of the vote on self-determination will reverberate around the Continent," The New York Times writes.

If you want a rough idea of how European borders would have to be redrawn if regions with a separatist agenda got their way, you can look at the map below, put together by the European Free Alliance, to which "40 progressive nationalist, regionalist and autonomous parties throughout the European Union" belong.


11 comments:

  1. Και η Ελλάδα που είναι;
    - Ξεκινώντας από την Βόρεια Ήπειρο και την εκεί Ελληνική Εθνική Μειονότητα πρέπει να ενισχυθεί δημογραφικώς, οικονομικώς και πολιτισμικώς και να αναβιβασθεί σε Κοινότητα (κατα τα πρότυπα της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Κύπρο που έγινε Τουρκική Κοινότητα), ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει Ομοσπονδιακό κράτος για την Αλβανία.
    - Ακολούθως η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να αποτελέσει το ένα από τα τρία ομοσπονδιακά κράτη των Σκοπίων, καθαρώς ελληνική, με το δυτικό να πηγαίνει στην Αλβανία και το ανατολικό στην Βουλγαρία.Κι εκεί επίσης δημογραφική αύξηση των Ελλήνων από την Ελλάδα και πολιτισμική επανελλήνιση των Σλαβόφωνων Μακεδόνων.
    - Πιο ανατολικά, η Βόρεια Θράκη παρανόμως προσαρτηθείσα στην Βουλγαρία πρέπει να επανελληνιστεί δημογραφικώς και πολιτισμικώς.

    Και ερχόμαστε στον μεγάλο ασθενή, την Τουρκία.Σε ενδεχόμενο διαμελισμό η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες(ισχυρές Ελληνικές κοινότητες τόσο δημογραφικώς όσο και οικονομικώς) ώστε να διεκδικήσει Ομοσπονδιακό κράτος στην Ανατολική Θράκη, την Δυτική Μικρά Ασία και τον Πόντο).

    Η Κύπρος είναι πιο περίπλοκη υπόθεση και πρέπει να μελετηθεί υπό το πρίσμα μιας Πανελλήνιας Στρατηγικής.Η Ελλάδα πρέπει να έχει σύνορα με την Εγγύς Ανατολή.

    Κερυνειώτης

    ReplyDelete
  2. Συνορα με την εγγυς ανατολη,δηλαδη με τους ισλαμιστες...και ολα αυτα με δυο εκατομμυρια μουσουλμανους μεσα της!Πολυ φαντασια!

    ReplyDelete
  3. Τα δημογραφικά δεδομένα δεν παραμένουν σταθερά. Αλλάζουν. Είτε με ή χωρίς βία...

    ReplyDelete
  4. Ιφικράτη, υποστηρίζετε όλα τα προαναφερθέντα αποσχιστικά κινήματα;

    ReplyDelete
  5. Ποιό είναι το νόημα της λέξεως "όλα";

    Η αυτονομία ως κίνημα είναι πολύ θετικό διότι ευρίσκεται στον αντίποδα της παγκοσμιοποιήσεως. Διαλύει την ΕΕ και τα ομοσπονδιακά υπερκράτη. Αν σε κατά τόπους χώρες δημιουργούνται προβλήματα από δήθεν αυτονομιστικά κινήματα, όπως στην Κρήτη ή στην Μακεδονία, ή στην Θράκη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταδικάσουμε την αυτονομία ως ιδέα, ως δράση, και ως κίνημα. Διότι αν την καταδικάζαμε θα φτάναμε στο γελοίο σημείο να υποστηρίζουμε τους ιμπεριαλιστές και τους αποικιοκράτες όπως οι Άγγλοι.

    Η ΙΕΡΑΚΣ είναι αυτονομιστικό κίνημα. Θέλει την κατεδάφιση του ρωμέικου ψευδοκράτους, την ανεξαρτητοποίηση όλων των Ελλήνων από αυτό το τερατούργημα, και την δημιουργία Ελληνικού κράτους.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν καταλαβαίνω. Αν υποστηρίζετε την αυτονομία ως ιδέα, ως δράση, και ως κίνημα, τότε πως μπορείτε να επιδιώκετε μια Ελλάδα αυτοκρατορική; Πως μπορείτε να μιλάτε για κρατικές σχέσεις πάτρωνος-προστατευομένου;

      Delete
    2. Εύλογη απορία η οποία έχει απαντηθεί σε παλαιότερα άρθρα.

      Η απάντηση δίδεται από την διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

      Για να δημιουργηθεί το νεοελληνικό κράτος του 1830 έπρεπε να αποσχιστούν οι Έλληνες από την οθωμανική αυτοκρατορία. Και για να μεγαλώσει το νεοελληνικό κράτος και να φθάσει τα σημερινά του όρια έπρεπε να επικρατήσουν τα βαλκανικά αποσχιστικά κινήματα.

      Επομένως αποσχιστικά κινήματα εις βάρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας=μεγέθυνση του νεοελληνικού κράτους.

      Αν αποσχιστεί η Ιωνία και η ανατολική Θράκη από την Τουρκία θα ενσωματωθεί στην Ελλάδα. Ήτοι, μεγέθυνση του κράτους.

      Ιφικράτης

      Delete
    3. Η απόσχιση είναι έννοια ασύμμετρη, ετεροβαρής, και όχι ουδέτερη. Εξαρτάται ποιός την εφαρμόζει εναντίον ποίου και γιατί

      Ιφικράτης

      Delete
    4. Αν επί παραδείγματι αποσχιστεί η Σικελία από την Ιταλία, θα μπορούσε να αποκτήσει καθεστώς πάτρωνος-προστατευομένου κρατιδίου με την Ελλάδα.

      Ιφικράτης

      Delete
    5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα καταλαβαίνω.

      Delete