Saturday, September 13, 2014

Γιατί οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές;


Αρκετοί Έλληνες, ευρωπαίοι και αμερικανοί απορούν με την στάση του Ομπάμα επειδή υποστηρίζει ανοιχτά τους τζιχαντιστές και την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Πρόκειται για μία ετεροχρονισμένη στρατηγική των δυτικών συμμάχων με καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον.
Η γνώση της ιστορίας και της γεωπολιτικής θα βοηθήσει να λυθεί κάπως η απορία.  Ο Ομπάμα σίγουρα δεν είναι μεγάλος ηγέτης. Επιπλέον τα οικονομικά προβλήματα της Αμερικής και η ασταθής πολιτισμική της ταυτότητα δεν επιτρέπουν στην αμερικανική κυβέρνηση την χάραξη μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής.
Eδώ στην Ελλάδα, με την γνωστή ευκολία, ανάγουμε σε μεγάλους ηγέτες τον κάθε ημιμαθή αμερικανό πολιτικό. Ή για την ακριβεία τον κάθε πολωνοαμερικανό πολιτικό όπως ο Zbigniew Brzezinski. Λίγοι θυμούνται ότι όταν ήταν σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ζήτησε από την κυβέρνησή του να ενισχύσει το πολιτικό ισλάμ στην κεντρική Ασία ως ανάχωμα στην Σοβιετική Ένωση.
Αλλά ο Brzezinski δεν ήταν ο πρώτος διδάξας. Άγγλοι, Γερμανοί, και Γάλλοι, από τον 18ο και 19ο αιώνα, έβλεπαν την Οθωμανική αυτοκρατορία ως αντίβαρο στην Ρωσσική αυτοκρατορία, αδιαφορώντας για το θρησκευτικό, φυλετικό, και πολιτικό περιεχόμενο του Ισλάμ. Αντί να σταματούν την κάθοδο της Ρωσσίας στην Μεσόγειο, βοηθούσαν την άνοδο του Ισλάμ στην Ευρώπη.
Σήμερα οι δυτικοί σύμμαχοι κάνουν ακριβώς τα ίδια. Υποστηρίζουν μία buffer zone (ουδέτερη ζώνη) μεταξύ Ρωσσίας, Κίνας, και Ιράν, ομογενοποιώντας λαούς υπό το σουνιτικό Ισλάμ.

Το σουνιτικό Ισλάμ για τους Αγγλο-Αμερικανούς είναι η αντίρροπη δύναμη κατά της Ρωσσίας, της Κίνας, και του σιιτικού Ιράν. Αργότερα και κατά της Ινδίας, καθότι η Ινδία αργά αλλά σταθερά κάνει γεωπολιτική στροφή, απομακρυνόμενη από τον έλεγχο της Δύσεως.
Το ρεύμα τουρκοφιλίας και ισλαμοφιλίας που υπάρχει σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια στην Δύση είναι μεν αποτέλεσμα του ρωσσικού, κινεζικού, και ιρανικού φόβου, αλλά και μίας λανθασμένης ιστορικής αναλογίας.
Όταν τον 19ο αιώνα οι Άγγλοι υποστήριζαν τους θρησκευτικούς πολέμους των ισλαμιστών του Καυκάσου εις βάρος του ρωσσικού επεκτατισμού, δεν κινδύνευαν από το Ισλάμ. Τότε οι ισλαμιστές  δεν διέθεταν την οικονομική και τεχνολογική δύναμη που κατέχουν σήμερα για να πλήξουν την Δύση.
Σήμερα όμως η Δύση φθίνει δημογραφικώς, οικονομικώς, και στρατιωτικώς σε σχέση με τους μουσουλμάνους. Το σουνιτικό Ισλάμ σήμερα απαιτεί δημοσίως κατάκτηση της Δύσεως, κάτι που στον 19ο αιώνα δεν μπορούσε να πράξει.
Η ιστορική αναλογία έχει ως εξής: «αφού το κάναμε με επιτυχία τον 18ο και 19ο αιώνα, θα το κάνουμε και σήμερα». Αυτός ο ετεροχρονισμός φαίνεται ξεκάθαρα στο βιβλίο του Brzezinski «Η μεγάλη σκακιέρα». Εκεί ο Brzezinski αναλύει το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ με όρους κρατικής ισχύος και γεωπολιτικής ισορροπίας. Παράγοντες όπως μεταναστευτικά ρεύματα, φυλή, πολιτισμός, και θρησκεία, δεν υπεισέρχονται στην ανάλυσή του.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ικανούς συμβούλους εθνικής ασφαλείας. Παρά την διαφήμιση που του έχει γίνει ο Brzezinski στέκεται στο ίδιο σκαλοπάτι με την σημερινή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Susan Rice, η οποία είναι παντελώς ανίκανη να αντιληφθεί τον ισλαμικό κίνδυνο.
Η πνευματική απόσταση αυτών των δύο από τον Samuel Huntington είναι εμφανής. Ο Samuel Huntington, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, στο έργο του «Η σύγκρουση των πολιτισμών» εξ αρχής μας εισάγει στην έννοια των πολιτισμικών συνόρων, τα οποία διαφέρουν από τα κρατικά σύνορα. Παροιμιώδης έμεινε η φράση του, «Islam has bloody borders», (τα ισλαμικά σύνορα είναι αιματηρά).
Οι περισσότεροι Αμερικανοί ιθύνοντες σκέπτονται με απλό και μηχανικό τρόπο. Τί να αντιτάξουμε στην Ρωσσία, στο Ιράν, και στην Κίνα; Το σουνιτικό Ισλάμ. Έτσι κάναμε τον 19ο αιώνα, έτσι ας πράξουμε και τώρα. Και μετά ό,τι βρέξει ας κατεβάσει...
Το βασικό πρόβλημα των Αμερικανών πολιτικών δεν είναι ηθικής φύσεως, ήτοι το αν πρέπει να υποστηρίξουν τους τζιχαντιστές. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μην στραφούν οι τζιχαντιστές εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αν στραφούν εναντίον άλλων εθνών, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν στραφούν κατά της Κίνας, της Ρωσσίας, του Ιράν, και της Συρίας, τόσο το καλύτερο για τους Αμερικανούς πολιτικούς.

14 comments:

  1. Τότε γιατί έδωσε εντολή για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μηπως το κανει υποκριτικα οπως υποψιαζεται η Ρωσσια;Δηλαδη αφηνουμε τους ισλαμιστες να επεκταθουν και μετα βομβαρδιζοντας τους για να "αφαιρεθει ο καρκινος"(οπως λεει ο Ομπαμα),βομβαρδιζουμε και επι τη ευκαιρια τον Ασσαντ.Φυσικα και η προσοχη του κοσμου θα ειναι στραμενη(τεχνιεντως) προς του ισλαμιστες και δεν θα βλεπει κανεις την φακα,παρα μονον το τυρι.

      Delete
    2. Η αντιμετώπιση από τους Αμερικάνους του Άσαντ μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

      Η πραγματική επένδυση των Αμερικάνων στην Συρία, δεν είναι η αποκαλούμενη Συριακή αντιπολίτευση των πιστολέρο τζιχαντιστών, αλλά η γενικότερη αποσταθεροποίηση της χώρας. Οι τζιχαντιστές ήταν ένα εργαλείο αποσταθεροποίησης, κι αν ακόμα ξέφυγαν από τον έλεγχο, η επένδυση των Αμερικάνων δεν απέτυχε. Επειδή τώρα συνεχίζουν την αποσταθεροποίηση βομβερδίζοντας τους τζιχαντιστές, μέσα εννοείται στην Συρία.

      Ή το παραπάνω συμβαίνει, ή οι Αμερικάνοι πραγματικά δεν ξέρουν τι κάνουν.

      Delete
    3. γιατι κινδυνευει το Κουρδισταν

      Delete
  2. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μην στραφούν οι τζιχαντιστές εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ

    ReplyDelete
  3. Η ιστορία κάνει κύκλους. Όπως η Ευρώπη γνώρισε τον χριστιανικό μεσαίωνα, έτσι θα γνωρίσει και τον ισλαμικό μεσαίωνα - μόνο που στην περίπτωση του Ισλάμ η κατάσταση θα είναι χωρίς ανατροπή..... Μην ξεχνούμε ότι το Ισλάμ εξουδετερώνει - ή αφομοιώνει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του...... Εκτός του Ισραήλ,, το οποίο όμως δεν έχει ούτε αυτό μέλλον όταν σε 20-30 χρόνια θα έχει μετατραπεί η ανατολική μεσόγειο σε μουσουλμανική θάλασσα..... Τα τότε 300+ εκατομμύρια Μουσουλμάνων + τις μειονότητες τους στην Ευρώπη -θα στραγγαλίσουν το Ισραήλ μόνο με τις ψαρόβαρκες.
    Εμείς τότε δεν θα έχουμε λόγο, θα είμαστε πολύ λίγοι.


    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ και εγω με τον 8.29 ο Ισλαμικός μεσαίωνας δεν φαίνεται να ειναι μακριά.

    ReplyDelete
  5. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε την ισλαμοποίηση οφείλουμε να ξεμπερδεύουμε με κάθε αριστερό και με κάθε φιλελεύθερο.

    Και δεν είναι μόνο η ισλαμοποίηση. Είναι η γκετοποίηση γενικότερα.

    ReplyDelete
  6. "Εκεί ο Brzezinski αναλύει το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ με όρους κρατικής ισχύος και γεωπολιτικής ισορροπίας. Παράγοντες όπως μεταναστευτικά ρεύματα, φυλή, πολιτισμός, και θρησκεία, δεν υπεισέρχονται στην ανάλυσή του."

    Λογικό. Για τον Brzezinski τα κράτη είναι λογιστικές οντότητες και τίποτα περισσότερο.

    ReplyDelete
  7. Ειναι και αυτή μία γεωστρατηγικη αναλυση αλλα χωρις αποδείξεις. Μια μεγαλυτερη διερευνηση δεν βλαπτει..Καλο ισως θα ηταν να διερευνηθει ποιος οφελειται απο ολη αυτη τεχνητη αναταραχή. Μηπως τα μαγικα κολπα των διδυμων πυργων τελειωσαν και στηνονται τα νεα σεναρια δημιουργιας τεχνητων εχθρων συνεπικουρουντων των ΜΜΕ με αποκεφαλισμους που εμφανιζονται ολως αιφνιδιως τον τελευταιο μήνα αλλα αυτη την φορα στα πλαισια δημιουργιαςτων επομενων δρασεων δημιουργιας ζωτικου χωρου επιβιωσης καποιων μακρινων γειτονων και ασπονδων προσφατων φίλων μας;. Αυτα.

    ReplyDelete
  8. Γιατι εισαι τοσο σιγουρος ; Ποιος σου ειπε οτι δεν θελουν να χτυπηθουν απο τους Τζιχαντιστες ; Μια νεα 9/11 ισως κ να τους συμφερε στα περισσοτερα ! Δεν ειμαστε κ τοσο χαζοι...

    ReplyDelete
  9. Η τριγωνική σχέση που μπορεί να έχουν σε έναν πόλεμο οι αντίπαλοι, το είχατε πει παλαιότερα κ. Ιφικράτη. Το να βάλεις δυο εχθρούς σου να πολεμάνε μεταξύ τους ειναι οτι καλύτερο.

    ReplyDelete
  10. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ Η ΟΧΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ :


    "ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

    ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ CIA, ΤΗΣ ΜΟSAD, Η ΤΗΣ ΜΙΤ...

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΩΡΑ, ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ... 

      ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ...

    ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΙΣΟΒΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ... 

    ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ...

    ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ..."

    http://anargyros61.blogspot.gr/2014/09/blog-post_19.html?m=1

    ReplyDelete