Wednesday, September 10, 2014

Άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας στο ζήτημα των Σκοπίων


Αν ισχύει η κάτωθι είδηση και αν πρόκειται για ισχυρό κίνημα με λαϊκό έρεισμα, ανοίγει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε. 

Πρέπει πάση θυσία να στηρίξουμε αυτή την κίνηση των Αλβανών στα Σκόπια, με όποια ονομασία επιλέξουν. 

Μία συνομοσπονδία μειονοτικών Αλβανών και Σκοπίων όντως θα συμβάλλει στην σταθερότητα της περιοχής. 

Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. προτείνει την σύσταση διαρκούς επιτροπής Ελλήνων και Αλβανών των Σκοπίων με σκοπό την προώθηση του αιτήματος της διεθνούς αναγνωρίσεως της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδος και της ομαλής εντάξεως των Σκοπίων σε μία συνομοσπονδία. 

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ειρήνευση, στον εκδημοκρατισμό, στην ισότιμη μεταχείριση των λαών, και στην αναγνώριση των μειονοτικών δικαιωμάτων στο κράτος των Σκοπίων. Το δικαίωμα αυτοδιαθέσεως των Αλβανών, των Ελλήνων, και όσων μειονοτήτων ζούν στα Σκόπια, είναι απαράγραπτο. 

........................................................................................................................................


«Συνομοσπονδία με Σλάβους – Δημιουργία αλβανικού στρατού»

Σεπτέμβριος 8, 2014.

Την περασμένη εβδομάδα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ανακοινώθηκε, δημόσια, η προκήρυξη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» ή στα αλβανικά «Ilirida Republik», έτσι ώστε η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς να έχει αυτήν την ονομασία.

Στην προκήρυξη αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε την αλβανική και διεθνή κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας του Κοσσόβου- RKS, την κυβέρνηση της Αλβανίας και όλες τις πρεσβείες των φιλικών χωρών προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ότι σύντομα οι Αλβανοί στην Ιλλυρίδα από την κυβέρνησή τους θα ανακοινώσουν εκτάκτως τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, στο όνομα της ένωσης της συνομοσπονδίας Ιλλυρίδας-Σκοπίων.

Το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση είναι εγγυημένο από τον Ατλαντικό Χάρτη του 1941, της Χάρτας της Κοινωνίας των Εθνών του 1948, την απόφαση του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών του 1945 (κλπ, κλπ.)

Πιο κάτω:

Η αίτησή μας βασίζεται στον πληθυσμιακό αριθμό των Αλβανών στην FYROM που καλύπτει το 40% του συνόλου του πληθυσμού του κράτους.

Η απόφαση είναι από το συνέδριό μας και θα κοινοποιηθεί στις ΗΠΑ, CIA, Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες κ.α.

Η ‘Δημοκρατία της Ιλλυρίδας’ θα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ΕΕ, γιατί δεν παραβιάζει ή αγγίζει τα εξωτερικά σύνορα και έχει στόχο τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων, που θα εγγυάται το δημοκρατικό πολίτευμα, την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων, βάσει του διεθνούς δικαίου.

7 comments:

  1. Μονάχα μια δήλωση κάποιων κατσαπλιάδων.

    Οσο τα Σκόπια έχουν αμερικάνικες πλάτες (βλ. την πρόσφατη προσφώνηση ως 'Μακεδονία' στη σύνοδο του ΝΑΤΟ) δεν πρόκειται να γίνει τπτ.

    ReplyDelete
  2. Το 1989/1990 όταν η κομμουνιστική Αλβανία έπεσε και οι αλβανοί ομοίαζαν σαν τους φυλακισμένους στο Άουσβιτς όποιος θα έλεγε ότι 25 χρόνια μετά θα ήταν κοντά στο όνειρο τους της μεγάλης Αλβανίας και θα επιβάλαμε τους ορους τους στην πτωχευμενη Ελλάδα όλοι θα γελούσαν.
    Όμως είναι, και ξέρεις γιατί; Γιατί έχουν χύσει πολύ αίμα , τόσο στο Κόσσοβο όσο και στην Μέση Ανατολή τώρα , Ότι οι αμερικανοί τους σιγοντάρουν δεν σημαίνει τίποτα από μονό του. Ξέρουν τι θέλουν και που πάνε σαν έθνος. Και η θέληση των λαών είναι πιο δυνατή από οποιοδήποτε κράτους η πολίτικης!!.
    Ακόμα και οι άθλιοι Ιουγουροι απέναντι στην τεραστία και σκληρότατη κινα θα κερδίσουν στο τέλος εάν το θέλουν πραγματικά, θα περάσουν πολλά χρόνια, και θα χυθούν ποταμοί αιματους αλλά θα τα καταφέρουν.
    Γιατί τα λέω όλα αυτά; γιατί η νοοτροπία σου , η νοοτροπία του έλα μωρέ τώρα , άσε ρε αυτά δεν γίνονται, ποιος εγώ θα κουνηθώ; Είναι η νοοτροπία μας που μας οδηγεί σε άσχημους ατραπούς.
    Δεν αποκλείω τον εαυτό μου από το παραπάνω σχόλιο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πουθενά δεν χύσανε ποταμούς αίματος οι Αλβανοί, ένα αντάρτικο έκαναν και αυτό με δυτικές πλάτες.

      Όμως οι Σκοπιανοί δεν είναι Σέρβοι. Οι Σκοπιανοί έχουν επίσης αμερικανική/δυτική υποστήριξη. Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά από τον πόλεμο του 2000 μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών, όπου οι ίδιοι Αλβανοί που πριν λίγα χρόνια είχαν πάρει το Κόσσοβο, έφαγαν τα μούτρα τους. Απέναντι σε ένα Σκοπιανό στρατό που ήταν καθ'όλα ερασιτεχνικός.

      Κι εγώ διαφωνώ με τη νοοτροπία σου, ότι όποιος χύνει ποταμούς αίματος δικαιώνεται τελικά. Οι Παλαιστίνιοι έχουν χύσει ποταμούς αίματος και συνεχίζουν να σφαγιάζονται. Οι Σύριοι έχουν χύσει ποταμούς αίματος και παίρνουν δώρο αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές. Οι Έλληνες έχουμε χύσει ποταμούς αίματος και χάσαμε την Μικρασία και προσεχώς τη Θράκη.

      Και ούτε κατάλαβες τι είπα. Εγώ δεν προάγω σε καμμία περίπτωση την ηττοπάθεια και την αδράνεια. Λέω απλά ότι ο σωστός δρόμος για εμάς δεν είναι αυτός που προτείνεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

      Delete
  3. Συμφωνώ 100% με το άρθρο. Πλέον σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα σε ήθη και τρόπους χρειάζεται τόλμη και θράσος όχι θάρρος, χρειάζεται πονηρία όχι εξυπνάδα , χρειάζεται να προσαρμοστούμε μια και το πεδίο /γήπεδο που γίνετε το παιχνίδι είναι πλέον διαφορετικό, βόθρος, ζούγκλα . Δυστυχώς έτσι είναι και έτσι πρέπει να πολεμήσουμε, πολιτικά, διπλωματικά και κάποια στιγμή κυριολεκτικά. Όταν νικήσουμε θα έχουμε το χρόνο να φάνουμε Έλληνες και να επιδείξουμε την πολιτισμική μας ανωτερότητα. Πριν όμως όχι,
    Εάν δούμε την ιστορία μας οι προγονοί μας όποτε χρειάστηκε ήταν 2 φορές πιο σκληροί από τους βάρβαρους χωρίς να χάνουν ποτέ το πνεύμα τους,
    Θα ήθελα να ξέρω ποιος είναι ο δρόμος που προτείνεις , έτσι θα έχουμε και θέμα συζήτησης γύρω από τα Σκόπια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το άρθρο προτείνει "κοινή επιτροπή" Ελλήνων των Σκοπίων με τους Αλβανούς των Σκοπίων. Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατο με τις παρούσες συνθήκες, επειδή οι όποιοι Έλληνες των Σκοπίων είναι πολύ τρομοκρατημένοι ώστε να δηλωθούν ανοιχτά (μαλάκες είναι; ποιός θα τους σώσει από τις διώξεις, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή ο Τσίπρας) και πέρα από το γεγονός ότι οι Αλβανοί δεν θα είχαν κανένα λόγο για να μπουν σε μια τέτοια επιτροπή, η ΑΝΟΙΧΤΗ σύμπραξή μας με τους συγκεκριμένους Αλβανούς θα μας ανοίξει 'χρεωστικό υπόλοιπο' στην 'τράπεζα' του αλβανικού επεκτατισμού, υπόλοιπο που στο μέλλον θα πληρώσουμε ακριβά.

      Η Ελλάδα έχει όλα τα μέσα ώστε να παίξει ΑΥΤΟΝΟΜΑ το δικό της μειονοτικό χαρτί, παράλληλα αλλά όχι εναλλάξ με τους Αλβανούς.

      Delete
  4. Επί του κράτους των Σκοπίων συνυπάρχουν, έστω με τις όποιες διαμάχες τους, οι κάτωθι ομάδες:
    (1) Βορείως οι Σέρβοι,
    (2) Δυτικώς οι Αλβανοί,
    (3) Νοτίως οι Έλληνες,
    (4) Ανατολικώς οι Βούλγαροι,
    (5) Εβραίοι, εναπομείναντες από της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, προερχόμενοι εξ Ισπανίας ή "Σεφαραδίτες" καί ίσως κάποιοι ελάχιστοι "Ρωμανιώτες" εκ της εποχής της παλαιάς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας καί του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους,
    (6) Τούρκοι, εναπομείναντες εκ της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,
    (7) Τσιγγανόγυφτοι, προερχόμενοι εκ της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,
    οπότε κατανοούμε ότι μία τέτοια πληθυσμιακή σύνθεση, προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να διαιωνίζεται όσον καί αν επιθυμούν κάτι τέτοιον οι διάφοροι, αλλά θα διαλυθεί το επίμαχον κρατίδιον. Απλώς, το μείζον ερώτημα είναι πώς θα διαμελισθεί: κατά τον οριζόντιον άξονα, μεταξύ Αλβανών-Βουλγάρων ή κατά τον κάθετον άξονα μεταξύ Ελλήνων-Σέρβων;
    Εφ' όσον αυτό γνωσθεί, τα υπόλοιπα έπονται.
    (*) Η εκ μέρους μου χρήση του όρου "Τσιγγανόγυφτοι" επί του κειμένου, είναι απολύτως επιστημονική, εδραζομένη επί των παραδοσιακών συγγραφέων περασμένων αιώνων, περί των "Αθιγγάνων"-"Ατσιγγάνων"-"Τσιγγάνων" καί περί των
    "εξ Αιγύπτου"-"Αιγυπτίων"-"Γύφτων", όπως ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Παλαμάς
    ("Δωδεκάλογος του Γύφτου"), ο Κωνσταντίνος(Κώστας) Καρυωτάκης("Μπαλλάντα εις το Άγαλμα της Ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμον") κ.λ.π., οπότε κάθε σχετική ένσταση θα πρέπει να την αποσύρουν οι ενιστάμενοι/ενιστάμενες.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντίοχε περιέργως αφήνεις έξω τους Μακεδονισμένους Σλαύους οι οποίοι και 'τρέχουν' την κατάσταση αυτή που λέγεται Σκόπια. Εκτός κι αν ομιλείς ανθρωπολογικώς.

      Delete