Αρκετά χρόνια πριν έγραφα ότι για να επέλθει η ανατροπή του καθεστώτος χρειάζεται ιδεολογικός πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. Όχι μόνον στο οικονομικό πεδίο. Πρέπει να απορρίψουμε όλες τις συνιστώσες του κατοχικού καθεστώτος.Πρέπει να προβάλλουμε μία εναλλακτική κοσμοθεωρία σε πολιτισμικό, φιλοσοφικό, οικονομικό, θρησκευτικό, γεωστρατηγικό, πολιτικό, εθνολογικό, φυλετικό, ηθικό-αξιακό, ιστοριογραφικό επίπεδο.
Η κοινότοπη απάντηση των διαφωνούντων ήταν "τώρα έχουμε άλλα προβλήματα", υπονοώντας ότι δεν πρέπει να ανοίγουμε άλλα μέτωπα, "μην διχαστούμε" κλπ. Αυτές οι ανοησίες έχουν καταστρέψει τον Ελληνικό Λαό. Όταν αντιμετωπίζεις μία γενικευμένη κρίση και καταστροφή η μεγαλύτερη βλακεία που μπορείς να διαπράξεις είναι να αποσιωπάς τα κακώς κείμενα με το πρόσχημα ότι δήθεν θα διχαστούμε.
Και ενώ είναι πασιφανές ότι η φράση "μην διχαστούμε" κυρίως παραπέμπει στο θρησκευτικό ζήτημα, όσοι την εκστομίζουν δεν ανοίγουν άλλα μέτωπα με το κατοχικό καθεστώς.
Γιατί δεν έχει ανοίξει συζήτηση για την κατάργηση ή ριζοσπαστική αλλαγή του κυνοβουλευτικού καθεστώτος; Γιατί δεν έχει ανοίξει μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση σε επίπεδο κινημάτων για έναν εναλλακτικό ηθικό-αξιακό κώδικα της κοινωνίας; Γιατί δεν θέτουμε ως ζήτημα συγκρούσεως με το κατοχικό καθεστώς φιλοσοφικά και πολιτισμικά ζητήματα; Αποδεχόμαστε τον φιλελευθερισμό ως πολιτισμική συνιστώσα του καθεστώτος, και απορρίπτουμε μόνον την οικονομική-νεοφιλελεύθερη διάστασή του;
Αν δεν αλλάξουμε το πώς γράφεται η ιστορία ο Λαός θα συνεχίζει να αντιλαμβάνεται το παρελθόν, άρα και το μέλλον του, όπως συμφέρει το κατοχικό καθεστώς. Αν δεν ανοίξουμε γεωστρατηγικά ζητήματα που έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τα δεδομένα που θέτει το καθεστώς, η επανάσταση δεν πρόκειται να ξεκινήσει, όσο και να πεινάσει ο Λαός.
Η μεγάλη πείνα που έπληξε την Ιρλανδία μεταξύ 1845–1852, δεν οδήγησε σε επανάσταση. Οδήγησε σε μετανάστευση 1.5 εκατομμυρίου Ιρλανδών στις ΗΠΑ.
Ο Alexander Dugin είναι ένας ρώσσος διανοούμενος με τον οποίο διαφωνώ σε πολλά ζητήματα. Όμως αποτελεί υπόδειγμα για το πώς πρέπει να σκέπτεται ένας διανοούμενος όταν ζητά μία παγκόσμια επανάσταση κατά του φιλελευθερισμού.
Στους τρεις συνδέσμους που ακολουθούν εξηγεί την θεωρία του πολυ-πολικού κόσμου, και αναλύει ότι για να συντριβεί ο δυτικός ιμπεριαλισμός-φιλελευθερισμός πρέπει να τον πλήξουμε σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό, τεχνολογικό, επιστημονικό, φιλοσοφικό, γεωστρατηγικό.
Κατανοεί πλήρως την στρατηγική ηγεμονίας του Αντόνιο Γκράμσι και την αναπτύσσει περαιτέρω.
Μία καλή απάντηση στο πώς και γιατί επαναστατούν οι λαοί έδωσαν οι Γάλλοι επαναστάτες το 1789. Η Γαλλική επανάσταση είχε μία οικονομική διάσταση, την άνοδο των αστών και του φιλελευθερισμού. Αλλά είχε και άλλες τέσσερις συνιστώσες. Την θρησκευτική-αντιχριστιανισμός, την φιλοσοφική-διαφωτισμός, την εθνικιστική, και την πολιτική-δημοκρατία.
Η σύγκρουση με το παλαιό καθεστώς δεν έγινε μόνον πάνω στον οικονομικό άξονα. Υπήρξε διάρρηξη δεσμών με το παλαιό καθεστώς σε πολλαπλά μέτωπα: θρησκεία, φιλοσοφία, πολίτευμα, οικονομία, εθνική αντίληψη.
Ο Αlexander Dugin δίδει μία καλή απάντηση στο αφελές ερώτημα "γιατί δεν επαναστατεί ο Λαός μετά από τόσα που του έχει κάνει ο Σαμαράς;"
Διότι απλούστατα δεν του έχουμε κηρύξει πόλεμο σε άλλα μέτωπα πλην του οικονομικού.
ναι αυτό όμως θέλει κεντρικό σχεδιασμό Ιφίκρατη
ReplyDeleteτι θα έλεγες να δημιουργήθει ένα κοινοβούλιο εθιμικού δικαίου
δηλαδή ένα κοινοβούλιο που θα προωθεί την ιδέα της κοινωνικής πρακτικής.
και οι διαπιστώσεις οδηγίες του
θα με το: προς οποίον επιθυμεί να συμμορφωθεί με την εθιμική απόφαση του εθιμικού κοινοβουλίου
τα μέλη του κοινοβουλίου θα ψηφίζονται ο πρόεδρος του κοινοβουλίου δεν θα εκλέγεται(τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)