Monday, March 23, 2020

To ιερατείο των δήθεν επιστημόνων συναγωνίζεται το χριστιανικό ιερατείο σε τρομολαγνεία



Ο Ελληνισμός και η υπόλοιπη ανθρωπότητα πέρασαν μαύρους αιώνες επειδή κάποτε το χριστιανικό ιερατείο κατείχε τρομερή δύναμη. Στο όνομα της σωτηρίας από κάποιον αόρατο εχθρό με το όνομα διάβολος, τρομοκρατούσε, έκαιγε, κατέσφαζε. Εκατομμύρια άνθρωποι προσκυνούσαν, και εφήρμοζαν με πίστη και αφοσίωση τις βλακείες που εκστόμιζε το αμόρφωτο χριστιανικό ιερατείο.

Μετά από πολλές αιματηρές εξεγέρσεις μειώθηκε η ισχύς του και σήμερα οι άνθρωποι, ακόμη και χριστιανοί, δεν πολυδίνουν σημασία στις εντολές των παπάδων.

Σήμερα όμως έχει αναδυθεί ένα άλλου τύπου ιερατείο, το δήθεν επιστημονικό. Αρκεί κάποιος να φορά μία άσπρη μπλούζα, να φέρει ένα καρτελλάκι με τον τίτλο του ειδικού, και να δηλώνει ότι έχει πτυχίο, και αμέσως ο μέσος αμόρφωτος και αδαής πολίτης, τον προσκυνά δουλικώς, ό,τι βλακεία και να εκστομίσει ο πτυχιούχος.

Λόγω της ταχείας ροής των ειδήσεων, αρκετοί πολίτες ίσως να ξέχασαν τί έλεγε πριν λίγο καιρό ένα άλλο φρούτο της πολύπαθης ρωμέικης λοιμωξιολογίας, η "καθηγήτρια" Ελένη Γιαμαρέλλου.

Ήταν από τους πρώτους "ειδικούς" που μας ενημέρωσαν για τον κορωνοϊό. Απολαύστε αντιλήψεις ατόμου που διδάσκει στην Ιατρική σχολή.

“Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών.

Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο, τόνισε η γνωστή λοιμωξιολόγος".

Από τέτοιους "καθηγητές" παραμορφώνονται τα νέα παιδιά που φοιτούν στην ιατρική. Επιστήμονες πάντως δεν πρόκειται να βγούν, μάλλον κάτι σε serial killer.

Όσοι θεωρούν ότι υπερβάλλω ας διαβάσουν την πολύ καλή αρθρογραφία και βιβλιογραφία του Nassim Nicholas Taleb‎, για "ειδικούς" που κυριολεκτικώς είναι ανίκανοι και βλάκες.

Εδώ έχουμε διπλό πρόβλημα, από την μία μεριά ανίδεοι ειδικοί όπως η Γιαμαρέλλου που λέει ότι η θεία κοινωνία ως μυστήριο εξασφαλίζει ότι δεν μεταδίδονται μικρόβια. Και από την άλλη μεριά κάποιοι άλλοι ανίδεοι ειδικοί βλέπουν παντού ιούς και πανδημίες χωρίς οι αντικειμενικές και ανεξάρτητες μελέτες να στηρίζουν τις απόψεις τους.

Αυτό σημαίνει ότι δύο, τρεις, και τέσσερις διαφορετικές απόψεις ειδικών, μπορεί να είναι ταυτοχρόνως λανθασμένες. Η περίπτωση της Γιαμαρέλλου δεν είναι ακραία. Αντίστοιχο επίπεδο έχει και ο Τσιόδρας, με την διαφορά ότι αυτός βλέπει παντού μικρόβια και πανδημίες.

1 comment:

  1. Που αποσκοπεί αυτός ο πανικός ποιός θα βγει κερδισμένος; Η απλά ζούμε την δικτατορία των ηλιθίων;

    ReplyDelete