Thursday, March 19, 2020

Eίμαστε σε πόλεμο με τον ιό της βλακείας

 
           

Διαφορετικοί τύποι κορωνοϊών υπήρχαν και υπάρχουν, και συνεχώς μεταλλάσσονται, χωρίς ποτέ να κηρυχθεί πανδημία και να επιβληθεί μαζική καραντίνα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Κάθε χρόνο συνεχίζουν να πεθαίνουν εκατομμύρια ανθρώπων από παλαιές και γνωστές ασθένειες όπως η γρίπη, και η φυματίωση, αλλά δεν κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία, οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να κατεβάσουν στρατό στους δρόμους, για έναν ιό του οποίου ακόμη δεν έχει χαρτογραφηθεί αντικειμενικώς η επικινδυνότης, ο οποίος προϋπήρχε, ο αριθμός των νεκρών είναι ελάχιστος ενώ δεν αναφέρεται εσκεμμένως ο πολύ μεγαλύτερος αριθμός όσων αναρρώνουν, δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστα τέστ διαγνώσεως, η μαζική υστερία και οι ευκαιρίες κερδοσκοπίας διαφόρων εταιρειών που χρηματοδοτούν ιατρικά περιοδικά οδηγούν ψευδοεπιστήμονες να αποδίδουν θανάτους από γρίπη στον κορωνοϊό.

Ενώ ούτε η ακριβής περίοδος επωάσεως, ούτε ο ακριβής μηχανισμός μεταδόσεως, ούτε από ποιά περιοχή προήλθε είναι γνωστά, εν τούτοις κατέληξαν να υπάρχουν «ασφαλείς» διαγνώσεις και διαγνωστικά τέστ για έναν ιό που ξέρουμε πολύ λίγα.

Πριν 15 περίπου χρόνια, στα πλαίσια εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, είχα αρχίσει να συλλέγω βιβλία και πληροφορίες για τις λοιμώδεις ασθένειες επειδή είχα εντυπωσιαστεί από ένα ιατρικό άρθρο που έλεγε ότι ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες διαφωνούν για αρκετές πτυχές της βουβωνικής πανώλης που αφάνισε σχεδόν τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό τον 14ο αι μαχχ. Η δε θεραπεία με αντιβιοτικά έχει σημαντικά ποσοστά θνησιμότητος.

Το συμπέρασμα των μελετών μου ήταν ότι υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις επιστημονικών απόψεων σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων. Δεν υπάρχει μία και αποκλειστική επιστημονική άποψη, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Αντί να περιμένουμε από αμορφώτους, βλαμμένους, αγύρτες των καθεστωτικών μμε να μας τρομοκρατήσουν για να κάνουμε περισσότερα κλικ/views, σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουμε να καταφεύγουμε σε βιβλία επιδημιολογίας και ανοσολογίας, υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο, και μάλιστα δωρεάν. Είναι πιό χρονοβόρο αλλά σίγουρα θα ωφεληθούμε περισσότερο από το να αποφεύγουμε την κυκλοφορία στους δρόμους τρομοκρατημένοι από την καθεστωτική τρομοϋστερία.

Η μόνη μέθοδος αντιμετωπίσεως του κορωνοϊού-19 που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις είναι το social distancing, το οποίο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται επιλύει.

Η μαζική απομόνωση όλου του πληθυσμού, δεν είναι βιώσιμη/διατηρήσιμη λύση. Σε λίγο καιρό θα εμφανιστούν ελλείψεις βασικών ειδών, πανικός, συγκρούσεις, οικονομική καταστροφή, αυξημένοι θάνατοι λόγω των περιοριστικών μέτρων, επειδή δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Υποτίθεται ότι επιβραδύνεται η εξάπλωση μέχρι να βρούν κάποιο εμβόλιο.

Δημιούργησαν ένα σωρό κοινωνικά προβληματα για να επιλύσουν ένα υποθετικό πρόβλημα, το οποίο ακόμη δεν έχουν προσδιορίσει αντικειμενικώς.

Και φυσικά έκαναν την κρίση ευκαιρία, όπως έλεγε το σύνθημα του ΔΝΤ, προκειμένου να αναστείλουν τις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι μετά την λήξη της τρομοϋστερίας του κορωνοϊού, δεν θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα, τα οποία ήταν ήδη χαμηλά.

Υποτάχθηκαν στις οδηγίες του Π.Ο.Υ, ενός οργανισμού που από πλευράς ηθικής και επιστημοσύνης ομοιάζει με το ΔΝΤ. Αν οι Έλληνες θεωρούν ότι το ΔΝΤ και οι βλακώδεις και εγκληματικές του συνταγές "έσωσαν" την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα, άλλο τόσο θα την "σώσει" ο Π.Ο.Υ. στον ιατρικό τομέα. Όσοι δηλώνουν Έλληνες ιατροί θα έπρεπε να ντρέπωνται αναπαράγοντας τις ανεύθυνες τρομοϋστερικές δηλώσεις του Π.Ο.Υ.

Στην ουσία επαναλαμβάνεται ό,τι έγινε τον Οκτώβριο του 2009 με τα ελληνικά ομόλογα, και τους διαφόρους διεθνείς οίκους(ανοχής) αξιολογήσεων, που τρομοκρατούσαν τον Λαό προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί την αυτοκτονική λιτότητα, την οικονομική κατοχή, και το μαζικό ξεπούλημα της Ελλάδος.

Μετά από 10 χρόνια οικονομικής γενοκτονίας, ένα σημαντικό ποσοστό του Λαού έχει αντιληφθεί ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν παραποιημένα, ότι μπορούσαμε να εκδώσουμε εθνικό νόμισμα, ότι δεν χρειαζόταν να υπαχθούμε στο εγκληματικό ΔΝΤ, και ότι υπάρχει ζωή εκτός Ε.Ε.

Δεν χρειάζεται να ξαναπάθουμε τα ίδια στον ιατρικό τομέα. Τα ίδια μας έλεγαν και τότε, ότι θα μας σώσουν, ότι το κάνουν για το καλό μας.

Όποιος έχει ξεχάσει τις μικροτέρας ισχύος τρομοϋστερίες της γρίπης των πτηνών, της γρίπης των χοίρων, του SARS, και άλλων τρομο-ιών, που μετά από λίγο ξεχάστηκαν διότι απεδείχθησαν είτε ακίνδυνοι είτε προξένησαν μικρή βλάβη στο σύνολο του πληθυσμού, καλό είναι να θυμάται το marketing playbook των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών:

Πρώτα πρόκληση πανικού, μετά λόμπινγκ στις κυβερνήσεις, μετά φάρμακα «σωτηρίας», μετά νομοθέτηση καταναγκαστικών μέτρων, μετά πλύση εγκεφάλου κατά των "ανευθύνων" που αντιστέκονται στην "θεραπεία", μετά εξαναγκασμός αγοράς του φαρμακευτικού προϊόντος, και τέλος επιμόλυνση από τα εμβόλια ώστε οι πολίτες-πελάτες να καταστούν ασθενείς εφ’ όρου ζωής.

Επί κυβερνήσεως Καραμανλή, με υπουργό υγείας τον Δ. Αβραμόπουλο αγοράστηκαν εκατομμύρια εμβόλια για την τότε τρομοϋστερία της γρίπης των πτηνών, τα οποία ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκαν διότι δεν υπήρξε επιδημία στον πληθυσμό, παρά μόνον επιδημία βλακείας στις οθόνες των μμε.

Επιπλέον πολλές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις κατεστράφησαν και πολλά κοτόπουλα πετάχθηκαν στις χωματερές (αρκετά δύσμοιρα πλάσματα πετάχθηκαν ζωντανά σε λάκκους όπως-όπως), μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το υπουργείο υγείας τις άνωθεν εντολές διαφόρων διεθνών οργανισμών υγείας.

Ενώ δεν είναι σίγουρο το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα του κορωνιού-19, το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε σε πόλεμο με τον ιό της βλακείας.

2 comments:

  1. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    ReplyDelete
  2. Χαίρε Ιφικράτη , σωστός όπως πάντα !

    ReplyDelete