Wednesday, February 13, 2019

Πρέπει να διαθέτουμε τακτική ευελιξία, και να μην φοράμε παρωπίδες



Ενώ ένα σημαντικό ποσοστό ελληνοφώνων δεξιόστροφων εθνικιστών λατρεύει τον Τράμπ, ο δημοκρατικός σοσιαλιστής Newsom, κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια, δηλώνει ότι η Καλιφόρνια πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, ως ξεχωριστό έθνος-κράτος...

Περιττό να πούμε ότι ο Gavin Newsom είναι φανατικός υποστηρικτής των LGBT "δικαιωμάτων", των λαθρομεταναστών, της κρατικής-μονοπωλιακής ασφαλιστικής περιθάλψεως, της "πράσινης" φορολογίας, όπως όλη η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ. Έφτασε στο σημείο να απομακρύνει Αμερικανικούς εθνοφρουρούς από την φύλαξη των συνόρων της Καλιφόρνια και να τους στείλει να αναλάβουν ρόλο δασοφυλάκων. 

Αυτός ο πολιτικός, τον οποίο στην Ελλάδα θα αντιπαθούσαν οι δεξιόστροφοι εθνικιστές, είναι ακριβώς αυτός που πρέπει να υποστηρίζουμε ως Έλληνες.

Οι ΗΠΑ οπωσδήποτε θα πρέπει να κατακερματιστούν, ώστε να μειωθεί η παγκόσμια ισχύ τους, και να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα σε μικρότερες χώρες, όπως στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία, στην Βενεζουέλα. 

Όταν ένας αριστερός, δημοκρατικός, σοσιαλιστής κυβερνήτης υλοποιεί ένα τέτοιο σχέδιο για δικούς του λόγους, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος από το Ελληνικό κοινό, και να τυγχάνει υποστηρίξεως.

Είναι πολύ μεγάλη ανοησία οι Έλληνες να καθορίζουν τις επιλογές τους στην εξωτερική πολιτική με βάση το αν οι ίδιοι είναι δεξιοί ή αριστεροί στις απόψεις.

Το έχουμε ξαναπεί: οι αγαπημένοι από αρκετούς Έλληνες εθνικιστές, Ιταλοί εθνικιστές, τους οποίους θεωρούν ομοϊδεάτες, θα μας δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο ζήτημα της Σικελίας η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της Καταλονίας και να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ιταλικό κράτος.

Οι θέσεις της Ιερακς για το εξωτερικό δεν καθορίζονται από το ποιός είναι ομοϊδεάτης, αλλά από το ποιός εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Ελληνισμού. 

Δύο πρόσφατα παραδείγματα: στο ζήτημα της Καταλονίας υποστηρίξαμε αναφανδόν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, όπως και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βρετανικό βασίλειο.

Ως Έλληνες δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υποστηρίζουμε μία ενωμένη και ισχυρή Βρετανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Γερμανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Ισπανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Γαλλία.

Αν την απόσχιση την προωθούν αριστεροί, δεξιοί, εθνικιστές, αναρχικοί, βασιλόφρονες, άθεοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι πολιτικοί, κλπ, μας είναι τελείως αδιάφορο.

Πρέπει να διαθέτουμε τακτική ευελιξία, και να μην φοράμε παρωπίδες.

Παρ' ότι ως ΙΕΡΑΚΣ εκφράζουμε τελείως διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τον κυβερνήτη Gavin Newsom, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του. Δεν έχουμε καμμία απολύτως διάθεση να γίνουμε συνδρομητές του Τραμπικού συνθήματος Make America Great Again, όπως κάνουν αρκετοί πολιτικώς απαίδευτοι στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μία μεγάλη και ισχυρή Αμερική. Θέλουμε μία μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα.

9 comments:

  1. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας στις επερχόμενες εκλογές;

    ReplyDelete
  2. Ας πιάσουμε πρώτα τους γείτονες μας. Η Αλβανία δίπλα μας διαλύεται. Ίσως και οριστικά αυτή τη φορά. Νέος εμφύλιος και μακάρι να αλληλοσκοτωθούν.
    Και εμείς να ανακηρύξουμε αυτόνομη την Βόρειο Ήπειρο.

    Όσο για την Καλιφόρνια καιρός ήταν να δούμε και έναν δημοκρατικό να μιλάει για την ανεξαρτησία της Καλιφόρνια. Όλοι οι ρεπουμπλικανοί της Καλιφόρνια έχουν κάνει κατά καιρούς δηλώσεις ανεξαρτησίας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ποιοι εμεις?
      το καθεστως των αθηνων ενοεις?
      το σοβιετ του 74?
      μα αυτο δεν ειναι ελληνικο ειναι ανθελληνικο ως γνωστον και εχει συγκεκριμενες εντολες να εκτελεσει......

      Delete
    2. Εφόσον η Αλβανία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή δεν διαλύεται ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ με κανέναν τρόπο, είτε με εμφύλιο πόλεμο ή με έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις...
      Μόνο μια εξωτερική δύναμη μπορεί να την διαλύσει, αν αυτό εξυπηρετεί το δικό της συμφέρον.
      Όσον αφορά την ανακήρυξη αυτονομίας για την Βορεία Ήπειρο... αυτό είναι ένα "όνειρο θερινής νυκτός" αφού δεν υπάρχει τέτοια πολιτική βούληση από τη μεριά της Ελλάδος για τα τελευταία 100 χρόνια. Μάλιστα δε για 45 χρόνια επανελήφθει πολλάκις επισήμως πως "εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε", κι εκείνες οι δηλώσεις συνοδεύτηκαν με πολιτικές μεθοδικού κατευνασμού.
      Χρειάζεται μια Ελληνική Κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις εκείνων που ιστορικά και δικαιωματικά έπρεπε ήδη να μας ανήκουν. Σε αντίθεση αντιμετωπίζουμε συστηματικές διεκδικήσεις τις οποίες ανιστόριτα και άδικα ασκούν εναντίον της Ελλάδος όλα τα κράτη γύρω μας.
      Ευχαριστώ

      Delete
    3. Ε αυτό λέμε.Χρειάζεται μια Ελληνική Κυβέρνηση.
      Ο κόσμος στις επερχόμενες εκλογές θα δώσει μικρά ποσοστά σε συριζα νουδούλα πασοκ κλπ.
      Αν και εμείς τον προτρέπουμε συνέχεια να ψηφίσει πατριωτικά-εθνικιστικά κόμματα τότε θα έχουμε Ελληνική κυβέρνηση.
      Όλα στα χέρι μας είναι.

      Delete
    4. Και ποιός εγγυάται ότι δεν θα κάνουν τα ίδια; Απ' όσο γνωρίζω το πολίτευμα του προτεκτοράτου δεν προβλέπει ποινικές ευθύνες για όσους πράττουν διαφορετικά από τα λόγια τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, κι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πατριωτικά κόμματα ισχυρίζονται ότι είναι.

      Delete
    5. AnonymousFebruary 21, 2019 at 6:58 AM
      Εσύ αν σκέφτεσαι έτσι ψήφισε συριζα, νουδούλα , πασοκους. Είναι δικαίωμα σου και δεν μου πέφτει λόγος.
      Άμα θέλεις μάλιστα πρόετρεψε και άλλους στην απόφαση σου.
      Από τις επιλογές μας κρινόμαστε όλοι.

      Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου όμως δεν θα τους ξαναψηφίσει,ειδικά εδώ πάνω στη βόρειο Ελλάδα.
      Θα δώσει πλέον την ευκαιρία σε πατριωτικά-εθνικιστικά κόμματα με τεράστια ποσοστά.
      Και κανένας τους δεν θα κάνει αποχή. Κανένας τους. Και αυτό έχει κατατρομοκρατήσει το πολίτευμα του προτεκτοράτου(προτεκτοράτο, protector, προστατεύω το καθεστώς).

      Και βλέπουμε ότι το καθεστώς μας τρέμει.

      Delete
  3. Πάντα αναρωτιέμαι γιατί Έλληνες εθνικιστές υποστηρίζουν ηγέτες ξένων χωρών οι οποίοι θα κάνουν το όραμα της μεγάλης Ελλάδος τόσο πιο δύσκολο.

    ReplyDelete
  4. Πολύ σωστό το άρθρο

    ReplyDelete