Monday, March 30, 2020

Τα μαθηματικά μοντέλα δεν πρoβλέπουν εξεγέρσεις





Τα διάφορα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι ανόητες κυβερνήσεις για να χαράξουν υγειονομικές πολιτικές, όπως η μαζική καραντίνα, εκτός των δεκάδων λανθασμένων υποθέσεων που εμπεριέχουν, δεν συμπεριλαμβάνουν δύο σοβαρότατους παράγοντες.

Την οικονομική εξάρθρωση της κοινωνίας, και την κόπωση ανταποκρίσεως (response fatigue) των πολιτών. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ελήφθησαν τόσο σημαντικές αποφάσεις, χωρίς να εξεταστούν σοβαρότατες παράμετροι.

Εις ό,τι αφορά την οικονομική εξάρθρωση της κοινωνίας, ήδη κάποιοι πολιτικοί αντιλαμβάνονται ότι η γενική καραντίνα θα οδηγήσει σε οικονομικό ολοκαύτωμα.

Αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει υπ' όψιν την κόπωση ανταποκρίσεως των πολιτών. Είμαστε στην πρώτη εβδομάδα γενικής καραντίνας και ήδη οι κοινωνικές αρνητικές συνέπειες αυξάνονται εκθετικώς. Μετά από έναν μήνα γενικής καραντίνας, θα δούμε πόσο υπάκουοι θα είναι οι πολίτες.

Τα μαθηματικά μοντέλα των θεωρητικών επιδημιολόγων δεν πρόβλεψαν γενικές εξεγέρσεις, όπως αυτή που συμβαίνει τώρα στην κινεζική επαρχία Hubei.

Εκτός από την ραγδαία αποπαγκοσμιοποίηση, ίσως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κορωνοϊό για τις επερχόμενες αντικαθεστωτικές εξεγέρσεις.

2 comments:

  1. Στην Κίνα είναι ΜΟΝΟΝ Κινέζοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κυβέρνησης, εδώ όμως υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές που έχουν έρθει δήθεν σαν πρόσφυγες που τους έχουν εξαπλώσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και ο στόχος θα είμαστε εμείς (οι Έλληνες) και όχι η κυβέρνηση...

    ReplyDelete
  2. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να καθίσει ο κόσμος στα αυγά του. Θα πρέπει να γίνει σύγκρουση και με τους τζιχαντιστές.

    ReplyDelete