Friday, March 20, 2020

Η αγελαία σκέψη και συμπεριφορά δεν ταιριάζει στους Έλληνες



Η καθεστωτική ανικανότης ίσως ανέλθει σε νέα επίπεδα, με την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Σκοπεύουν να αντιγράψουν τις γαλλικές ανεγκέφαλες επιλογές του Μακρόν και άλλων ευρωπαίων αμορφώτων πολιτικών.

Το μέτρο αντί να καθησυχάσει, θα εκτινάξει τον πανικό. Ούτε είναι βιώσιμη λύση/διατηρήσιμο μέτρο αφού σε λίγο καιρό θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Το χειρότερο όλων απ' αυτή την παγκόσμια ιλαροτραγωδία είναι ότι αντί να ελέγχωνται εξονυχιστικώς οι ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ. περί πανδημίας, και αντί να γίνεται εξαντλητικός δημόσιος επιστημονικός διάλογος, από εδώ και πέρα ο κάθε ηλίθιος που αυτοαποκαλείται ειδικός, αποκτά αυτοκρατορικά προνόμια.

Μία κλίκα δήθεν επιστημόνων θα κηρύσσει μία πανδημία με βάση τα δικά της κριτήρια, τα καθεστωτικά μμε θα πολλαπλασιάζουν την υστερία, και αμέσως θα εφαρμόζωνται εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα μαζικής καραντίνας ολόκληρων χωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Πρέπει να δοθεί ανατρεπτική μάχη για να μην βλέπουμε το έργο κατ' επανάληψιν.

Είναι εμφανή τα σημάδια αγελαίας σκέψεως και συμπεριφοράς και μηδενικής ανοχής στην κριτική και την αμφισβήτηση της επικινδυνότητος του κορωνοϊού, κυρίως στα υψηλά κλιμάκια των δήθεν ειδικών. Ένα ανατρεπτικό κίνημα Επανελληνίσεως, μεταξύ άλλων, πρέπει να επαναφέρει την κριτική σκέψη στον Λαό, την διαρκή αμφισβήτηση επιστημονικών θεωριών, την συνεχή τροποποίηση των υποθέσεων βάσει των γεγονότων και των αποτελεσμάτων.

Τώρα ζούμε σε μία θλιβερή εποχή όπου διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, φήμες, ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις, παράγουν αρνητικά κοινωνικά γεγόνοτα, χωρίς η θεωρία να υπόκειται σε εξαντλητική, διασταυρωμένη, εφηρμοσμένη έρευνα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η προηγουμένη εμπειρία από ψευδή σήματα συναγερμού(false alarms). Ένα σωρό ψεύτικοι συναγερμοί για πανδημίες λησμονήθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Όχι μόνον διότι το κατοχικό καθεστώς είναι πνευματικώς και πολιτισμικώς χρεωκοπημένο, αλλά κυρίως διότι ο Ελληνισμός έχει πληγεί και δεν διαθέτει ανεξάρτητα εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά δίκτυα.

1 comment:

  1. Επιτέλους Ιφικρατη!!!
    Επέστρεψες, μας έλειψες.

    ReplyDelete