Saturday, March 28, 2020

Κάθε μέρα που περνά η αλήθεια θα έρχεται στην επιφάνεια



Κάθε μέρα που περνά η αλήθεια θα έρχεται στην επιφάνεια. Οι ανοησίες που εκστομίζει ο κάθε Τσιόδρας δεν βασίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία αλλά σε μαθηματικά μοντέλα(!).

Πρόκειται για προβλέψεις μαθηματικών μοντέλων. Και φυσικά δεν μας ανακοινώνουν ούτε την παραμετροποίηση, ούτε τις βασικές παραδοχές βάσει των οποίων καθορίζουν τιμές στις μεταβλητές, ήτοι τρέχα γύρευε.

Διάφοροι "ειδικοί" κάνουν προσομοιώσεις στους υπολογιστές τους, και βάσει αυτών των μαθηματικών μοντέλων, μετά πηγαίνουν στις κυβερνήσεις και τους λένε, "κλείστε τα πάντα, γενική καραντίνα, έρχεται καταστροφή". Και οι αμόρφωτοι πολιτικοί, αντί να τους φυλακίσουν σε ψυχιατρεία, τους εμπιστεύονται τυφλά.

COVID-19 isn’t the first infectious disease scientists have modeled—Ebola and Zika are recent examples—but never has so much depended on their work. Entire cities and countries have been locked down based on hastily done forecasts that often haven’t been peer reviewed.

“It has suddenly become very visible how much the response to infectious diseases is based on models,” Wallinga says. For the modelers, “it’s a huge responsibility,” says epidemiologist Caitlin Rivers of the Johns Hopkins University Center for Health Security, who co-authored a report about the future of outbreak modeling in the United States that her center released yesterday.

Policymakers have relied too heavily on COVID-19 models, says Devi Sridhar, a global health expert at the University of Edinburgh. “I’m not really sure whether the theoretical models will play out in real life.” And it’s dangerous for politicians to trust models that claim to show how a little-studied virus can be kept in check, says Harvard University epidemiologist William Hanage. “It’s like, you’ve decided you’ve got to ride a tiger,” he says, “except you don’t know where the tiger is, how big it is, or how many tigers there actually are.”

6 comments:

  1. Υπάρχει ελπίδα ο Κορωναίος να διαλύσει την Ε.Ε ;

    ReplyDelete
  2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η ιλαροτραγωδία του κορωνοϊού έχει και τα θετικά της. Το ευρωπαϊκό project=ΕΕ ετοιμάζεται για τον τάφο

    ReplyDelete
  3. Λέγεται πως στην περιοχή της Ιταλίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα , υπάρχει το 5g που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα .....

    ReplyDelete
  4. Ο καρδιολόγος Φάιδων Βόβολης προτείνει το εξής: "Θα συμφωνούσα εάν πηγαίναμε σε κάτι μεικτό:δλδ πλήρης απομόνωση στις ευπαθείς ομάδες(7-10% του ευρωπαικού κοινού) & φυσιολογική συνέχιση της ζωής στους υπόλοιπους. Όπως δλδ γινόταν πάντα και με νέους ιούς". Το μειονέκτημα της άποψης αυτού του γιατρού είναι ότι στην Ελλάδα πολλοί νέοι ζουν με τοους γονείς τους.
    Σχολιάζω ως ως εξής την άποψη αυτή του γιατρού. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου, αγαπητέ Ιφικράτη:
    - Αυτή θα ήταν η ιδανική λύση. Να χρηματοδοτούσε το κράτος ΔΩΡΕΑΝ διακοπές των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε ξενοδοχεία μας, προστατεύοντάς τους παράλληλα από την μετάδοση του Κορωνοϊού.

    - Το όφελος τότε θα ήταν πολλαπλό.

    α) Η οικονομία θα συνέχιζε ομαλά να λειτουργεί και από την στιγμή που έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, θα συνεχίζονταν η ανάπτυξη και φέτος.

    β) Η ατμομηχανή της οικονομίας μας που είναι ο Τουριστικός κλάδος, θα ξεκινούσε από Μάρτιο να λειτουργεί - και μάλιστα με πολύ μεγάλη πληρότητα - "πατσίζοντας" έτσι και την πολύ πιθανή μείωση των αφίξεων το καλοκαίρι και επιπλέον, δίνοντας δουλειά σε 150 περίπου διαφορετικά επαγγέλματα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

    γ) Ο Τουριστικός κλάδος απασχολεί περίπου 900.000 άτομα, τα οποία θα προσέρχονταν στην εργασία τους - και μάλιστα νωρίτερα - συμβάλλοντας σημαντικά στο εθνικό προϊόν, μειώνοντας τον αριθμό των ανέργων και απαλλάσσοντας το κράτος από την μέριμνα να τους χρηματοδοτήσει με επιδόματα για τουλάχιστον δύο μήνες επιπλέον.

    δ) Θα αποκτούσε ο πληθυσμός ανοσία και έτσι δεν θα καλούνταν την επόμενη φορά - η οποία πολύ πιθανόν να είναι από Σεπτέμβριο - να επαναλάβει τα ίδια καταστροφικά μέτρα για την κοινωνία μας.

    Τέλος, ε) Δεν θα δημιουργούσε όλην αυτήν την αρνητικότητα με τον υποχρεωτικό περιορισμό, του οποίου τις συνέπειες δεν τις έχουμε υπολογίσει, ούτε θα καταντούσε να κατηγορηθεί για αντισυνταγματικές και απάνθρωπες αποφάσεις σε βάρος των πολιτών, αμαυρώνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα των κυβερνώντων και εν γένει των πολιτικών.

    Ουσιαστικά με λιγότερα χρήματα, θα αποσοβούσε την ύφεση, θα αντιμετώπιζε τον κορωνοϊό, θα αποκτούσε ο πληθυσμός ανοσία και δεν θα κινδύνευε το άμεσο μέλλον και θα λειτουργούσε ομαλά η κοινωνία και η οικονομία, αποφέροντας πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη από όσα θα επιδοτούσε η πολιτεία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε σχέση με την εγκληματική πολιτική του Τσιόδρα ακούγεται ως καλύτερη λύση. Την μεικτή λύση προτείνουν και άλλοι επιστήμονες στο εξωτερικό.
      Η λύση των διακοπών, σε σχέση με την ολοκληρωτική απομόνωση των ευπαθών ομάδων, και σε συνάρτηση με το κόστος που θα υποστεί τώρα η οικονομία από τον μαζικό και παρατεταμένο εγκλεισμό, είναι σαφώς καλύτερη.

      Ι. Αμυράς

      Delete
  5. Οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα δεν μαζεύονται με τίποτα!
    Πήγα χθες να πάρω χρήματα από το ATM και είδα τουλάχιστον 20 άτομα μεγάλης ηλικίας να κάθονται στα πεζούλια και να περιμένουν και σκέφθηκα να φύγω.
    Όμως τους ρώτησα αν περιμένουν για το μηχάνημα και είπαν όχι, ήθελαν όλοι να πάνε μέσα, μάλιστα οι 15 ήθελαν ενημέρωση βιβλιαρίου!!!

    ReplyDelete