Tuesday, January 3, 2017

Η ενδιαφέρουσα πολυπλοκότης της καθημερινής πολιτικής ζωής στην πολύπαθη σύγχρονη Ελλάδα



Ο ρασοφόρος της ιουδαϊκής αιρέσεως των ναζωραίων εισβάλλει απρόσκλητος σε λαϊκή σύναξη, και πάραυτα κατηγορεί ως αντιχρίστους τους οπαδούς του Σώρρα, ερωτών ειρωνικώς πού ορκίζονται - στον Δία;

Εις εκ των παρισταμένων απαντά με θάρρος στον ρασοφόρο, "Τί σε πειράζει; επειδή ο Δίας δεν ήταν εβραίος;".

Και ακολουθεί πανδαιμόνιο. Οι παριστάμενοι αντιδρούν δυναμικώς εναντίον του ρασοφόρου, όστις προσπαθεί να τους επιβληθεί με ύφος καρδιναλίου.

Ενώ η άποψή μου για τον Αρτέμη Σώρρα έχει δημοσιευθεί εδώ και τρία χρόνια (http://www.iphicratisamyras.com/2013/12/56.html), έχει σημασία να αναλύουμε τις αποχρώσεις των ψυχολογικών αντιδράσεων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί σε μία οργάνωση με ψευδεπίγραφο πατριωτισμό.

Η εκμετάλλευση του ονόματος των Πατρώων Θεών, του Ελληνισμού, και του πατριωτισμού από την εγκληματική παρέα του Σώρρα, δημιουργεί υβριδικές πολιτικές καταστάσεις.

Ένα μέρος των οπαδών αναπαράγει ενσυνειδήτως τα ψεύδη του Σώρρα αποσκοπούν σε ίδιον όφελος. Ένα άλλο μέρος έχει εκστασιαστεί από τους όρκους στον Δία, αισθανόμενο να αναπτερώνεται το ηθικό του.

Το συμπέρασμα είναι ότι σε μία χώρα ήτις έχει υποστεί πολιτισμική καθίζηση, η συλλογική (αυτ)απάτη και ο πατριωτισμός μπορούν να συνυπάρχουν σε μία ομάδα με διαφορετική δοσολογία και σε διαφορετικά επίπεδα της οργανώσεως.

Φυσικά το εύκολο ερώτημα που θα ακουστεί είναι, "τί είδους πατριωτισμός είναι αυτός που εξαπατά τους πολίτες στο όνομα του Διός;".

Πρόκειται για λάθος ερώτημα. Το σωστό ερώτημα είναι γιατί τόσο εύκολα προσελκύσθησαν τόσοι πολίτες από κάποιον απατεώνα που τους τάζει 600 δις;

Η σωστή απάντηση είναι ότι η Ελληνική Θρησκεία και τα ιερά σύμβολα του Ελληνισμού ενέχουν τεράστια πολιτική αξία. Αν δεν τα χρησιμοποιούν οι ηθικοί Έλληνες, θα τα χρησιμοποιήσουν κάποιοι ανήθικοι απατεώνες για ίδιον όφελος.

Εν κατακλείδι, κατηγορώ περισσότερο όσους Έλληνες στο θρήσκευμα αρνούνται να συγκροτήσουν πολιτικές οργανώσεις, παρά κάποιους απατεώνες σαν τον Σώρρα. Όποιος Έλλην στο θρήσκευμα αρνείται να γίνει πολιτικός στρατιώτης, δεν δικαιούται να κατηγορεί τον οιοδήποτε Σώρρα για εκμετάλλευση των Ελληνικών συμβόλων.

Μεγαλύτερος εγκληματίας είναι ο πολιτικώς αδιάφορος αλλά "ηθικός" Έλλην στο θρήσκευμα, παρά ο οιοσδήποτε ανήθικος τύπου Σώρρα.

1 comment:

  1. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που αποδέχονται ότι οι επόμενες αγέννητες γενεές Ελλήνων οφείλουν να αποπληρώνουν με το αίμα τους προϊόντα τοκογλυφίας και μίζας προς ευρωπαίους αποικιοκράτες. Σε τι ακριβώς διαφέρει η ηλιθιότητα των μεν από τους δε;

    ReplyDelete