Monday, January 23, 2017

Εδώ και τώρα συνολική αποχώρηση της Ελλάδος από τον δυτικό συνασπισμό




Στις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια η παλαιοσυντηρητική και εθνοκεντρική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εξαπολύει μύδρους κατά του ΟΗΕ.

Έχει κατατεθεί πρόταση στο Κονγκρέσο για έξοδο των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ.

Μεταξύ άλλων θεωρεί ότι ο ΟΗΕ δεν συμπεριφέρεται καλώς στο Ισραήλ.

Αυτό δεν απασχολεί εμάς. Μας ενδιαφέρει όμως η αποχώρηση της Ελλάδος από τον δυτικό συνασπισμό γενικότερα.

ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Ε.Ε, Π.Ο.Ε.(παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου), Π.Ο.Υ.(παγκόσμιος οργανισμός υγείας), ΔΔΧ(διεθνές δικαστήριο Χάγης), προάγουν την φιλελεύθερη δυτική αντίληψη που έχει καταστρέψει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων.

Η διεθνής καθεστηκυία τάξη μετά το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου αμφισβητείται ακόμη και από φωνές μέσα στις ΗΠΑ που έχουν πρόσβαση στο Κονγκρέσο.

Αποτελεί μοναδική ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα η αντιπάθεια που τρέφουν για τον ΟΗΕ οι Αμερικανοί παλαιοσυντηρητικοί που τώρα έχουν την εξουσία.

Η Χώρα μας πρέπει να προάγει εναλλακτικούς, παράλληλους, και ανταγωνισμούς θεσμούς απέναντι στους δυτικούς θεσμούς και στην διεθνή καθεστηκυία τάξη(International Liberal Order).

Ο ΟΗΕ δημιουργήθηκε με το πρόσχημα της ειρηνικής επιλύσεως των διαφορών μεταξύ κρατών, αλλά έχει μετατραπεί σε στυλοβάτη της παγκοσμιοποιήσεως και της διαλύσεως των εθνών-κρατών.

Εδώ και τώρα αποχώρηση της Ελλάδος από τον ΟΗΕ και δημιουργία νέου διεθνούς οργανισμού που θα σέβεται την εθνική κυριαρχία.

Η απο-παγκοσμιοποίηση (deglobalization) έχει αποκτήσει ιδεολογική ορμή. Η επιστροφή σε εθνοκεντρικές πολιτικές τείνει να καταστεί το κυρίαρχο αφήγημα στο εξωτερικό. 

Οι τοίχοι του facebook πρέπει να γεμίσουν με συνθήματα όπως:

"Πρώτα η Ελλάς"
"Πρώτα οι Έλληνες"

"Πρώτα ο Ελληνισμός"
"Hellas first"

No comments:

Post a Comment